Copii si fumul de tigara

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CHOWPERSA spune:

Am fumat pana am aflat ca sunt gravida.M-am lasat atunci ca sa nu afectez in vreun fel fatul si pot spune ca am rezistat eroic toata sarcina si inca 1 an dupa cand am cedat tentatiei prea puternice pentru mine si m-am reapucat de fumat.
Fumez si eu in parc cand ies cu copilul dar nu la locurile de joaca ci doar cand ma asez pe bancuta si-i dau ceva de facut ca sa stea cuminte.
Acasa fumez cocotata pe geamul de la bucatarie si atarnata inspre afara - mai mare chinul- sau cand doarme baiatu', pe sala blocului la geam sau la intrare fiindca nu am balcon in apartament.
Dar...afara fumul de tigara cred ca se disperseaza in aer mult mai repede decat gazele de esapament ale masinilor(mai ales ale celor de mare tonaj)si ca un facut paraca trec toate cand iesim noi la plimbare.Lasa in urma un nor de praf amestecat cu gaz.Astea ma supara pe mine cel mai mult si incerc de fiecare data sa ii pun copilului ceva la gura sa filtrez cumva.
Chiar daca fumez ma deranjeaza ca la copilul meu sa ajunga si doar un firisor de fum si sar ca arsa daca ajunge la el si intamplator.

AM JEEP
Alex-cu rochita
ALEX si DIANA
CU MAMICA

ALEX-GABRIEL(05.05.2007)

MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

quote:
Originally posted by miau-miau

sint la fel de nesimtit ca si femeile care se dau cu parfum, netinind cont ca poate eu am alergie, astm.

parfumul nu este toxic..fumul de tigara este foarte foarte toxic avand in vedere ce contine....

Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

nu zic ca nu e, dar cind trece cineva in parc pe linga tine cu 1 tigara aprinsa te poate afecta in 2 moduri: te ofenseaza ca e nesimtzit si miroase urit sau suferi de o puternica alergie si te sufoci, in orice caz nu iti apare vreo boala asociata cu fumatul din 2 secunde in aer liber linga unul care fumeaza.
de aceea situatiile sint similare. la fel sint ofensata de mirosul de parfum si mai am si alergie pe deasupra, fac pete pe piele, nu pot sa respir.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by miau-miau

nu zic ca nu e, dar cind trece cineva in parc pe linga tine cu 1 tigara aprinsa te poate afecta in 2 moduri: te ofenseaza ca e nesimtzit si miroase urit sau suferi de o puternica alergie si te sufoci, in orice caz nu iti apare vreo boala asociata cu fumatul din 2 secunde in aer liber linga unul care fumeaza.
de aceea situatiile sint similare. la fel sint ofensata de mirosul de parfum si mai am si alergie pe deasupra, fac pete pe piele, nu pot sa respir.

Din acele 2 secunde doar nu. Dar zilnic intram in contact (inclusiv copiii nostri) cu mult mai mult de 2 secunde......

Fumul lateral e mai nociv decat ceea ce trage un fumator din tigara.
Am cunoscut un barbat cu cancer de plamani extrem de grav care nu a fumat niciodata in schimb a lucrat intr-un mediu in care se fuma....

La copii, riscurile de a face bronsita cronica este foarte mare daca stau in mediu in care se fumeaza.....

Si mai e ceva, eu imi aduc copiii sa "ia aer" si in loc primesc fum....

Am fost si eu fumatoare inraita, m-am lasat pentru copii cand eram insarcinata, stiu foarte bine ce inseamna si incerc sa ii respect pe fumatori dar nu cand vin si sufla fumul langa copiii mei deoarece trebuie sa aiba grija de ai lor in acelasi timp.
Se simte chiar si cand esti in aer liber....

Ca sa numai vorbesc de chistoacele aruncate......

Asa ca eu imi iau copii de langa acei copii ale caror mame fumeaza, uneori poate ostentativ, dar e pana la urma dreptul meu nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

Am aversiune la fumul de tigara, taica-meu a fumat si am respirat acest fum ani de zile.
De cate ori vin in Ro ma izbeste oriunde acest fum, lumea isi aprindea tigara inca din aeroport, imediat ce coborau din avion (nu stiu daca se mai poate asa ceva si acum, sper sa nu). Lucru nemaivazut de mine nicaieri.
Nu am nimic cu fumatorii, am cu fumul. Ca fumeaza sau nu, e alegerea lor nu a mea.
Dar daca as fi intr-un parc si ar veni fum, as pleaca mai incolo.
Nu mi s-ar parea normal sa incep sa fac educatia cuiva despre ce are voie si ce nu.
Daca pe mine ma deranjeaza, nu m-as expune.
Nu as astepta sa-mi faca cineva dreptate mie sau copilului meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

si eu ieseam in parc si fumam, dar stateam in asa fel incat sa nu vina fumul in nas nici copilului si nici altor persoane.
Acasa se fumeaza numai pe balcon, fie iarna fie vara . in cazuri rare daca e in casa copilu sta in camera lui cu usa inchisa .

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

de pe geam (-ul pe care fumez ) vad in curtea unei gradinite. mica de tot (curtea). azi, duamna directoare (sau un soi de educator-sef, daca exista, dar o banuiesc de directoare...) fuma stand pe prag, cu usa deschisa, copii inauntru si afara, la 1-2m de ea. plus ca la o rugaminte a unui copil a replicat stai sa-mi termin tigara

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Asa...maine-poimaine le cere sa-i
aduca si scrumiera.
Educatoarele de aici au 10 minute
pauza de fumat, pauza in care ies
efectiv pe poarta gradinitei si
fumeaza in parcarea lor, unde oricum
nu le vad copiii.
In Ro la scoala aveam fumoar intre
cancelarie si baia profesorilor
si copiii nu ajungeam acolo, normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

A venit vremea de plaja si mi-am amintit ca pe litoral era imposibil sa gasesc un loc ferit de fumul de tigara. Plus ca erau chistoace peste tot. In parc te iei si pleci mai incolo, dar la plaja era greu sa mai prinzi alt loc.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput