Mamici de mladite&mugurasi de mai-iunie 2008 (82)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

gabitza, si eu am mai numarat odata (doar bebeii) si imi ies tot 31 de fetite cu 27 de baietei. Si i-am pus la socoteala si pe fetita lui mi_bebelina si pe baietelul aelitei, chiar daca nu stim inca numele. Ii mai numeri si tu odata?

Felicia 35+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Lavi, batista bebelusului se ataseaza la aspirator, asa ca la spital nu cred ca e cazul sa o iei. Tot o pompitza para de cauciuc cred ca este mai buna, eventual. Eu personal n-am avut nevoie. Forfecutza cu varfuri rotunde, pentru bebelusi, poti lua. Nu e chiar asa fioros taiatul unghiilor precum pare Mai urat e acum la Andrei al meu, ca nu mai sta si trebuie sa-l fugaresc. Cand e mic faci ce vrei tu cu el

Pampers eu am luat 10 bucati deocamdata in bagaj, in ideea ca mai primesc dupa aceea. La spital mai au si ei pampers. Eu am luat un pachet mare de Huggies, si nu ma caram cu sacul de scutece dupa mine. Poti lua pentru spital un pachet de new-born de 24 buc si pastreaza pachetul mare pentru acasa.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

quote:
Originally posted by Magnetism79

Fetelor m-am intors pe baricade, sunt un pic mai bine cu fiecare ora care trece( la raceala ma refer), spatele insa nu e bine, ma deranjeaza mai ales cand stau jos si in special partea stanga, asta ma omoara cel mai tare.
MISS ca te gandesti la mine, cand te gandesti ca mai avem putin si totusi atat de mult, eu deja numar zilele nu mai tin cont de saptamani, pt mine mai e mult si pana maine cand ma duc la eco sa-l vad pe maimutzica asta micu si mi-am pregatit si niste intrebari pt nenea doctoru sa vedem ce zice.
Cleo mama si pt fetele care au nascut ce ziceti sa-mi iau o pompita de desfundat nasucul la mine la spital si o forfecutza de unghii sa le rog pe asistente sa-mi arate cum sa-i scot mucisorii din nas si cum sa-i tai unghiutele? Sau ar fi mai bine sa iau direct batista bebeului.Voi CUM MA SFATUITI SA FAC, CA AM ORORARE DACA I SE INFUNDA NASUCUL......AM RIDICAT MINGEA LA FILEU, POATE IMI RASPUNDE CINEVA...DINTRE MAMICUTZE
Si inca o intrebare......ce pampersi ar fi bine sa iau pt spital, aia de 2-5 kg newborn de la Pampers sau altii, au am luat deja un pachet mare de la Huggies parca nu mai stiu dar cred ca sunt cam multi sa iau tot pachetul ala mare de spital, ma gandeam sa iau de la Pampers newborn pachetelul ala mic cu 24 de buc, VOI CE ZICETI?
Gabitzam LA MULTI ANI PT ANDREI ! scuze de intarziere , am vazut pozicile cu el e tare dulce cu masinutza cea noua......
Pupici la toate mamicile si bebeii, dar si la viitoarele mamici
Lavi +35 cu Bogdanici Pogonici

Draga mea, eu am si pompita de nas si batista bebelusului. Sotul meu ii trage mucisorii cu pompita, iar eu folosesc batista bebe, pt ca trage foarte bine si o si linisteste pe Sara, ii place foarte mult (ce placeri are si fetitza mea..!!!) De fapt n-am auzit de vreun bebe caruia sa nu-i placa batista bebelusului, pe cand cu pompita e mereu de plans....
Eu unghiutele i le-am taiat acasa, dar nu cu foarfeca ei, pt ca nu taia deloc, ci am folosit-o npe a mea, si am sters-o bine cu spirt. I le poti taia in somn, dupa ce mananca.
Pe mine, in spital nu m-au invatt nimic, de fapt nu m-au chemat niciodata cand ii faceau baieasa ca am invatat singura acasa. Si mi-a fost de ajutor si asistenta pediatrului, cu care i-am facut prima baie sarei, si care mi-a aratat cum trebuie sa-i fac toaleta, cum s-o alaptez etc...
Despre scutece nu stiu ce sa-ti spun, eu nu am avut nevoie in spital.. Dar cred ca e bine sa-i iei la tine pe cei de la Pampers.

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza

Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maiiunie2008 spune:

Miss, ai avut dreptate la numaratoare Mi-am salvat lista de la capitolul asta, daca se mai zbarceste sa o am de referinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:

Fetelor m-am intors pe baricade, sunt un pic mai bine cu fiecare ora care trece( la raceala ma refer), spatele insa nu e bine, ma deranjeaza mai ales cand stau jos si in special partea stanga, asta ma omoara cel mai tare.
MISS ca te gandesti la mine, cand te gandesti ca mai avem putin si totusi atat de mult, eu deja numar zilele nu mai tin cont de saptamani, pt mine mai e mult si pana maine cand ma duc la eco sa-l vad pe maimutzica asta micu si mi-am pregatit si niste intrebari pt nenea doctoru sa vedem ce zice.
Cleo mama si pt fetele care au nascut ce ziceti sa-mi iau o pompita de desfundat nasucul la mine la spital si o forfecutza de unghii sa le rog pe asistente sa-mi arate cum sa-i scot mucisorii din nas si cum sa-i tai unghiutele? Sau ar fi mai bine sa iau direct batista bebeului.Voi CUM MA SFATUITI SA FAC, CA AM ORORARE DACA I SE INFUNDA NASUCUL......AM RIDICAT MINGEA LA FILEU, POATE IMI RASPUNDE CINEVA...DINTRE MAMICUTZE
Si inca o intrebare......ce pampersi ar fi bine sa iau pt spital, aia de 2-5 kg newborn de la Pampers sau altii, au am luat deja un pachet mare de la Huggies parca nu mai stiu dar cred ca sunt cam multi sa iau tot pachetul ala mare de spital, ma gandeam sa iau de la Pampers newborn pachetelul ala mic cu 24 de buc, VOI CE ZICETI?
Gabitzam LA MULTI ANI PT ANDREI ! scuze de intarziere , am vazut pozicile cu el e tare dulce cu masinutza cea noua......

1. felicitari fecian , sa iti traiasca puiul si sa fiti sanatosi si fericiti.

2. [red]Magnetism[/rd], , io mi-am luat cam 12-15 scutece de la Pampers marimea 2-5kg, bepanthen si shervetele de sters fundul -pachet promo de la Happy. (am pus totul intr-o pungutsa si am dat cand au cerut asistentele pt bebelushi). Daca mai tre, maia duce tati, dar am incercat sa fac bagajul minimal. Dar mie mi-au ajuns astea. A, si bepanthenul mi l-au dat inapoi.
De batista bebelushului si forfecuts, mi-au zis si asistenta si dr ca nu recomanda umblat la nasuc o perioada, si sa umezeshti aerul in camera naturel - cu geamul deschis sau daca pui calorifer in priza- cu o carpa uda pusa pe. Dar e asha cald, ca nu mai inchizi geamul. Iar forfecuts - acolo ii tineau pe bebe invelit intr-un scutec, cate ii tinea si manutele, deci nu avea cum/cand sa se zgariie.

A, inca un sfat de la mine, ceva care pe noi ne-a facut sa pierdem timpul (logistica asta...): cand vine tati, sa vina cu certificatul de casatorie si buletinele voastre (al tau oricum vii cu el la internare). Ca sa inregistreze imediat nasterea lui bebe (la camera de inregistrari, langa camera de garda, pt internari, program e pana la 12, dar mai sta cucoana aia pana la 14-15); cu inregistrarea se duce apoi tati la primaria sect.1 (pe langa Cashin -> aproape de Arcxul de triumf). Acolo ii emit cerfiticatul de nashtere si da o negatie pt nu stiu ce.
Daca nu e bebe inregistrat, te mai tine o noapte in spital... asha a patit o colega de camera, care a nascut cu acelashi dr ca si mine.

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!! soarele din viatsa noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Fetelor :) am revenit din pima vizita alui Robertzel :) A fost n ingerash si a dormit non stop hihi
Hai sa raspund si eu la cateva fete, asa cum ma pricep io

Melly- s-ar putea sa fie un pic tardiv raspunsul meu :p Mie mi s-a rupt apa asa, cate putin - am simtit cum curge niste lichid, fara sa il pot opri. In niciun caz nu a fost cum tot vedem noi in filme hihi Eu una am facut dush linistita, apoi fuga la spital. In lift la spital am facut si baltoaca de rigoare Am inteles ca nu e voie sa faci baie, caci creste riscul de infectii, membranele fiind rupte. In rest,nu stiu altceva, noua nu ni s-a mentionat sa stam culcate daca curge in valuri - probabil ca Miss are dreptate :)

Pampersi - eu amfolosit pana la o luna pampersi nr 1 - stau mai fix, mi se pare. de saptamana sta am trecut pe pampers 2, caci sunt mai largi si bebe a crescut, nu ilmai strang. Mentionez ca bebe era mic la nastere 2750 gr, iar acum avem cam 3700 gr.

Pompita de nas nu am folosit, nu mi s-a spus. Si al meu e infundat rau. Eu fac asa: il intorc cu capul intr-o parte, apoi in nara superioara ii bag ser (apas CU PUTERE pe fiola si golesc cam juma de fiola in nasuc). Serul iese pe nara cealalta si in acel moment astup nara superioara (pe care introdusesem serul) in timp ce bebe se zbate un pic si sufla cu putere. Ei bine,ies toate mucozitatile o data cu serul sau, daca nu ies,macar avanseaza si sunt mai la indemana sa le scot eu, cu niste vata rulata. Uneori stranuta si arunca mucisorii pe jos hihi Alteori ii bag eu vata in nasuc si delicat ii scot ditamai mucii lipiciosi ... saracutzul. E un pic violent dar e f eficace. Pediatrul m-a invatat. Culmea e ca bebe nu protesteaza la acest tratament, ba char coopereaza, sufla tare si ma ajuta cu mucisorii.Si cand il zgandar eu inauntru sa vedeti ce cuminte sta :)

Fecian - FELICITARI PENTRU BEBE !!! Sa fie sanatos si iubit !!! Sa va bucurati de el

[Miss] - stai sa vezi ce te activezi noaptea cand plange bebe de foame :p Eu le invidiez pe fetele care scapa in juma de ora noaptea, mie imi ia 2 ore... mancat, schimbat, adormit, muls, spalat beberon sialte unelte - sunt huhurezul de serviciu :p Daca socotim de 2 ori pe noapte mmm... Al meu sotz doarme in camera lui iar mama la fel ... si eu umblu de zabauga prin casa. Culmea e ca imi zboara somnul, doar cand bebe are probleme si e agitat, atunci imi vine si mie sa pic de somn, ca ma enerveaza ca nu adoarme !!!!

Hai va pup,ma duc sa mai pregatesc o masa de bebe si poate mai dorm si io o juma de ora :p

Simona cu Robertzel baietzel frumos

http://b1.lilypie.com/DiKip2.png

http://picasaweb.google.com/s.vilau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
Originally posted by melly23

merci de raspunsuri fetelor!!!e putina dreptate in ambele cazuri deci...cred ca mi-au inceput contractiile ca le simt si in fata si in spate!!!dureroase dar suportabile
desi inca nu am stabilit daca sunt regulate sau nu!!!asa ca asteptam!!!dar spatele ma omoara acolo jos!!!mai mult pe stanga!!!

38+ 6z Amelia Gabriela

Pai noteaza-ti cand incep contractiile. Scrie ora + minutul. Cand dif. intre ele e de 5 min, du te la spital. Incurajator: 15% din nasteri debuteaza cu apa rupta. Cred..ca tu esti urmatoarea, esti si la termen... Hai mult succes, fii tare. Si papa ceva acum , o bucata de carnitsa, sau o bucatica de ciocolata. De.. io is patita, ca am ajuns leshinata la spital, ce pot sa recomand, nu?

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!! soarele din viatsa noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

quote:
Originally posted by cadina

Fetelor cu bebelusi, voua cum v-a spus medicul sa le dati Vigantol la bebei si cate picaturi...? Bebele meu are fontanela anterioara cam micuta si dr ne-a spus dupa o luna sa ii dau o picatura de Vigantol pe zi. Mi-e tare teama sa nu se inchida fontanela, dar pe de alta parte, bebe creste tare mult si nici n-as vrea sa aibe probleme cu oasele...

Cadina, noi am inceput de ieri, cate 2 picaturi de Vigantol/zi. Dar bb al meu are lipsa de calciu, i se simt toate oscioarele caputului, nu e bine inchegat. noi ii dam si Calciu, odata la 2 zile...
Cred ca d-aia ti-a prescris 1 picatura..

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/MirceaIoanBbDeLaurita
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Reallaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

quote:
Originally posted by alina_anto

quote:

Draga mea, eu am si pompita de nas si batista bebelusului. Sotul meu ii trage mucisorii cu pompita, iar eu folosesc batista bebe, pt ca trage foarte bine si o si linisteste pe Sara, ii place foarte mult (ce placeri are si fetitza mea..!!!) De fapt n-am auzit de vreun bebe caruia sa nu-i placa batista bebelusului, pe cand cu pompita e mereu de plans....
Eu unghiutele i le-am taiat acasa, dar nu cu foarfeca ei, pt ca nu taia deloc, ci am folosit-o npe a mea, si am sters-o bine cu spirt. I le poti taia in somn, dupa ce mananca.
Pe mine, in spital nu m-au invatt nimic, de fapt nu m-au chemat niciodata cand ii faceau baieasa ca am invatat singura acasa. Si mi-a fost de ajutor si asistenta pediatrului, cu care i-am facut prima baie sarei, si care mi-a aratat cum trebuie sa-i fac toaleta, cum s-o alaptez etc...
Despre scutece nu stiu ce sa-ti spun, eu nu am avut nevoie in spital.. Dar cred ca e bine sa-i iei la tine pe cei de la Pampers.

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza

Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!

Subscriu la faza cu batista bebelusului!!! Sa traiasca cine a inventat-o! Cat despre acceptarea ei... nepotul meu nu a acceptat-o, dar era maricel cand a incercat cumnata mea sa o foloseasca si poate de aceea. Bebeluna mea zici ca e anesteziata cand aude aspiratorul. Eu mai auzisem ca bebelusii se calmeaza la astfel de zgomote, dar nu credeam...

Fetelor, va raportez faptul ca aseara a plans doar o ora (comparativ cu 3 cat plangea de obicei) si mi s-a parut parfum! La 23.30 a adormit, s-a mai trezit la 02.30 ptr papa, atunci s-a scremut ca la balamuc si a tras si un kk, si de atunci doarme. am incercat sa ii dau la 06.30 sa pape, dar n-a vrut decat 30 ml (inainte nici pe o masea nu ii ajungea cantitatea asta) Ai vostri mananca mult peste noapte?

Va pup!

Tinem pumnii lui Luminel, parca azi era programata la ceza!!

YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Ylari, eu pana acum nu i-am dat supliment peste noapte. Doar tzatza, dar non stop, ca nu puteam sa-l decuplez...
Aseara i-am dat 90 de ml pe la ora 9 si...la 6 dimineata dormea tun, l-am sculat euca -mi curgea laptele in valuri si mi-era mila...a papat de la ambii sani si apoi a regurgitat pe cearceaf. deci nu mai avea nevoie.
Acum doarme iar.

Fecian, felicitari, mami, sa va traiasca puiul si sa va bucure!

Sis ia uite tu acolo in pozele de la petrecerea Gabitzei ce tort are...cu Fulger! Innebuneste David sa-l vada!
Super pozicile, Gabitza vad ca a fost si concurs de torturi, normal, daca sunt apropiati de varsta copii - daca nu chiar nascuti in aceeasi zi!

Magnetism, depinde si de spitalul la care nasti, eu am avut nevoie la Municipal de hainutele mele ca am stat cu bb non stop.
Pana si la spalat au folosit produse de la mine. Bine, ca nu cred ca daca nu le aveam il lasau nespalat. Dar ca idee.
Eu zic sa nu iei tot pachetul de Pampers, ia si tu vreo 12 si -ti mai aduce tati daca e nevoie.
Eu nu stiu dc sa-ti iei pompita deocamdata. Alui meu i-au bagat doar ser in nas, nu au folosit nimic altceva..

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/MirceaIoanBbDeLaurita
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Reallaura

Mergi la inceput