Fulguleti de nov-dec-06 (176)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Hop si io la ceas de seara, pardon noapte!
S-o luam metodic...
Paturica io pot duminica mai degraba, dar daca nu se strange lume ma stradui sa vin sambata. Keep me informed pls!
Crocs-ii...pls bagati o poza ceva sa stiu si io de ce anume vorbiti ca mi-ati facut pofta.
Si va anunt oficial ca Motanul nu e singurul din parcare cu 24, si Maria-sa tot sandale 24 serveste. Sunt o idee mai mari, dar vorba voastra, piciorul se misca in ele si sunt perfecte.
Mancarea...Dia eu chiar nu stiu ce sfat sa-ti dau, dar scriu programul poate te inspira ceva:
-6.30-7.30- lapte 240-250 ml
-9.30-10- fructe -mere, pere, banane, piersici, mango, ananas,pepene galben,caise- amestec de max 3 fructe (exp. juma de para cu juma de mar si daca astea sunt zemoase rau bag si juma de banana. daca nu-s zemoase bag o piersica sau o caisa). In general le dau pe razatoarea mare, dar las si bucati.
-aprox ora 14 cu sunt mari variatii, depinde de cat de mult doarme- supa de legume zeama (cateva linguri de zeama cu paine sau taietei) si piureul de legume cu carne. Legumele difera de la zi la zi si carnea la fel. Are 2 zile pe sapt. cand mananca ou cu spanac in loc de piure de legume.
-aprox ora 18.30-orez cu lapte, sau cereale, sau paste cu smantana, sau mamaliguta cu branza...si aici as mai avea nevoie si io de ceva ideei...plus un iaurt ca desert.
Si acu' sa zic din observatiile mele:
- nu mai bea nici mort lapte seara
- nu vrea biscuiti deloc decat rau de tot pufuleti
- nu mananca dulciuri si credeti-ma ca tot timpul i-am lasat la indemana dulciuri facute in casa din productia mamei. Ciucalata ciuciu, a fost buna s-o intinda peste tot doar
- legumele crude sunt cah...nu-l intereseaza. Singura leguma bunaaaa este ceapa verde (buna si aia)
- nu vrea sa manance singur...ocazii producem cu ghiotura, dar lingurita e interesanta numai sa o roada, iar castronelul numai sa-l puna in cap...deci mai asteptam!
In schimb am reputat azi doua MARI VICTORII:
1. S-a lasat periat pe dinti, dupa 3 zile in care m-a urmarit pe mine in baie dimineata cum ma spal pe dinti.(ptiu, ptiu sa nu-l deochi)
2. A facut brum brum aratandu-mi masinile. In sfarsit incepem sa ne intelegem
Si se exista si una rece...a tras o tranta pe ciment, a stiut sa-si duca mainile in fata ca sa-si protejeze capul, in schimb si-a zdrelit genunchii. Ata ete, urlat un pic, smiorcait un pic, aratat locul dureros, mami pupat si trecut...or sa fie multe de-al de astea.
Ktrinelu mama, io amigdalita am facut de n ori. Propolis si lamaie in fundul gatului in stadii mai incipiente, antibiotice in rest! Sanatate multa!
By the way...fost azi la un Help net ...nu aveau Uriage. Bagati la fata, pls, locatia exacta , sa nu ma apuc sa scurm de nebuna juma de Buc. ca sa gasesc la farmacia din cartier
Job-ul...mai bine nu mai zic nika ca iar ma apuca nervii...Cica se exista neste bonus-uri la sf lunii si asta ma face sa vreau sa mai rezist...momentan...
Trmit msg asta la care scriu de o ora deja si fug la culcare!
Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

in crocsi nu ii intra piciorul, tot 23-24 are si el, in functie de firma. am fost la magazinul ala de fitze de pe calea victoriei, unde nu aveau decat de la 3mil in sus, majoritatea 3,5...am zis hai sa vedem, o da norocul(!) peste noi si i-om gasi sandale. ei..in afara de faptul ca am crezut c-o bat e vanzatoare..bai nene..atata indolenta, vecina cu nesimtirea..io n-am mai vazut...deci intru si spun ca vreau cu varf inchis, cu scai mult, talpa moale, fara talonet, piele in/out/talpa si f inalti ca are picorul gras. 23-2. vaaai, dar nu stiti exact cat poarta? ba da, intre 23 si 24, depinde de firma!. nu..stati sa va arat. si aduce un cauciuc din ala cu desene de picior sa puna d piciorul si sa vedem ce nr are. stiti, la noi sunt prea putine magazine care va ofera asa ceva. bai nene, am crezut ca mor. adica sa vezi ce servicii exceptionale, ca altfel muream si nu-mi dadeam seama ce nr are fi-miu....

si toate pe un ton superior..si o arogantza...dupa ce i-am cerut o pereche, care pareau cei mai inalti, a mai scos si ea vreo 5 modele. unii alta culoare (ca nah, poate-l incap pe bleo si nu pemaro ), 3 perechi vizibil mai mici si inca unii deschisi in fata.. apoi teoria chibritului cu talpa cat mai rigida..cu taloneta...doamna, nu m aintereseaza. eu cumpar ceva daca imi dati ce am cerut. cunosc teoriile dar sunt vechi si proaste. aveti ceva ce ma intereseaza? da, deschis in fata . am crezut ca moooor. si totul la doar 3,5 mil

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

hai sa va povestesc ce zi de kk am avut azi. de fapt doar dupa-amiaza.

am plecat cu d nu direct in parc, am zis ca trecem pe la alex inainte. ne am oprit la farmacie (danutz help netul de la domenii avea azi, parca inca o cutie), apoi la alex, apoi in piata, luat capsuni, mers sa le spalam, ocolit iar piata, drum de voie in parc. d in carutz cremuit, palariutit si cu copertina la carucios plus un bibe de apa rece in nas, eu ca o floare, cu o bluza in plus, capul incins, la numai 36 grade real feel. si ajungem intr-un final in parc.

si tot ce imi doream era sa stau un pic jos, pe nisipul rece la umbra, sa fac un castel, o stea, o broasca, orice :), numai sa imi trag sufletul.

d evident era extaziat ca a gasit leaganele, calutul, furnica, si...nemernicul de topogan. ca la asta s-a hotarat primul. a, nu stiti cum foloseste d topoganul? pai se urca pe topogan si coboara pe scari . si evident ca ma cheama si la urcare si la coborare. e singurul joc din parc la care eu sunt implicata 100%. mai si pe ala il voia.

am incercat sa ii spun ca sunt obosita si ca am nevoie de 2 minutele, dar era atat de extaziat, avea ochisorii aia jucausi, gaga baba...el voia topoganul. eu evident ca uitasem apa acasa, i am mai baut din bibe, am mai mancat o capsuna. bai nene, da' mi-era cald, si sete si eram atat de obosita...am fost ingrozitoare. imi venea sa-mi dau palme. pe el cam repezeam, eram pur si simplu lesinata, el nu avea chiar nici o vina si nu ii puteam cere sa ma inteleaga in acel moment, cuprins de febra distractiei din parc, era si mai racoare...

doamne, m am simtit ca un rahat. am avut un noroc incredibil ca a inceput sa ploua si am plecat acasa, pentru ca, sincer, nu stiu cum faceam fata. in fine, fuse si se duse, sper sa nu mai fie ever , mai ales partea cu 36 de grade :)

asta asa, sa nu zica unii si altii ca va zic numai cat de frumoasa si desteapta sunt eu (si perfecta, evident :))) ), sa ma vedeti si obosita, plansa, transpirata si lipicioasa si in prag de depresie :)

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Bine v-am regasit ! Am intarziat pt ca imi trebuia timp sa citesc din urma,altfel stiti ca eu nu ma prezint .
Suntem bine,si eu si bebe Andrés .
Am nascut la 11.06 (12 ora Romaniei) . la 4 m-am trezit din somn ,pe la 5 si ceva cred ca eram la spital,acolo am asteptat in sala de asteptare vreo juma de ora...m-au internat cu dilatare 6,am dat de o asistenta scarboasa care nu a vrut sa cheme anestezistul(sub diferite pretexte ), a facut barbatu-meu scandal si au chemat anestezistul ,mi-a facut cand aveam dilatare 8,deja ma urcam pe pereti..Apoi a mai durat 2 ore fara dureri ,si nasterea`propriu zisa a constat in vreo 5-6 contractii si o epiziotomie la final mica de trei copci, si a iesit bebe cu ochii deschisi si plangand. 3700 g si 51 cm. Nu ma intrebati unde a stat ,ca nici eu nu stiu ,de-aia ma sufocam cand se misca . credeam ca iese mai mic decat Sofia (3200 ea).Am avut la final 67 kg.
M-am simtit excelent de cum a trecut anestezia ,am facut dush singura,am stat in orice pozitie fara dureri,maminunam si eu.La Sofia recuperarea a fost destul de grea,iar acum in afara faptului ca eramfoarte obositi dupa 2zile in spital(aici ma tin 48 de ore)nici nu pot vorbi practic de recuperare .
Cand am ajuns acasa ,sambata ,m-am apucat sa fac mancare, a fost lume destula in casa,apoi strans dupa toti. Noroc ca nasha imi facuse si curat cat a stat cu Sofia siasa am gasit luna.

Lapte am iarasi muuuult ,dar de data asta amnoroc ca el suge mult si bine Ii e greu sa apuce pt ca sunt prea umflate,Dianocica tot scot cu pompa dar putin,cat sa se inmoaie un pic ca altfel nu apuca si se enerveaza si plange,asa reuseste si el daca nu sunt baloane,si cabd apuca,nu mai da drumul decat desclestat ,tre sa-i bag destu-n gura .

Sofia e moarta dupa el,il mangaie sipupa,prima noapte nu adormea,sa stea cu ochii la el,a dormit cu noi in pat ea,.si el in cosulet langa pat,ea nu adormea,am stins lumina si la ora 1 ea bantuia pe intuneric pelanga cosul lui . dimineata ,cum a miscat el,ea s-a ridicat in fund "aa a " aratand cu degetulla cos,sa ne trezim adica sa illuam pebebe.
care cum venea la noi ilducea in dormitor sa isi arate trofeul,mandra.

cand plange nu se duce la el,vinelamine si imi arata cu degetul "a a a " si pana nu merg eu ea nu se lasa sa imitot arate spre camera ,si cand plec intr-acolo ea o rupela fuga in fatza mea .si ajunge langa el,si se uita iar lamine preocupata gen "fa-i ceva,ia-l in brate" si dupa ce il iau si bebe tace,ea isi vede de lucru cu ceea ce facea inainte,cu jucariile ei.

cand fac dus,ea tot pe minema pazeste ca panaacum,eu nu pot sa fac dus fara gadian
credeam ca o sa se duca la bebe,dar nu renunta lamine.si daca lange el intre timp.,ea se agita si ma zoreste .

piul de lapte pecare il scot cu pompa il fura Sofia si il da repede pe gat . Stiiti ca ea s-a intarcat singura la 8 luni,si mai avusese tentative ..acum e la recuperari .

La burta nu s emai uita,cat o pupa ea,stie ca acolo a fost bebe si acum e in cos.

Cand plangea intr-o seara el,l-am pus langa ea pe perna,si ea il mangaia pe cap si ii zicea " nani-na ,nani-na " .

Cand face el kk,si il schimb,ea se tine cu mana de nas si zice " pfuuuu" .

A vrut o data sa ii dea suzeta ei,si i-am spus ca aia e a ei,sa nu i-odea lui,si de atunci vad ca nu a mai facut. cred ca ii acopera fatza ditai suzeta ei cat capul

Nu vine si ea in brate sau calare pemine cand sunt cu el in brate.

deocamdata nu da semne de gelozie.sa ovedem mai tarziu ,cat tine minunea.

va pup si va multumesc !

Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

aelita, am intrat special sa vad daca ai scris...doar era ora ta! si vad ca nu te-ai dezmintit...vai ce frumos povestesti...te rog arata-ni-l pe Andres ( se zice Andre sau chiar Andres?)..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Katrinel,pana la ora asta linistesc orataniile si inainte de culcare bag o ghiara aici .Se citeste asa cu totul,Andres cu accent pe E.cu acelasi accent ca Andrei,defapt .

V-am pus AICI cateva poze.

Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Doamne mai aelito, cu lacrimi in ochi m-am uitat la pozele voastre! Cat de frumosi sunt copiii, Andres flacau frumos si voinic, da' pe langa Sofia e cat o lingurita, si doar si ea e inca micuta, draguta... Maica mia, ca nu mi se mai opresc lacrimile, atat de frumosi sunteti! Pai asa arata o lauza, mai femeie? N-ai avut si tu o poza mai lesinata, mai pierduta in spatiu? Cred ca plang de invidie, de fapt...
Sa va dea Dumnezeu numai bine! Ma bucur de vesti si de poze! Auzi la draga de Sofia, ce grija are ea de fratior... Si ce ma bucur ca a mers bine nasterea! Va pup pe toti!

Eu am absentat ca sunt mai... lenta zilele astea, mai in reluare, n-am stiut ce sa mai zic... am savurat in schimb toate, toate pozele, nimic nu mi-a scapat!

Sa nu mai spun ca azi am fost si la coafor... nu, nu va spun, ca daca ma mai gandesc la asta intru in depresie adevarata.
dandusa, cand imi mai revin te solicit la o consultatie in privat, te rog, ca nu stiu cum o rezolv altfel.
Cu Crinuta, uite ce sfat ti-as da eu: la masa i-as oferi 2 feluri de mancare, unul care ar fi mancarea obisnuita de la masa respectiva, de exemplu ciorbita, iar felul alternativ ar fi ceva de consistenta diferita, de exemplu cubulete de... fructe, cascaval, legume, etc.
Adica i-as da de ales intre consistente diferite.

Ktrinel, sanatate! Inghetata nu ti-a prescris pe langa antibiotic? Hi, hi, si eu la fel cu firmele de pantofi...

dianocico, nice meeting you! Asa, asa, spune-ne cand ai zile proaste, sa ma bucur nu de raul tau, beeeey, ce credeai, ci doar ca nu sunt singura care uneori rasufla usurata ca s-a facut vreme rea si nu pot sa ies la parc

Dia, eu cred ca as fi renuntat de mult la laptele ala de la ora 6. Uita-te putin pe tabele care arata continutul in calciu al altor alimente si vezi daca nu poti sa ii dai niste cascaval, de exemplu, in caz ca nu vrea lapte nicicum.
Eu acum lucrez cu Cristi sa bea lapte din pahar, cu paiul, dupa masa. Ca si cum ar bea apa. La inceput introducem ideea, apoi perseveram, sa vedem cum va merge. Se pare ca accepta, treptat.
Cand a inceput Roxana gradinita aici, am observat cu uimire ca daca le era sete copiilor, li se oferea lapte, rece din frigider. Si toti copiii beau. Si acelasi lapte era bautura de care aveau parte la masa. Cu Roxana asa facem, incerc si cu Cristi.

Fetele cu nemacatul singur, ati incercat sa:
1. le puneti mancarea in fata... cubulete, bucatele si voi sa va apucati de spalat vase?
2. sa bagati degetul in pireul lor si apoi sa il bagati in gura voastra cu ceva pireu cu tot? S-ar putea sa inceapa sa va imite si apoi sa prinda pofta sa se hraneasca singuri.
Sa va spun cum e la noi dimineata? Eu alerg de nebuna prin casa ca sa ne pregatim de plecare la scoala, iar in timpul asta Cristi sta pe scaun la masa cu castronul in fata si baloteaza cubulete de paine cu cascaval. Sau la pranz il pun in scaunul lui si ii dau castronul cu mancare si o lingurita. Si eu imi mai fac de lucru, dar vorbesc si cu el, in timp ce el pune mana pe lingurita si duce cum poate la gurita, cam 70-80% ajunge unde trebuie. Dupa ceva timp ma duc si eu sa il ajut, moment in care se intampla una din urmatoarele: fie continua sa manance preponderent cu lingurita lui, fie vrea sa ii dau doar eu, fie ii dau eu in timp ce el continua sa manance pireul cu degetul/degetele.
Adaugare: Cristi e fericit cu felul asta de a manca, de abia asteapta sa ii dau lingurita si sa plec... la 1-2 metri, nu in camera cealalta Desigur ca nu am facut asa de la inceput, caci atunci stateam tot timpul asezata si tineam cu o mana castronul care altminteri ar fi zburat in cele patru zari.

Hai sa vad daca mai stiu cum se face capitol nou.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_n-d_06 spune:

Haideti la 177.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Neatza,
Eu nu mai pot : ma omoara alergia asta..... e clar ca se agraveaza cand ajung la munca
Dia, exemplu cu ce mananca Luchitza nu va fi concludent avand in vedere ca el ar manca non-stop dar hai sa incerc o varianta de model:
7/8-8.30 -250 lapte
11 - micul dejun: fructe/branzica/iaurt sau ou/rosie/crackers/almetter
14 - pranz: peste/legume, ciorba (e groasa in general), carne/legume
17 - paste/mamaligutza, spanac, orez cu lapte sau masa de fructe daca nu a papat dimineatza (depinde si ce a mancat la pranz)
20-20.30 - 250 lapte
Intre mese mai papa fructe si mai rar pufuleti sau biscuiti.... daca imi iau eu e musai sa-i dau si lui ca altfel face scandal
Kikineata, te faci shopping expert si pentru Luca? Avem nevoie de incaltari dar asa ma enerveaza ca nu am timp de shopping.. maxim ajung in Polus Mall unde au niste preturi ; dar se face cald si ii trebuie sandale, clar!
Iulia, admirat frumusetea din poze
A-deju, de unde si cat???? Luca nu are sandale si trebuie sa-i cumpar dar astept salariu pe iunie ca am gatat banii
Astazi Luca merge la doctor ptr ca are 2 bubitze pe frunte, una pe burtica si una pe spate si inca 2 pe manutze care arata ca muscatura de ceva sau alergie... dar vreau sa fiu sigura ca nu este altceva avand in vedere ca maine plecam.... la Dianarus
Va pupicesc si mai revin eu...

Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

A-deju, acum am vazut ca ai postat de unde si cat.... trebuie sa merg si eu... ii iau pe credit ca am 6 rate

Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca

Mergi la inceput