Fulguleti de nov-dec-06 (176)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Buna, fetelor!
Dianocico, pai bicla a trecut pe locul 2 de cand cu motoreta asta noua, primita de la Ionut . daca l-ai vedea cu ce viteza infernala da ture prin parc, mama, mama! Si dupa ce-si ia avant, isi ridica picioarele la piept si circula asa, razand cu gura pana la urechi. E atat de energic, chiar cu burtica goala
ha, ha, am vazut filmuletul "tasnitoarea se intoarce" si am auzit clar, clar, clar cand i-ai zis intr-o prima faza lui d : "nu pune gurita mami !!!" te-am prins!!
Danduso, eu iti dau dreptate referitor la asteptarile culinare ale micutilor nostri mofturosi, uite David al meu e exemplul cel mai elocvent. Acum nu mai sta in scaunul de masa, ci pe scaun normal, la masa cu noi, exact cum povestea Donia. Si ii pun in fata o prima farfurioara cu nu-stiu-ce, da de doua ori cu lingura prin ea, arunca jumatate pe jos si apoi striga asa autotitar: "ataaaaaaaaa" adica "alta", el stie sigur ca eu ii prepar n feluri de mancare, si tot asa "alta, alta, alta!!"
La fel procedeaza si cu jucariile si cu ..cartile de povesti,aaaaa si sa mai zic una tare: la fel face si cu suzetele. Adica noi, cica, suntem in plin proces de renuntare la suzi, ha, ha!! In sensul ca avem nevoie obligatoriu de 3 (TREI) suzi simultan. Ii dadeam o suzi si incepea: "ataaaaa", buuun, inca una si tot asa, pana a ajuns la 3 si daca nu are cate o suzi in fiecare mana si una in gurita nu adoarme nici sa stai in cap. Asta e meritul lui Cristi, el l-a invatat cu 3 suzi. Suntem de groazaaaaaaaa, suntem disperati daca ratacim vreo suzi, am facut stoc de suzete in casa.
Oricum io zic ca am evoluat...
Si revenind la mancarica , ca aici ma arde pi mini , stiu ca e f.f.f bine sa-l lasi pe pui sa pape singur, sa-i pui la indemana alimente, sa-i dai farfurioara si lingurita, dar credeti-ma de nenumarate ori l-am lasat sa se autoserveasca, si dupa ce a modelat mancarica, a trantit-o de pereti, nici macar o lingurita nu a orientat-o spre gurita. Nici macar atata urma de pofta nu are sa guste mancarica aia, e buna pt. joaca, in rest sa n-o vada.

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)

David al meu

Mergi la inceput

si o intrebare,off topic, ca va vad fete umblate prin lume : noi vrem sa mergem in septembrie undeva la mare, dar cristi are concediu si in iulie asa ca am da o fuga la munte pt. ca sunt ucigatoare temperaturile la mare in luna asta, asa ca: ce destinatie de vis imi recomandati????Ma gandesc in afara..ca-s preturile mai mici

David al meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

dandusa.. parerea mea : daca un copil pur si simplu nu e in chefuri cu mancarea, poti sa-i faci si sapte feluri la o masa, sau unul singur, cel mai preferat , ca tot la acelasi rezultat ajungi. si anume, nu mananca :) cred ca in cazul vostru, pt moment cel putin, e vorba de o bulversare din cauza caldurii... mai las-o nitelus sa se acomodeze, gateste-i linistita cate un singur fel, ca sunt sigura ca stii in principiu ce-i place, si daca vrea bine, daca nu... iarasi bine. degeaba faci cate 3-5-7 oale..nu reusesti decat sa-ti consumi tu timp si eventual nervi cand ea te refuza... si chiar daca te doare sufletul, stiind ca sticksuri si biscuti sunt cam singurele alimente, incearca totusi sa le restrictionezi... ca un sticks acuma, unul peste 10 minute, si-un biscuit peste juma' de ora reusesc cu siguranta sa dea o falsa senzatie de satietate, si atunci bineinteles ca la ora normala de masa n-o sa mai vrea nimic... si cu riscul de a ma umple de semintele care mai raman din rosiile dianocicai (dupa ce le roade d bine, adica ), nu cred ca suflatul in fund are vreo legatura cu numarul de feluri de mancare pregatite pt o masa... si da, fie ca ai un copil sau 10, nu esti nici bufet si nici chef , si viata ta nu se desfasoara intre oale si curatat cartofi in bucatarie. si da, obisnuinta genereaza comportamentul

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Bambo, multumesc pentru intentie. Am fost la control la Spitalul de Recuperare, la Dr. Cozma. E un domn foarte dragut, la care copiii vin de buna voie. Daca as fi gasit unul ca dansul cand eram mai mica, ca sinuzita o am de la 10 ani, poate nu fugeam si nu ajungeam asa. Acum regret ca n-am tratat-o la timp, dar e prea tarziu.
Acum sunt ceva mai bine, dar tusesc ca din butoi. Si e o tuse din aia seaca si enervanta, ca tusesc degeaba, ca tot "nu ma scarpina" suficient pe gat. Am niste "mancarici" in gat de mama focului. Nu stiu ce sa le torn sa-i omor. Diseara le dau aerosoli cu dexametazona si ACC. Vad ei pe gaia. Si mi-a mai dat un "drog" ce se i-a in doza unica cu efect pe 10 zile si ma ameteste vreo 3 ore a zis dr. Deci daca scriu prostii diseara sa stiti care-i cauza. A zis ca e cu ameteli, dar e cea mai buna solutie pentru cazul asta si ca a incercat-o si dansul personal. Deci merg pe mana dansului si ce-o fi o sa vad. Sunt convinsa ca va fi bine, e tipul de om care inspira incredere.

dandusa, am incercat si cu piscina, si balta de rigoare in mijlocul sufrageriei. Tot n-a mers. Cand aude cuvantul baie, e jale.... Tati spune ca nu era apa calda, ci ca nu a vrut si pace sa intre in cadita. Nu stiu ce sa fac. Ma mai gandesc. Aseara am facut baie cu plansetele de rigoare. Rugata, alintata, a intrat in piscina, dar sa se aseze jos nici n-a vrut sa auda.

legat de varicela, mie pediatra mi-a zis ca nu se scoate copilul afara, ca sa nu dea microbul si la altii, dar ca pentru ea ar fi buna o gura de aer. Insa mi-au sarit toti in cap ca ii fac rau daca o scot afara si n-am scos-o si apoi cand s-a vazut afara, parca era venita nu stiu de unde......

poze din Copou
poze din februarie-martie
Poze Stefy
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

roxanica, parca l-ai descris pe eric cu mancatul singur... eu am concluzionat ca mai incercam pe la 5 ani :)) pai n-ar manca in vecii vecilor daca ar fi sa-i las farfuria si lingura in fata... da' peretii ar fi cu siguranta plini... si nervi chiar asa de tari nu mai am :))

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput

Deea, da io nu mai pot scapa!!! De cand a prins siretlicul nu mai vrea sa pape altfel, urca singur pe scaunul din bucatarie, ala normal, nu al lui, nuuuuuuuu, si cere "papa!!" , cine nu-l cunoaste s-ar putea lasa amagit, dar eu nu. Si se enerveaza cumplit daca incerc sa schimb locatia, sau daca vreau sa-i dau eu cu linguritza.
De aceea am readus in discutie subiectul cu mancarea ca trecem din nou printr-o perioada fioroasa...
Crede-ma, nu-i place NIMIC in afara de supica de pui cu taietei, fara pui
Stiu, stiu cum e cu supa, ca nu contine mai nimic, ca nu e indicata la copiii slabutzi, dar ce sa fac??????? Tot curat morcovi si transez pui si fac supa

David al meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

quote:
Originally posted by dianocica

stii ca asta nu e felul ei, e doar o etapa in care ceva o supara.

,pai tocmai asta-i felul ei...
mi-e teama ca "si-a revenit" si perioada cat a mancat a fost una de moment...,dar asta e...,o s-o las nemancata daca asta vrea...,ca rontaieli zilnic eu refuz sa-i dau...,inca vreo 2-3 zile,sa-mi iau inima in dinti ai apoi facem greva foamei...
o disciplina trebuie sa existe...,nu se mai poate...,TREBUIE sa mancam ca sa supravietutim...
daca-o tinem intr-o rontaiala si-o razgaiala...,la 3 ani ma trezesc ca nu mananca decat prostii din magazine...,pt ca vb aia eu am "invatat-o"...si jur ca nu-mi doresc asta...

Mamica stralucitoare
17+ cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Fetele, nu ma bucur de raul altuia, dar ma bucur ca nu-s singura care se chinuie cu mancarea. Nu aruncati cu rosii. La cresa mananca, ca se i-a cu copii. Si daca aia mananca, mananca si ea, dar acasa e mai greu. Acum are mai putine mofturi, dar le are. Si aceeasi problema: sa-i dau ei sa manance singura .... si va imaginati ce iese cand pune mana pe lingurita. Si ieri, eu cu lingura sa-i dau ciorbita si ea ma pandea. Cum scoteam lingura cu legume din caston, hop si ea cu manuta. Pescuia legumele mai mari si le baga cu manuta in gurita. Dupa ce s-a saturat.... zeama s-o dam la catel.

poze din Copou
poze din februarie-martie
Poze Stefy
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

quote:
Originally posted by Dia1609

"nu s-au acrit nici cand oana a fugit afara din magazin incaltata in sandalele lor si cu un slip de baie dupa gat ..."

" a, chiar, ca tot discutam, i-am luat slip de baie de acolo cu 350 lei"
adica ai dat atatia bani DOAR pt un slippppp????

Mamica stralucitoare
17+ cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianav spune:

Dia1609 si mie imi plac primigi si aici sunt chiar sub un milion. Geox si CiaoBimbi cam 1,8 mil chiar 2, pablosky astia de i-am luat azi sunt mai accesibili, 1,6 mil, mie imi plac si bopy, sunt exxact precum orchestra la talpi, au acelasi furnizor, exteriorul difera la tipul de piele folosita, mai sunt unii Naturino fff scumpi aproape de 4 mil (nu o sa iau niciodata) si mai sunt unii prin Leonardo, le zice Melania, nu mai stiu preturile.

In week-end vin parintii mei si ma bucur ca o sa pot iesi pe la magazine sa il incalt pe sotul meu.....asa ca paturica se amana pentru mine, dar mare mare placere mi-ar face sa vin next time.

Diana

Mergi la inceput