infectia la masea

infectia la masea | Autor: ratusca83

Link direct la acest mesaj

Dupa tiuitul in ureche acum ma confrunt cu o alta problemuta.

Am o infectie la o masea..offff... De ceva vreme aveam un abces care tot aparea cand si cand iar de vreo 3 luni a ramasa acolo si nu mi-a disparut sub nicio forma, chiar daca am luat antibiotic :( .de stomatolog mi-e foarte frica pt ca de vreo 2 ori am ajuns la usa si m am intors acasa din cauza fricii (asta mi se trage de la unul care m a chinuit tare si de atunci nu vreau sa mai aud de ei). Pana la urma marti mi-am luat inmia in dinti si m-am dus la un stomatolog.M a consultat, mi-a facut fisa si mi-a zis ca trebuie sa mi scoata maseaua respectiva pentru ca la radacina s-a acumulat infectie si are va iesii odata cu scoaterea maselei. Acum nu stiu daca este bine , pt ca eu stiu ca nu este voie sa scoti o masea care are infectie .. offff..si mi-e atat de frica. ACum colac peste pupaza mi s-a si umflat dar iau antibiotic . Am vb cu stomatologul si a zis sa iau antibiotic ca este f bine dar infectia de la radacina tot va ramane. Ce ma sfatuiti sa fac??

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Initial creeata de ratusca83

Dupa tiuitul in ureche acum ma confrunt cu o alta problemuta.

Am o infectie la o masea..offff... De ceva vreme aveam un abces care tot aparea cand si cand iar de vreo 3 luni a ramasa acolo si nu mi-a disparut sub nicio forma, chiar daca am luat antibiotic :( .de stomatolog mi-e foarte frica pt ca de vreo 2 ori am ajuns la usa si m am intors acasa din cauza fricii (asta mi se trage de la unul care m a chinuit tare si de atunci nu vreau sa mai aud de ei). Pana la urma marti mi-am luat inmia in dinti si m-am dus la un stomatolog.M a consultat, mi-a facut fisa si mi-a zis ca trebuie sa mi scoata maseaua respectiva pentru ca la radacina s-a acumulat infectie si are va iesii odata cu scoaterea maselei. Acum nu stiu daca este bine , pt ca eu stiu ca nu este voie sa scoti o masea care are infectie .. offff..si mi-e atat de frica. ACum colac peste pupaza mi s-a si umflat dar iau antibiotic . Am vb cu stomatologul si a zis sa iau antibiotic ca este f bine dar infectia de la radacina tot va ramane. Ce ma sfatuiti sa fac??

Mai , sincer , cred ca stie mai bine stomatologul decat tine
Prin urmare , asculta-i sfaturile .

Exact asa ceva am avut si eu mi-am scos-o fara durere , cu ceva munca din partea doctoritei , dar am scapat de dureri , puroi, candidoza si altele

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Sa faci cum spune stomatologul. Probabil acolo s-a facut un granulom, dintele nu mai este vitalizat si nu merita sa-ti faca o rezectie. Probabil ca, daca te-ai fi dus mai demult la dentist, fara sa fi luat antibiotice fara recomandare, dintele putea fi salvat.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_fer spune:

Daca nu esti f sigura pe stamatologul la care ai fost mai incearca o consultatie la un alt dr. Ti-ai facut o radiografie ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca83 spune:

Multumesc pentru sfaturi..!!:) Radiografie voi face luni, pt ca marti am programare sa o scota(asta daca se va desumfla). Mi-e atat de frica de mor:((.... Am incredere in stomatolog, dar ideea este ca mai se gaseste cate cineva sa-mi spuna ca nu e bine sa-ti scoata maseua daca ai infectie la radacina pt ca ma umflu toata, ca mi se uraca nu stiu unde....offff..tare nasol este... dar medicul m a asigurat ca nu se va intampla nimic ca infectia aia o va drena dupa ce scoate maseua... acum din cauza abcesului nici pofata de mancare n-am ... dar abia mai slabesc si eu nitel:D ...va multumesc inca odata pentru sfaturi si mai astept raspunsuri de la voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by ratusca83

Multumesc pentru sfaturi..!!:) Radiografie voi face luni, pt ca marti am programare sa o scota(asta daca se va desumfla). Mi-e atat de frica de mor:((.... Am incredere in stomatolog, dar ideea este ca mai se gaseste cate cineva sa-mi spuna ca nu e bine sa-ti scoata maseua daca ai infectie la radacina pt ca ma umflu toata, ca mi se uraca nu stiu unde....offff..tare nasol este... dar medicul m a asigurat ca nu se va intampla nimic ca infectia aia o va drena dupa ce scoate maseua... acum din cauza abcesului nici pofata de mancare n-am ... dar abia mai slabesc si eu nitel:D ...va multumesc inca odata pentru sfaturi si mai astept raspunsuri de la voi

Si uite asa , dupa cum am spus prin alte locuri , toti sunt doctori si toti se pricep la medicina.
Daca mai vrei o opinie du-te la alt stomatolog , ar te rog eu , nu te lasa influentata de vecinul de la 3 care stie el ca e mai bine sa-ti pui pe frunte o feliuta de lamaie, ca lui asa i-a trecut.

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Da, se poate scoate maseaua chiar daca are infectie, asa mi-au zis si mie mai multi stomatologi...exceptie facand cazu' cand ai ditamai falca
Eu am avut 2 masele infectate tot asa...ca si tine....si timp de cativa ani se tot infectau si iar trecea...si iar se infectau...Si eu ca proasta stateam cu ele asa....ma rog..luam antib...apoi imi era frica sa merg la dentist. Pana la urma am fost...mi le-a scos pe amandoua FARA DURERE (azi nu se mai lucreaza cu durere la cabinetele particulare, nu mai e ca pe timpuri, cand mergeai la policlinica si-ti omora nervii pe viu Am trait-o si p'asta). Am tot citit ca nu e de gluma cu infectia la masele...mai ales cu infectiile vechi...mie la una imi mancase osu' infectia...si cica in astfel de cazuri poti da si'n septicemie....
Du-te fara frica....iti garantez ca n-o sa te doara! Eu merg la un cabinet...nu stiu cu ce fel de anestezie lucreaza....dar n-am simtit NIMIC la scoaterea celor doua cioturi de masele cu infectie....si s-a chinuit ceva pana sa iasa...Am avut falca amortita cateva ore...cand n-a mai fost amortita m-a durut un pic, am luat un Nurofen si apoi gata...nimic! Hai ca nu-i dracu' asa de negru...Multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Extractiile nu mai dor deloc, oriunde le-ai face. Te poate durea injectia de anestezie si nici aia nu e severa, ci mai degraba o durere inchipuita.
Si eu stiu ca nu extractia e tratamentul de electie pentru un dinte cu granulom. Insa, ideea e alta: se incearca salvarea dintelui chiar si cu pretul de a ramane devitalizat. La tine, se pare ca s-a incercat aceasta salvarea si nu a fost cu succes. Asa ca, exact cum ai mai fost sfatuita aici, daca tot ai inima indoita mai cere parerea unui alt medic stomatolog. Probabil, ca tot aici vei ajunge... sau poate iti va salva maseaua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca83 spune:

va multumesc din suflet pentru mesajele voastre..am scapat de maseaua cu pricina si acum merg regulat la stomatolog pentru rezolvarea celorlalte probleme

Mergi la inceput