Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (67)
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
mihuta spune:
Nu ti-a explicat avantajele diversificarii cu ceai si covrigi de Buzau ?
mami de Sophia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cristi07/cristi07.jpg)
cristi07 spune:
quote:
Originally posted by mihuta
Nu ti-a explicat avantajele diversificarii cu ceai si covrigi de Buzau ?
mami de Sophia
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
Cristina si Radu 3.12.2007
Poze Radu
Victo spune:
ha ha ha..mihuta, sa stii ca mai nou incep sa ii zic Stefan..ca s-a facut mare, nazdravan, neastamparat..si sa para si el mai serios, nu?
si il mai alint mai nou "papadie" (asta de la ardelenescul prapadit, adica neastamparat) si "palalie"..asta iti dai seama de la ce..
eu folosesc orez, porumb si tapioca, fara lapte, de la milupa.bio.eu le fac ori cu apa, ori cu zeama de la jumatate de mandarina.pun cam o lingura de cereale.
asa..vroiam sa va intreb si eu ceva.
mi-am achizitionat steamer.dar..acu ma gandesc...pun acolo legumele lui piti..pot pune si bucatica de carne in acelasi timp? dar in vas separat? si de unde mai iau eu supa simpla, apa, sa zic, ca sa fie piureul mai fluid????
sanduta multam de raspunsul legat de branzica.
mami de ingeras Stefanut(30 oct. 2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lala_D/Lala_D.jpg)
Lala_D spune:
quote:
Multumes de raspunsuri fetelor.
Sanduta, nu vreau cereale doar din orez, dar orez in combinatie cu altceva e ok. Acasa am fulgi de ovaz integral nu instant ci normali, adica trebuie preparati (fierti). Dar stiu ca ovazul e mai laxativ.
Chestia e ca nu vreau sa ii dau Sophiei cereale ca si asa e la categoria grea la 9 kile, dar vreau ceva care sa ingroase fructele, ca para de exemplu, daca o fac la abur iese foarte moale.
Cred ca o sa incerc Milupa, daca spuneti ca sunt ok.
Pussi, e vorba si de felul omului, tu esti slabuta si fetele probabil ca iti seamana. Noi asimilam tot ce prindem...
mami de Sophia
Mami, stai linistita ca nu se ingrasa de la o portie de cereale pe zi . Daca ar fi asa atunci Bogdan ar trebui sa fie obez . El mananca de la 2 luni cereale seara si acum dupa aproape 8 ani si-a pastrat obiceiul zilnic . Seara la 18.00 fiul meu cel mare papa un castron de cereale (Nestle) cu aproximativ 250 ml lapte . Rar, in concedii sau vizite schimba acest meniu de seara. Sunt mancarea lui preferata
![](inlove.gif)
Si el a fost un bebe mare, nascut cu 4 kg iar la un an conform graficului si-a triplat greutatea = 12 kg.
Actualmente este un copil inalt si nicidecum pufos sau grasun .
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mariussimiuc/mariussimiuc.jpg)
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Aralia
Intrebare: pot sa pun nesquik in loc de cacao? sau tre sa iau cacao simpla?
Sigur ca poti sa pui si Nesquik in loc de cacao.Sau bucatele de ciocolata.
![](icon_smile_wink.gif)
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mihuta spune:
Victo, sa stii ca eu sunt jumate maramureseanca, si inca jumatatea aia mai mare ca am si crescut acolo cat am fost mica si in vacante pana la liceu...
Eu pun si bucatica de carne si legumele in steamer si cand le fac piure adaug apa plata. Daca vrei, vezi ca are si o tavita unde se strange sucul de la legume. Eu nu-l folosesc pentru ca legumele au gust foarte intens la abur. Azi de exemplu am facut cartof cu curcan, am pasat cu blenderul cu putina apa si a fost foarte gustos. Adica mie mi-a placut ca am sfarsit mancand 2 lingurite eu un varf de lingurita Sophia (ea seamana cu ta-su mai suspicioasa si trebuia sa o conving ca e papa bun...)
mami de Sophia
mihuta spune:
Acum am citit raspunsul tau, Lala, multumesc ! La noi e chestia ca inca o alaptez deci n-am nici un fel de control asupra cantitatii de lapte, mai ales ca mai papa si noaptea. Dar am sa-i dau din cand in cand la inceput ca nu vreau sa le manance in detrimentul legumelor si fructelor...
mami de Sophia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mariussimiuc/mariussimiuc.jpg)
mariussimiuc spune:
quote:
Apoi, Miha, da para e solutia, baga Sophilici de n-are aer, stie sa inghita, sa tina lingurita, dar cum simte mirosul de legume uita subit... Da-mi si mie salamul de biscuiti, adica reteta ca mi-a rapit sotul promisiunea acum vreo luna (mereu imi zic sa-mi tin gura....) si culmea n-a uitat, la 2-3 zile mai intreaba. Ca si fii-sa cu legumele, cand e vorba de altele, uita subit...
I-am dat si azi Amirei sa pape para simpla,fara nici o combinatie si a papat. Mai greu e cu legumele...
![](alcool.gif)
www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/12123/Salam-de-biscuiti/" target="_blank">Asta e reteta pe care am facut-o,doar ca am inlocuit cu unt si stafidele cu nuca.
![](icon_smile_wink.gif)
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mariussimiuc spune:
quote:
Recomandati-mi si mie ce fel de cereale pot folosi cu fructe, sa fie fara zahar, dar instant, fara gluten, din cat mai putine tipuri dar sa nu fie orez simplu... Sau de exemplu pot sa fac eu acasa orez integral sau fulgi de ovaz si sa ii mixez cu blender-ul cu fructe ?
Orez,porumb si tapioca de la Milupa.
Orezul il poti macina,dar ar trebui mai intai fiert si apoi amestecat cu fructe,altfel ii va "crantzani" intre gingii.
![](icon_smile_big.gif)
mihuta spune:
Multumesc de reteta, aveam si eu nu stiu cate in diverse carti de bucate dar vroiam una incercata. Am sa o fac (poate chiar maine) cu unt si nuci, cum ai zis, si eventual cu rom, ca sotul meu umbla dupa madlena lui Proust, vrea sa aiba gustul acela din copilarie....Maica-sa nu ii mai face cand mergem pe la ei ca i se pare prajitura ieftina si ea a dat-o pe sofisticarenii gen tort sarlota-diplomat pe care nu-l sufera fii-su ca e cu frisca vegetala. Dar ea persevereaza, si tot o tine ca e tortul lui favorit...
mami de Sophia