Se poate face dulceata cu miere (in loc de zahar)?

Se poate face dulceata cu miere (in loc de zahar)? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

As vrea sa fac de fapt sirop din muguri de pin, dar cred ca n-are nici o importanta din ce.
A incercat (auzit) cineva?


Take joy! (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

dulceatza cu miere...eu cred ca nu merge! sirop insa da...
eu fac sirop din vin + plante medicinale + miere, totusi din mierea asta nu ramane mare lucru pentru ca la fierbere se face spuma, care trebuie inlaturata exact ca la supa altfel strica siropul, cel putin in reteta mea.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Teddy, multumesc. N-am avut habar de chestia cu inlaturarea spumei. Ah, tot nu ma hotarasc. Cine stie ce rol are si vinul din reteta ta... Ar trebui sa intreb un apicultor in ce conditii fermenteaza mierea...



Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

si prin fierbere mierea isi pierde s proprietatile... mai exact incepand de la 37-39C, nici in ceai nu e bine sa pu miere atata timp cat e fierbinte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

nu stiu nici eu ce rol are vinul la mine, eventual ma imbat ca sa nu simt gustul la buruieni! reteta mi-o da o d-na doctor in care am incredere asa ca n-am intrebat ce si cum.
o idee fantezista pur personala - si de luat ca atare - eu cred ca zaharul are un rol important in siropuri, in sensul ca "extrage" esenta...uite de exemplu cand pun 1-2 linguri de zahar peste niste capsuni spalati si uscati, dupa un timp lasa un sirop colorat si parfumat...poate fi la fel si cu mugurii de pin???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

ama - multumesc de info...n-am stiut ca mierea e asa sensibila la caldura. chiar n-am idee de ce trebuie s-o bag la sirop, poate ptr indulcit...oricum, o pun la sfarsit dupa ce sting focul si tot face spuma ca si cum ar fierbe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

quote:
Originally posted by ama1357

si prin fierbere mierea isi pierde s proprietatile... mai exact incepand de la 37-39C, nici in ceai nu e bine sa pu miere atata timp cat e fierbinte...



Ai dreptate, stiam, dar nu si la ce temperatura.
Acum ma gandesc si eu oare ce-i mai... sanatos? Un zahar prelucrat si fiert sau o miere "moarta"?

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

quote:
Originally posted by Tdi

nu stiu nici eu ce rol are vinul la mine, eventual ma imbat ca sa nu simt gustul la buruieni! reteta mi-o da o d-na doctor in care am incredere asa ca n-am intrebat ce si cum.

Te pricepi la plante medicinale (siropuri)? Mai ca as face sirop de patlagina si eu candva...


o idee fantezista pur personala - si de luat ca atare - eu cred ca zaharul are un rol important in siropuri, in sensul ca "extrage" esenta...uite de exemplu cand pun 1-2 linguri de zahar peste niste capsuni spalati si uscati, dupa un timp lasa un sirop colorat si parfumat...poate fi la fel si cu mugurii de pin???

Da, stiu ca ar face la fel (si mierea lasa peste gulie ). Dar vreau sa-l pastrez pentru raceli si imi este teama ca nefiert nu tine...
Of, cred ca renunt la idee, pun tot zahar nerafinat si fierb toata comedia.

Teddy si Alyssa (05.05.05)




Take joy! (poze)

Mergi la inceput