Consiliere vacanta in Turcia – cu copil de 3 ani
Stiu ca s-a discutat mult despre Turcia pe acest forum dar eu tot nu am ales unde sa ma duc in vacanta. Asa ca va cer un sfat. Iata ce doresc:
-Avem un copil de 3 ani jumate, deci nu as merge undeva unde se fac excursii de 1 zi. Nici nu ma incanta ca-mi da piscina, bar, sauna, spa, minigolf, discoteca, activitati nocturne...etc ca sunt cu copil mic.
-Vreau piscina ptr copii, vreau sezlong, umbreluta, sa fie aproape de mare (sa nu merg mult de la hotel)
-Hotelul curat, chiar si 5 stele, numai sa nu am surprize ca una vad in catalogul de prezentare si alta e realitatea.
-Nici la o statiune exclusiv turistica unde totul e ingradit (Belek). As prefera sa fie aproape de un orasel (Kemer, Bodrum?? , zic bine?) mic unde sa ma pot plimba dar sa nu fie prea departe, adica mers 10-20 km sau daca e, sa am autobuz si sa nu mearga prea mult.
-As vrea sa am mancare la discretie si bautura, eventual bufet ptr copii – am inteles ca exista si asa ceva, eventual un fel de gradinita unde se pot distra copii.
-As vrea sa merg cu Taromul, drumul sa nu dureze mai mult de 2 ore si transferul pana la hotel sa nu dureze mai mult de 1 ora.
Mentionez ca nu ma dau in vant dupa stat si bronzat la soare. Imi place apa si prefer sa stau sub umbreluta.
Astept ceva sugestii, eventual si povesti (bune, rele) din concediile voastre cu copii. Ma intereseaza cum au suportat copii avionul.
Multumesc mult,
Cristina
Raspunsuri
anya spune:
Am 2 copii de 2.5 si 5.5 ani, asa ca te inteleg.
-vrei zbor sub 2 ore: poti alege oricare din cele 2 aeroporturi Bodrum sau Antalia, ca zborul e sub 2 ore.
-vrei transfer sub 1 ora: pica Kusadasi, Marmarais, Alania.
-presupun ca vrei plaja cu nisip, nu pietre sau plaja de beton, asa ca in zona aeroportului Bodrum ramai cu un singur hotel: Samara iar in zona aeroportului Antalia ramai cu hotelurile din Belek (zici ca nu vrei, dar e cea mai verde zona), Antalia si Lara. Eu de Antalia si Lara am fugit, pt ca sunt hoteluri imense, noi, cam fara verdeata si cu vecini "in constructie" si cum m-am saturat de bloc si zvon de santier...
Kemer-ul si statiunile din zona respectiva sunt verzi, dar palja e cu pietricele mai mari sau mai mici, dupa noroc si un munte in spate care face ca dupa ora 17 sa nu se mai poata face plaja.
La hotel Samara/ Bodrum am fost si mi s-a parut f.ok. Are camere mari, cu mocheta pe jos, am primit patut pt copil (atunci aveam doar unul + 1 la purtator). Hotelul e misut si intim, plaja ok, cu nisip, loc de joaca pt copii chiar langa plaja, echipa de animatori - tin minte ca ma duceam la gimnastica in piscina). Exista niste microbuze (dolmus) cu care ajungi f repede in Bodrum. Orasul e f frumos- zona portului/ bazarului in care am misunat eu.
roxanaz spune:
subiectul despre Turcia este aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=121125
va rog sa continuati discutia la acel subiect. multumesc pentru intelegere.
Roxana