Singura cu minorul in Europa?!

Singura cu minorul in Europa?! | Autor: mama_lui_alex

Link direct la acest mesaj

Dragelor am si eu o intrebare..cine ma poate ajuta...

E legata de declaratia celuilalt parinte in cazul in care un minor pleaca cu un singur parinte..Concret.

Plecam din tara (Ro) 2 adulti (parinti) cu un minor, destinatia Franta, pentru 5 zile. Minorul e trecut (doar)in pasaportul mamei.

Tatal se intoarce in tara dupa cele 5 zile; mama isi continua vacanta cu minorul, destinatie Spania, pentru 14 zile. Apoi intoarcere in Ro.

Este necesara oare in acest caz declaratia tatalui ca putem calatori singurei (mama+copil) pe destinatia Franta_Spania_Romania?

Multumiri multe...

Mama_lui_alex

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Politia de Frontiera tocmai imi spune ca nu-i cazul de declaratie...dar..sper sa nu ma trezesc ca-mi cer in aeroport declaratia pentru faptul ca sunt "vigilenti",,si constata ei ca nu avem toti 3 aceeasi data de intoarcere...

Pe langa faptul ca Dl. "Amabil" de la Politia de Frontiera mi-a raspuns in doi peri..caci era cam dimineata..si inca nu servise cafeaua...(si eu zuza..sun la ora 8 dimineata...:))..dar ieri toata ziua..bineanteles ca a sunat ocupat..sau nu raspundea nimeni..:))

So..stie cineva?...A mai fost cineva in situatia asta?

Declaratia - e o simpla declaratie pe proprie raspundere la Notariat??..caci mai bine o fac..sa nu avem probleme..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Toate hartiile - declaratii, pasapoarte etc ti se cer numai la iesirea din tara. Daca iesiti ambii parinti cu minorul, nu e nici o problema. Mai departe nu-i mai intereseaza. De la granita, puteti avea destinatii diferite. Bine, pasaportul copilului ti-l cere si cand intri in Spania dar fara declaratie. Sigur iti spun.

Catalina

Mergi la inceput

karmenutza...SAR'MANA!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Asa e. Mergeti linistiti si concediu placut!

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Adina Iulia, karmenutza,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

mama_lui_alex, la fel zic si eu: la iesirea din tara politia de frontiera iti cere doar pasaportul, in niciun caz biletul de avion de intoarcere. Chestia cu declaratia e lege romaneasca (pt problemele care au fost cu adoptii si alte minuni), pe restul nu-i intereseaza.

Mergi la inceput