Mamici de mladite&mugurasi de mai-iunie 2008 (81)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Gabita bine ca ai reusit sa faci ordine in sertare, eu nu am reusit ,cred ca de acuma raman pe cand ma mut, sau peste 20 de ani asa cand paraseste bebe cuibul

Miss mi-a placut faza cu zodia copiilor iubiti, asta intr-adevar e cea mai buna zodie, sau cum zicea Freud, ferice de omul iubit de mama lui. Si eu ajunsesem sa ma obisnuiesc cu gandul ca voi avea un bebe Geaman si tot am citit despre zoida asta, insa iata ca el voia sa fie Tauras buclucas. Nici zodia asta nu cred ca e rea, am gasit si eu cateva personalitati, Madeleine Albright, Evita Peron, Rudolph Valentino, Andre Agassi, Tony Blair, David Beckham, Pierce Brosnan, Barbra Streisand, John Wayne, Sigmund Freud, Dante Alighieri, Shakesperare. Imi pare rau de Johnny Depp, ca e actorul meu preferat, insa va iert cele cu Gemanasi ca il am in schimb pe Pierce Brosnan, alt frumos, desi nu asa bun ca actor, si pe Seinfeld. Oricum, i-am calculat ascendentul si e in Gemeni, asa ca tot va avea ceva si din Gemeni.

si eu ca tine sau ca Monik voiam bebe in zodie ca sotu', Varsator, de unde rezulta ca ii iubim tare dar n-a fost sa fie

Multumim de sfaturile pentru colici, le-am si salvat!

Getuta si Ylari , va compatimesc sincer, cu asa soacre! Multa rabdare va doresc! Getuta cred ca ai procedat corect sa ii zici in fata si sa te certi cu ea, desi numai certuri nu iti trebuie tie, insa trebuie sa ii zica cineva in fata cum sta treaba! sa stie ca nu ii merge chiar asa.A mea vine peste un an sa stea cu bebe, sper sa nu faca la fel, mai ales ca o tin 6 luni, plus ca bebe o sa ramana singurel numai cu ea. Nu e deloc superstitioasa, insa e capoasa tare, cand ii intra ceva in cap nu ii mai iese si e convinsa ca detine adevarul absolut.
Acuma vine si mama acusi peste o saptamana, si deja am vazut ca incepe cu chestii, dar eu ii trantesc imediat ca am intrebat asistenta si doctorul si mi-a zis asa. Ma innebuneste de exemplu cu ceaiul si apa, cum adica sa nu dau ceai sau apa la copil, insa daca asa mi-a zis aici doctorul si asa sunt aici crescuti copii de ce sa fac eu invers. Sincer mi se pare mai normala explicatia lor , ca ei isi iau tot ce au nevoie din laptele nostru. Apoi ea deja mi-a cumparat diverse Baby calm si baby drink, insa am inteles ca sunt dulci, un fel de apa cu zahar, pai nu prea i-as da. Fiecare e liber sa isi creasca cum vrea copilul, asa consider normal. Atata vreme cat el e bine sanatos si ia in greutate cred ca nimeni nu are dreptul sa zica nimic.

Simonix tu deci te mulgi la 8 ore! wow! Aici ma pun consultantele mele in lactatie sa ma mulg de 9-10 ori pe zi! Sunt terminata, am impresia ca numai cu pompa la tzatza stau. Si cu toate astea tot putin lapte am, nici macar 40 de mililitri cateodata , si asta din amandoi. E tare frustrant sa stai acolo cu pompa si sa vezi ca nu iese nimic :-( Incerc de toate, mananc bine, inainte cand eram la spital si dormeam bine, mai iau si suplimente, il pun pe bebe la san toata ziua, nimic. De aceea completez si cu formula de vreo doua ori pe zi si nu prea ma incanta treaba asta. Tot sunt increzatoare ca atunci cand va incepe bebe sa suga o sa creasca si productia. A mers bine cu tubusorul, ii era foame , asa ca a supt la greu, si tragea deci si din tubusor si din tzatza. Problema insa a fost ca a adormit dupa vreo 40 de mililitri. Am incercat si eu si asistenta de toate, nimic. A plecat asistenta, s-a trezit, am incercat si eu sa ii dau prin tubusor si cred ca l-am bagat prea adanc in gura ca l-a scuipat repede si s-a apucat de plans, asa ca am ajuns tot la biberon. Of, greu. Dar e mic inca, normal abia acuma ar fi trebuit sa i se dezvolte instinctul de supt, la 35-36 de saptamani, si el deja e veteran la biberoane.

De aceea fetelor ma bucur ca nu au mai fost prematuri, e destul de greu, munca dubla cu ei , deja sunteti toate aproape de termen, nimic rau nu se mai poate intampla.
Va pupacesc pe toate!

Doloress si minunea mea Patrick

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Dolores - imi pare bine sa citesc vesti bune despre voi - bb Patrick e un luptator, o sa vezi ca in curand o sa ia si san si o sa fie si mai bine :) Parca am sta in aceeasi tara, si aici este exact cum povestesti tu; sincera sa fiu stau si ma minunez acum de povestile fetelor din tara (parca si eu nu de acolo plecai ), mi se pare nedrept :( Sper ca intr-o zi ceea ce povestim noi aici sa devina realitate si in Romania. Si ma bucur ca nu au fost prematuri in Romania la odiseea noastra :)

Si eu cred ca am avut mare noroc sa fiu aici, cu problemele noastre. Cred ca statul 2 saptamani in spital in Bucuresti m-ar fi demoralizat rau - aici, din contra, am venit cu forte noi, gata sa continui "lupta".

Cat despre muls, in maternitate si cat timp bb a fost in spital ma mulgeam o data la 2-3-4 ore, depinde, dar, vorba ta, eram epuizata, aveam impresia ca o sa mor atarnata cu pompa de gat Eu lapte scoteam la greu, am congelat o gramada in perioada aia. Insa de la un moment dat am zis: STOP si mi-am impus program de 8 ore. Avantaje: am mult mai mult timp "liber"; ma dor sanii mai putin (tu nu ai probleme?? ca eu uneori nu mai pot de durere, mai ales daca pompez des - mai incerc sa reglez pompa aia, dar nu merge mereu). Dezavantaj: scade productia :( Asa ca m-am hotarat sa ma pompez mai des, poate scot mai mult. Si chiar asta am si constatat: iese mai mult.

Sper ca bb in curand sa vrea san, deja a avut niste tentative, se vede ca a crescut, are guritza mai mare, apuca mai bine sfarcul si trage cu putere. Ma gandeam ca el acum are cat un bb la termen (la odisee s-au nascut bbei mari ) si daca l-as fi dus la termen ar fi supt din prima. Chiar imi dau seama de diferente intre un bb mai mare si unul ca al nostru. In plus al meu nu a luat in greutate la inceput din cauza infectiei pe care a facut-o. Si din cauza asta nici nu a putut trage la san. De 1 luna el papa biberon, ma intreb care ar fi sansele sa mai accepte san. Vom vedea ;)

In orice caz, keep trying cu bb Patrick, de indata ce va prinde puteri va suge la san ;) mami curajoasa ;)

Cineva zicea de icter: e normal ca atunci cand bb are icter sa doarma mai mult si sa fie apatic rau. Noi asa am patit.

Va pup, ma duc sa trag un pui de somn. Bebe doarme de pe la 8 (acum aici e aproape 1 AM), e ciudat ca nu se scoala

Simona cu

http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png

http://picasaweb.google.com/s.vilau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Simonix+Doloress, si aici imi zicea de la spital, ca de la icter, unii copii dorm mai mult. Plus ca de la bibe, consuma mai putina energie, la san depun efort, si de aia la san adorm lemn-tanase. POTOROSI!!!! Dr pediatru mi-a zis si ca mai mult de 4-5 ore sa nu il las sa doarma, doar naoaptea... sa imi revin si io, ca noaptea se produce cel mai mult laptik. Asha si e, noaptea am nishte bidoane... mai tineti minte expreia mea sunt capra de la tsara, da? Dar bebeii vostri fiind mai mici si mai delicati, zic ca si cu muls+ bibe le face f. bine.
A, tot la carte, scrie ca un nou nascut, in prima luna doarme si 16-18 ore per total. Ce e de sperat,,, sa nu urle in restul timpului - ca sa apuce si mami sa doarma, sa refaca resursele.
A, si daca vrea doar sa motsaie ceva la piept, tot e o reushita - chit ca ia numai cateva guritse. ZIua se intampla sa vrea doar cateva gurite de lapte -pt ca ii e sete, si de ce sa nu ii dam 10ml de san, sau cat o lua? si sa punem ceai... ca ceaiul nu are nicio valoare calorica.

a, simonix, mulge te mai des. Altfel scade cantitatea ed lapte... ca suptul genereaza lapte, si laptele genereaza supt! Ei, vezi si tu cat scoti, asta nu inseamna ca daca stai cu pompa 100% la san o sa iasa rauri de lapte ! Si de miere

Spuneati de baby drink /baby calm. Is ceaiuri. Atat. Am cetit pe ele ce contin: mushetel, levantica, galbenele... din astea. Ierburi. La mine au efect si ca sunt acolo sus, in dulap

Cine zicea de dureri de shale? e... travaliu fals, dar premergator marelui final! adica poa sa dureze asha si cateva zile. Sau mai putin - ele pregatesc uter + col. Asha ca...is bune la ceva.
Si scot .
{ana atunci fuji la culcare - face bine, crede ma. Si papa ceva....

pt cine mai doreshte, cine mai pofteshte.

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!! soarele din viatsa noastra

Mergi la inceput

Simonix lasa ca ai sa vezi cum incepe si Robertzel sa suga! Secretul e sa il pui la san cat mai des, chiar daca nu suge, macar sa stea asa. Acuma asa mi-au zis de la spital, nu sunt sigura din proprie experienta , dar zic eu ca nu are cum sa strice.
Hehe, daca tu vezi diferenta intre un copil nascut la termen si al tau, care a avut 37 de saptamani, gandeste-te la al meu! Fiecare gurita care o suge la san e pentru mine o victorie, ma umple de bucurie! chiar daca suge numai de vreo 5 ori asa slab. Nici nu imi imaginez cum e sa ai un bebe sa il pui la san si el sa suga, la al meu si la biberon ii trebuie cantece si rugaminti. L-am lasat pe sot aseara sa ii dea ca eram terminata de oboseala, ma scol peste 2 ore, tot cu biberonul langa el era! Nu mancase nimic. Tot eu i-am dat pana la urma... Trebuie stimulat, gadilat mai mereu. Bine, cand ii este lui foame mananca din prima, insa numai vreo 30 de mililitri, apoi o luam de la capat cu trezitul, gadilatul si asa mai departe. Azi chiar am tipat la el oleaca, apoi m-a cuprins remuscarea si am inceput sa plang.... Saracul, ce vina are el parca. La spital era usor pentru asistente, ii dadeau cat manca el, apoi imediat bagau tubul si ii dadeau prin tub prin nas, insa eu nu am tub si sunt obsedata sa manance tot ca sa nu scada in greutate.
Sa stii ca asa mi-au zis si mie, cu cat te mulgi mai rar, cu atat scade productia, deci la mine asta solutie au gasit, sa ma mulg cat mai des. Am intrebat de vreun medicament ceva si mi-au zis ca nu exista. :-(

Cleo daca zici ca sunt numai plante poate ii dau si eu, totusi de la formula ii ramane gurita tare incarcata, are lapte coagulat, deci poate ii dau si eu ceai cate putin asa, macar sa il clatesc. Dar la ce ajuta de fapt ceaiurile astea ? Sa il calmeze?
Vad ca tot insomniaca ai ramas! Si eu mai bantui noaptea la mine pe forum, la voi e plina zi si toata lumea e activa :-)

Povestea nasterii

Mergi la inceput

A si Simonix, am uitat! intr-adevar ma dor sfarcurile de innebunesc, insa fac orice numai sa scot ceva lapte. Oricum azi a supt bebe prima data cat de cat si mi se pare parfum pe langa cum ma suge pompa, ca eu o dau la maxim maxim caci nu am timp sa mai pierd dand la lent. Asta este... o sa treaca toate.

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Neata, fetele!

In primul rand, felicitari pentru Esme!!Sa fiti fericiti cu Lorelei!!

Am citit de problemele lui Doloress si Simonix, ale mele par lux acum!
Pe mine ma apucase plansul ca e bb prea mic si slab si nu are pic de grasime pe el...dar voi, bietele de voi sa tineti un pui de 2 kg in brate!
Brrrr!
Oricum, succes cu laptikul!!

Eu aseara i-am dat 50 ml supliment si in 3 ore era treaz. de la 3:30 am stat cu el in brate pana acum...dar se trezeste imediat. Tzatzele sunt goale si doar le molfaie...nu stiu ce sa fac.

Ylari avea intrebari legate de kk.
Al meu face de vreo 4 ori pe zi, dar ff putin, abia sterge pampersul.
Pe mine ma ingrijoreaza ca e galben -pai, iar eu ii dau mai mult san, stiu ca ar trebui sa fie mai verde.
Am dreptate? nu stiu. Ai vostri cum fac? C eculoare?
Mi-e sa nu fie diaree, ca toata ziua ii bolboroseste burtica...

Elenuca ai dreptate, eu povesteam de scoaterea meconiului din fundulet cu termometrul. Sa stii ca am intrebat-o pe moasa aia/asistenta, ce era daca pot si eu sa fac asa vreodata in caz ca se constipa bb si a spus ca nu, asta face ea asa, odata...
poate mai bine sa nu...si asa mi se pare brutal...eu ma gandesc daca o sa pot sa-i iau vreodata temperatura din rect, darmi-te sa il bruschez asa...

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/MirceaIoanBbDeLaurita
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Reallaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Alina_anto inca nu sunt edificata cu GALAFORUL daca e mai bun decat GALACTOGILUL.Am inceput sa iau alaltaieri seara. Te tin la curent daca remarc ceva spectaculos.

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/MirceaIoanBbDeLaurita
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Reallaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yannia spune:

Reallaura, bebeii alaptati au kk de culoarea mustarului, cu particule ca semintele de susan. Un kk verde indica faptul ca bebe mananca prea mult sau prea putin. Am ajuns si eu la dr cu fetita, din cauza ca ii bolborosea burtica si era kk subtire si dr a zis ca e perfect normal, inca m-a intrebat daca e primul copil ca m-am dus la dr pt atata lucru...

Mami de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Salut burtici si mamici!!
Vad ca se discuta intens despre ingrijirea bebeilor in primele saptamani.Aici se recomanda ca bebeii alaptati la san sa pape de cel putin 8 ori in 24 de ore si sa aiba in primele saptamani minim 6 pipi si 3 kk.Sunt si bebei care nu prea fac kk, noi am patit cu Sofia- cand avea cateva saptamani- care nu a facut 7 zile kk deloc si intrasem in panica si cand a fost gata a facut singura si fara probleme. Si noi urmarim si notam ce si cum face bebelina ca altfel cum sa tin minte. Dupa cu a spus si Doloress nu se recomanda suplimentarea cu apa si/sau ceai pentru ca bebeii iau din lapte tot ce au nevoie. Alta poveste este cea cu bagatul termometrului in poponet, aici nu se recomanda in nici un caz asa ceva, este foarte periculos plus ca nu face decat sa impuna un ritm nenatural bebelului. Aici nici nu se mai recomanda luarea temperaturii rectal la bebei.

Laura stai linistita ca e normal; asa trebuie sa fie kk la bebeii alaptati la san: galben si moale si asa de parca ar avea seminte in el.

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Ache,Aelita,Vianne,Aldaesme felicitari pentru bebei!!! Sa creasca mari sanatosi si sa va aduca numai bucurii!! Bebei dragi bine ati venit pe lume!!

Si continuam si cu pentru burticile care se pregatesc sa isi cunoasca bebeii!! Nasteri usoare fetelor!!

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput