Mamici de mladite&mugurasi de mai-iunie 2008 (81)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andree27 spune:

quote:
Originally posted by MissParker

inais, si tu ai dreptate, sigur ca toate ne dorim ca bebeii sa vina cand sunt ei gata pregatiti, insa pe de alta parte starea asta de „gravidenie“ incepe sa devina tot mai apasatoare pe ultimii metri si de aceea ne dorim sa ajungem mai repede la linia de sosire, dar in nici un caz in detrimentul lui bb mic, Doamne fereste!

Andree27, bine-ai revenit, ca ne intrebam toate ce e cu tine... Am vazut si pozicile din gradina botanica, tare frumoase!! Ai fost totusi la un control dupa acele contractii false? Of, saracuta de tine, nasol ca tot vomiti... dar citeam ca si asta e un semn ca se apropie nasterea... Doamne-ajuta!

Vianne, tinem pumnii sa fie totul bine O nastere cat mai usoara si un bebe sanatos si voinic!

Ylari, ai vazut ca te-ai descurcat? Bine ca i-ai trantit-o si tu soacra-tii, de i-ai mai inchis gura! Cutra batrana, sa-si vada de oasele si de belelele ei! Buna ideea de la Lorich, documenteaza totul, mai serios, mai ironic, in felul asta poate te mai descarci si tu... si mai tarziu categoric vei rade copios de fazele astea! Alra are dreptate, e mai bine sa-i spui in fata ce gandesti (politicos, dar ferm), ca sa inteleaga ca nu te ajuta cu nimic comentariile/sfaturile ei, ci dimpotriva! Ce bine-mi pare ca acum ti-a venit si tie laptele, vezi daca ai perseverat? Acum pune-o pe bebeluna cat mai des la san, sa vezi ca incet-incet se reobisnuieste ea sa suga, daca vede ca nu primeste altceva!

mi_bebelina, bine-ati venit acasa! Alapteaza la greu, asa se regleaza cel mai bine productia! Pune-l pe bebe la san cat de des poti tu, si din ora in ora, el iti stimuleaza cel mai bine productia...

Lorich, si eu bag tare cu somnul, dar ma tem ca tot nu vom putea profita de rezervele astea cand ne vor tine bebeii treze nopti in sir... dar asta e, ne obisnuim noi cu toate

Lilly79, tinem pumnii sa nu fie potoroasa si sa raspunda la apel

Ramona80, esti oricand binevenita sa scrii mai mult si mai des

Anasol, nu te lasa inima pe tine sa-i dai la cur, stim noi prea bine... Calmeaza-te si tu, incearca sa te pui in pielea lui si ai intelegere! Poate ca nelinistea ta si asteptarile tale (pt. un copil perfect, gen bibelou) il agita si mai tare... De multe ori copiii reactioneaza la starile sufletesti ale parintilor. Fa tot posibilul sa te linistesti tu si poate ca asta e solutia si pentru el

Alyna24, multumim pt. complimente! Si tie toate cele bune cu Davidelul tau! Tare faine poze si un baietel foarte expresiv Si, by the way, o sa am si eu un Daviduc si sper sa nu se incadreze in regula descrisa de tine

Fetele cu burtici si inca fara bebici, ieri citeam de diferenta dintre falsele contractii si alea reale: cica alea false incep pe undeva prin burta, pe cand alea reale incep in zona intestinelor si a bazinului si sunt insotite de dureri de spate, deci sigur o sa le putem identifica.

Noi raportam o noapte dormita ok. Pe la 10 m-a sunat o colega, care e si ea graviduta in 8 saptamani, dar isi face mari griji fiindca e abia de un an intr-o relatie (necasatoriti), tipul este in principiu ok, dar cu sechele sufletesti pe care le cam ineaca in alcool si uneori mai au scandal, ea se teme ca poate va ramane singura cu copilul pe cap... Am incurajat-o cat am putut, are si ea 38 de ani si tare mult isi dorea un copil, am simtit-o de cand i-am spus eu ca sunt gravida... I-am zis ca daca si l-a dorit din toata inima, totul se va rezolva cumva, se va descurca. Alternativa ar fi mai dureroasa, asa ca sa stea linistita si sa fie recunoscatoare ca i s-a dat - in ultima secunda - sansa asta, sa devina mamica. E si pentru ea ocazia sa se maturizeze, sa se comporte mai responsabil (fiindca si ea uneori e ca un copil rasfatat). I-am spus ca depinde si de ea ca relatia cu tipul ei sa mearga, sa fie si ea mai calma, mai plina de tact etc. Mi-a zis ca tare bine i-a facut tot ce i-am spus (stiu ca am talent la incurajat ).

Asa ca am facut o fapta buna pe ziua de azi si ma simt tare bine.

Acum ma duc si-mi plantez burtoiul la TV, ca mai am seriale de vazut.

Bafta multa fetelor care au azi eco

Felicia 35+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Nu am fost la dr ca ma gandeam ca vor rade aia de mine!!DAr sa stii ca asa mi-au inceput si mie cum ai scris tu la contractiile reale!!A inceput sa ma doare foarte tare spatele in partea de jos si apoi parca cineva ma strangea de ovare!Ma strangea si ma lasa!!!!Sincer asa bine era daca nasteam ca nu mai am rabdare!!Si deja toata lumea care ma suna sau daca eu sun pe cineva in loc sa-mi dea buna ziua ,ma ia direc cu:AI NASCUT????Ma enerveaza,doar asa le-am spus tututor ca ii voi anunta!!!

Deci bag si o si pt mine ca poate ma vede barza si vine si prin Cluj pe la mine si pe la LILLY!!!

Poze
Andreea 38+in asteptare de un ingeras: Eric

AMR: 2saptamani!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

anasol te inteleg perfect. Dar am unul identic, deci nu se face schimb. Zici ca scopul lui in viata e sa ma chinuie pe mine.
Dar imi dau seama cand ma uit la el ca nu e cu vointa. E si el mititel si nu stie cum sa se exprime altfel.
Noroc ca a revenit la tzitzi, nu biberonul a fost de vina ci gazele. De asta se foieste si scanceste.
Cat despre program, pe al meu nu il trezesti si gata. Cand el doarme poti sa il ciupesti, sa ii canti, sa il pupi, sa il schimbi, orice, dar nu se trezeste. In marinimia lui poate se trezeste cat sa il pun la san dar ce folos ca adoarme in 2 min. Asa ca program dupa voia dansului.
M-am saturat de lohii, desi sugestia cu tampoanele zilnice a fost excelenta.
Intre timp am muls si eu un san. Eu am noroc, cantitativ am destul laptic, am muls 150 de mil numai din una.Apropo cand e sanul gol?
Cand nu mai vine nimic?

Noemi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenuca spune:

Felicitari proapsetelor mamici, sa va traiasca bebeii mari si frumosi si sanatosi si pentru voi recuperare rapida va doresc !

Mi_bebelina bine ai revenit acasa, asteptam pozici si sa ne povestesti cum a fost.

Laurica mami, povesteai tu ca la o ora dupa operatie ti l-a adus pe Mirciulica in salon si de atunci nu v-ati mai despartit. Spune-mi pliz nu ti-a fost greu cu bb in salon, mai ales dupa ceza, ca nu puteai sa te ridici imediat, cu durerile... te intreb petru ca ma bate gandul sa le rog sa il tina macar prima zi in salonul bebeilor ca sa pot sa-mi revin si eu cat de cat sa pot avea grija de bebe. Crezi ca ar fi posibil? scumpa

Elenuca 37 sapt in asteptarea minunii noastre Lizuca
http://community.webshots.com/album/563042337YGzSrI
AMR 3 Saptamani !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Getutza81 spune:

Buna ziua mamici si burtici !!

Alish, si noi avem dea face cu dermatita pe fatisoara, si o avem inca din spital, deci de 1 luna si o saptamana si nu trece !!!! ma aduce la disperare si luni vom merge la un dermatolog sa vedem ce e cu ea !E foarte nasoala, e urata....

Ylari, o bucta de soacra ca a ta am si eu, dar diferenta intre ele e ca a mea o face dinadins iar a ta din prostia ei... sa iti povestesc si sa vezi ca nu esti singura mamica stresata de aici... Cum am fost nevoiti sa ne mutam deoarece proprietarii nostrii acu sau gasit sa renoveze apartamentul de la casa unde stam noi in chirie la ei, sa schimbe geamurile si sa izoleze peretii interior/exterior, va dati seama ca santier in toata regula sa facut la noi in casa... si a trebuit sa mergem sa stam undeva pana e gata... la maicamea nu puteam ca ei au 2 camere dar fara usa intre ele si eu am un fratior care e bolnav si sar fi agitat foarte tare dc am fi mers acolo, nu ar mai fi dormit noaptea, si nu iar fi facut bine toata agitatia.. si nu am avut de ales decat sa mergem la soacramea, dracu in persoana !! Nu va spun ca am avut niste zile de cosmar, deabea asteptam sa vin acasa si dc mai stateam cred ca de chiar imi pierdeam si eu laptele... deci, intro dimineata dupa ce au plecat toti, suna cineva la interfon si rasp, ceva vecina, bineinteles ca nu tine seama ca noi dormeam si o cheama pe aia sus, nu a vrut sa urce, cica nu era pregatita de bebe, si apoi iese pe geam, si incepe sai povesteasca de la et. 5 la aia de jos, ca de ce stam noi la ea, ca am vandut garsoniera, ca neam luat apartament, acolo la uta, ca stam in chirie, ca stam la casa, ca proprietarii fac nu stiu ce, ce sa mai zic, toata viata mea privata o striga ea de la 5, si are o gura !!!!! mam enervat la culme, nu iam zis nimic, in schimb iam zis la cristi si el ia spus vreo cateva la telefon... apoi cand a venit la masa, ia spus iar, acum si eu de fata, la care ea, ce ca ce e secret ? ca nu a zis numa la aia (si dc a auzit tot blocul nbu e bai, ea doar unei singure persoane sa adresa 1!!!) si at nu mam putut abtine si iam spus ca de aia numi place sai zic nimic ca ea da cu papagalul la tot blocul, ca lumea e rea si vorbeste, si apoi tot ea sa umflat in pene si a iesit trantind usa si sa tinem tot pentru noi !!! Asta a fost prima, apoi vine a doua... ca nu ies cu copilul afara ? bada, cand vine cristi... dar ies eu, zice ea.. la care eu, da, cu mine... da ce eu singura nu pot ? nu, numai dc vin si eu... ce ????? ca eu sunt hanticapata, sa nu mai zici la nime ca rade de tine, cum sa nu ma lasi sa ma plimb singura ?????? ca ea a crescut 2 copii (si eu la fel !! fratele meu si nepoata mea...) da eu, acu 1000 de ani, si o cearta in toata regula, auzi la ea : tinetil, plimbatil, nici nu mai imi trebe , la care eu, da cum vorbiti asa ? "tinetil, plimbatil ???", da ce, e cumva un obiect ??? asa vorbiti de parca e obiect, sa ma laud cu el, sa ma plimb cu el.. sa ma vada toti vecinii ... si iam spus eu cum ma simteam cand imi zicea sa bag mancarea in frigider cand ajung acasa sa nu se strice, sau sa nu o bag imediat ca se strica frigiderul, sau ca aia nu trebe asa, aialalta nu se face asa, desi iam spus de un milion de ori ca eu fac totul cum vreau eu, nu cum se face sau cum trebe... Si iam mai spus ca daca nu face cum i zic eu si dc nu ma asc ulta nu face deloc, ca cum sa mai am incredere in ea ??? (neam plimbat odata cu ea si eu si cristi cu caruciorul, bineiteles ca ea vroia sa duca caruciorul, si mergea pe drum cu caruciorul, iam spus sa traga pe trotuar, stiti ce mia raspuns ? las ca ma ocolesc ei, ce, nu vad ? Da cine e ea? Iliescu ? sa o ocolesca masinile ? si trotuarul era la 1 m de ea... va dati seama ??? dc asa gandeste cum sa am incredere in ea ??? nu va spun ca mia crescut tensiunea de numa... apoi mai odata iam spus sa merga cu caruciorul unde o vad eu, ea sa luat si sa dus dupa colt, numa sami faca in ciuda !)
Nu, ca e o prefauta, dupa cearta asta, am iesit afara, si mia smuls carutul din mana si a plecat, credea ca nui zic nimic ca e lume afara si sa nu ma fac de ras, ea e singura care se face de ras si apoi numi pasa de nimic cand e vb de copilul meu, deci iar ma sfidat ! Apoi dimineata, cum a venit de jos, noi dormeam, a inceput cu gura ei, striga de numa, si apoi cand a venit cineva, a vb in soapta, ca doarme copilul si sa nu faca galagie, dar cu cateva sec in urma nu era bai ca striga de numa....
Deci, soacra ta poate o face din prostie, ori din necunostinta de cauza, de aia eu zic ca dc nui spui ca nuti face bine cu toate comentariile ea o sa creada ca te ajuta si nu va inceta, de aia trebuie sai spui care e si parerea ta, ca cum zicea alra, cand ti se umplke paharul va iesi o cearta de toata frumusetea, stiu din proprie experienta... Dar soacra mea, am vazt eu cum face, ma sfideaza la maxim si face tot in ciuda mea... Daca nu iam spus unele lucruri ca nu le suport (masa murdara, sa spele vasele cu apa rece si fara burete si dero.. doar le da cu putina apa, etc o gramada) si ea tot asa face, apoi sa nu crezi cao face dinadins ?????? si numai cand sunt singuras cu ea, ca merge la alimentara si se lauda cami ia mie una alta, si la toata lumea zice... apoi tot timpul ne intreaba, cu cine ai vb ? dc ai vb ? ce a zis ? unde mergeti ? ce faceti ? de ce faceti ? intrebari care sunt puse numai sati f...a nervii !!! Maicamea niciodata nu ma f...t atata la cap, sa suport eu toate astea din partea ei... si am eu necazurile si problemele mele, exact de cacaturile ei nu mai am nervi... bine ca am venit acasa ca nu mai rezistam !!! eu nu as putea sa stau cu ea si punct ! cred ca ar fi ori una, ori alta, dar eu nu ma las calcata in picioare de o proasta ce nici scoala nu are, dar las ca vede ea, sa nu ma puna ca nus ce as fi in stare, eu peacolo nu mai calc... AAAAAAAAA, si bomba nu vam spuso !!! "Las ca o batem noi pe mami, e rea mami !!!" I spunea la copil !!!!!!!! Mami nu vrea sati dea papa !! Am zis ca o omor pe loc, si iam spus No, fara dinastea, pana aici, da ea, ce am zis rau ????? si iam spus ca si eu pot sa incep si nu stiu pe cine o sa asculte copilul, pe mine sau pe ea ?... aaaaaaaa, si inca una, stiti cum i spune copi;lului ??? ce blastamat ii ! Blestemata e ea, naiba so ia !!!

Asa ca nu stiu cine e cea mai rea de pe forum, dar cred ca eu iau medalia de aur !!! Nah, ca mam descarcat si eu
AAAA, dar am uitat sa va spun, ca iam dat si eu ignore de cateva ori si stiti ce a facut ? a mers la cristi si i sa plans, si bineinteles ca vine la mine si ma intreaba dc nu vb cu ea ? nu o bag in seama ? si eu iam spus ca la intrebari tampite si idioate nui mai raspound ! bineinteles ca a urmat o cearta de toata frumusetea, si ce ma doare cel mai tare e ca noi din cauza cuiva deal meu nu neam certat niciodatya, dc a fost cevba vreodfata, iam dat dreptate pt ca stiu ca are dreptate, si cand e sa lase careva de la el, el tot la mine vine sa las eu de la mine, la ea nu merge niciodata sai zica ceva... tot eu sa las, da pana cand ??? ca el sa saturtat de certuri dinastea, da eu nu mam saturat de gura ei ?? las azi, las maine, dar ea tot asa continua, pai nu te saturi si nuti vine sai dai cu barosu in cap ? sai spargi capu ala tampit ??? sa ma lase naibii in pace, nu vreau sa o mai vad veci !!! Si co9lac peste pupaza, are pretentia sa mergem zlnicv acolo, dc nu o data la 2 zile, dar ea cand erau copii mici ia spus clar la MASA, deci nu soacrasa, maa, sa vina ea la copii acasa dc vrea sai vada si sai ingrijeasca, sa se trezeasca la 5 dim si sa vina... si era mamasa, dar eu nu, eu sunt proasta sa ma car eu cu carut, patut, toate alea zilnic pana acolo, ca putoarea nu vine, sa ma duc eu, la naiba so ia !!! Credetima cu nu o mai suport !!!!!!!!
Atat, ajunge, deci Ylari, linistestete, spunei ce nuti convine si dc tot asa face stii ca o face din rautate si cu buna stiinta ...

===============

Geta mami de Bogdan Silviu

Povestea nasterii lui Bogdanel - Micuta mea minune mare !
Micuta mea minune mare !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Si eu care ziceam ca ma plang ca nu ma ajuta nimeni. Cred ca e mai bine asa. Eu zic ca totusi (Ylari nu te supara) pana la noi rapoarte soacra Getutzei e pe locul 1 urmata indeaproape de soacra lui Ylari.

Fetelor jos palaria ca inca nu le-ati paruit. Ce de prostii. Pa langa asta intrebarile oarescum prietenoase legate de alaptat ale mamei si soacrei mele sunt o nimica toata.

Nu va lasati doborate!!

Noemi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Of, Getutza, tu chiar ca ai o poama si mai acra drept soacra! Doamne, cred ca as pocni-o la un moment dat, dupa atatea ineptii si rautati si sicane. Pe a ta nici nu merge s-o ignori, ca vad ca e penetranta si nerusinata rau de tot! Dar nu te vad bine nici luptand permanent cu ea, sa-ti faci mereu nervi si sa te superi... Ce imbecila, ea oare nu-si da seama ca bunastarea copilului depinde de starea ta sufleteasca si ca ai nevoie de liniste si suport ca sa poti functiona bine pentru bebe in primul rand?

Fetelor, ma faceti sa-mi para si mai bine ca eu nu am aici pe nimeni care sa ma f... la cap in halul asta!! Mai bine singura decat cu asemenea "ajutoare" [x(] Pai fosta mea soacra (Mutti) e asa de timida si retinuta in fata mea, nici n-ar indrazni sa zica ceva care sa ma calce pe coada... Ea se intoarce din Austria zilele astea si a zis ca abia asteapta sa ma ajute cu curatenia, cu gatitul, dar in rest nici ca se va amesteca... desi si ea a crescut 3 copii, dar e cu bun simt si la locul ei... Chiar ca am noroc...

Va si va trimit imbratisari virtuale, sa va mai treaca supararea si nu le lasati sa va amarasca viata, fetelor!

Felicia 35+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Getutza81 spune:

Fetelor, multumesc de incurajari, dar eu nu ma dau batuta, nu las eu de la mine, si o sa fiu mai smechera ca ea, sa vedem cine va avera de suferit ???? tot ea !!sac !!!!!!!!!!!! si stiti, cand i cer ajutorul aproape niciodata nu poate sa ajute, cand chiar am nevoie ! am eu ac si de cojocul ei... dc era sa fie rau pana acuma era, deja, sa vedeti cai intorc eu fisa, fac exact ca ea.... ca sa va amuzati putin, va pun o poza cu ea, la mine in dosar pe contul comun... si la bebe bogdanel ma pun poze cu el, dc vreti sa vedeti frumusete de copil de 1 luna si 1 saptamana !!! imi face viata mai frumoasa in fiecare zi, e asa scump, asa frumos miroase, il iubesc atat de mutl !!!!!! si el e rau, acu nu mai noaptea, ci ziua, cand am eu treaba.... acu nu a tacut pana nu lam luat in brate, si asa stramb cum sta aici si eu butonand , e bine ! doarme de numa !

===============

Geta mami de Bogdan Silviu

Povestea nasterii lui Bogdanel - Micuta mea minune mare !
Micuta mea minune mare !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona80 spune:

Andree27 la fel patesc si eu. Toata lumea ma suna sa ma intrebe daca am nascut. Eu ii inteleg ca sunt cu totii nerabdatori, dar pana la urma abia de saptamana asta, in caz ca apare bebe, se poate spune ca este la termen. Si eu sunt nerabdatoare, pentru ca bebe e destul de grasun, ma misc foarte greu, iar durerile de ligamente de la inghinali ma omoara. Dar bebe o sa vina cand o sa fie el pregatit. Deocamdata lui ii place la mami in burtica.

38+ abia asteptam minunea noastra mica Victor Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

quote:
Fetelor, ma faceti sa-mi para si mai bine ca eu nu am aici pe nimeni care sa ma f... la cap in halul asta!!

sa iti para! orice ajutor, oricat de dezinteresat incepe, nu vine gratuit 100%. persoanele care te ajuta iti vor da si sfaturi, si se vor supara daca nu le urmezi. orice amestec in familia ta e pana la urma un amestec care vine si cu parti bune dar si rele in timp.
acuma nu zic ca nu or fi si exceptii, da io personal nu stiu nici una

in belgia e acuma o moda "cocon" - fiecare familie (sot-sotie-copii) e in coconul ei si nu are interactiuni cu alti membri decat la nivel social. o colega mi-a zis ca e un trend ca inainte nu a fost asa insa crede ca orice suis isi are si coborasul lui. ideea e ca aici NU SE BAGA - nici sa ajute, nici sa sfatuie. dar evident ca sunt si exceptii. eu insa nu pot inca sa inteleg cum vine sa nu suni la ai tai la o anumita ora ca se supara tata ca ar trebui sa stii ca la ora aia ei mananca! - auzita de la o prietena belgianca.

eu cred ca ambele extreme sunt rele, cred ca trebuie gasit un echilibru - dar pentru a atinge un echilibru intr-un sistem instabil sunt necesare cutremure, eruptii vulcanice, explozii, razboaie, etc.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monik16 spune:

quote:
Originally posted by Ramona80

Buna burtici, mamici si bebici. Felicitari mamicilor, sa fiti fericite si sa aveti bebei sanatosi si cuminti.
M-am gandit sa mai fac si eu prezenta, nu doar sa va citesc.
Gabitzam, colegele tale care se ocupa de concedii sunt cam . Sau e prima data cand fac asa ceva. In orice caz, eu am intrat in concediu la inceputul lui mai dar m-am dus sa-mi dea concediul la sfarsitul lui aprilie, pt ca asa am putut sa ma duc, iar doctorul mi-a spus clar ca data in care se da concediul trebuie sa fie mai tarziu fata de data in care incepe concediul. Adica daca eu am inceput concediul pe 2 mai, el mi-a trecut ca data cand a fost intocmit, 5 mai. Nu te supara pentru atata lucru. Lasa-le sa se descurce.

38+ abia asteptam minunea noastra mica Victor Stefan

Ramona80 bine ai venit printre noi!

Gabitzam
sa stii ca si eu am facut la fel, m-am dus ca stresata inainte si mi-a zis medicul ca daca intru de la 1 trebuie sa fie eliberata dupa 1, nu poate sa-mi dea inainte...Drept urmare luna asta am uitat sa ma mai duc ...azi mi-am adus aminte. -am trimis pe sot sa ia si luni o trimit la resurse umane pt. luna mai.

38+ Sara-Maria

Mergi la inceput