Glaucomul

Glaucomul | Autor: jasmine30

Link direct la acest mesaj

Stie cineva daca exista vreo sansa de vindecare pentru o persoana diagnoticata cu glaucom si care deja nu mai vede aproape deloc? Voi imi puteti recomanda vreun doctor bun care sa ne recomande un tratament sau o operatie care sa rezolve macar partial aceasta problema ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Iti dau copy/paste la ce am gasit pe google ...

Glaucomul este o boala progresiva, care dureaza toata viata si pīna la ora actuala nu se cunoaste nici un tratament care sa-l vindece. Orice pierdere de vedere care s-a produs īnainte de diagnosticarea glaucomului nu mai poate fi recuperata.
Cu toate acestea, majoritatea medicamentelor pentru glaucom sīnt eficiente īn reducerea presiunii intraoculare, tinīnd, astfel, sub control glaucomul. Dupa diagnosticare, este foarte important ca pacientii sa mearga regulat la control si sa urmeze cu strictete tratamentul prescris.
Astfel, medicul oftalmolog poate sa supravegheze presiunea intraoculara, deoarece glaucomul se poate agrava fara ca pacientul sa-si dea seama.
Tratamentul glaucomului
In momentul de fata, nu exista medicamente ce pot sa vindeca glaucomul, adica pacientii care si-au pierdut o buna parte din cīmpul vizual nu-si mai pot recapata vederea. Toate medicamentele folosite pīna īn prezent reusesc sa stopeze sau sa īntīrzie cu mult agravarea bolii, prevenind astfel aparitia orbirii. Aceste medicamente scad presiunea intraoculara, indiferent de forma de glaucom - cu presiune intraoculara crescuta sau nu.
Cele mai multe medicamente pentru glaucom se prezinta sub forma unor picaturi de ochi. Daca picaturile de ochi nu pot reduce suficient presiunea intraoculara, se recurge la alte variante terapeutice disponibile. Acestea includ tratamentul laser sau chiar tratamentul chirurgical care rezolva drenajul deficitar al ochiului.
De aceea, diagnosticarea din timp a bolii este esentiala! Dupa vīrsta de 40 de ani, este bine sa mergeti la un control regulat la oftalmolog, chiar daca nu aveti aparente probleme de vedere.

Eu iau OCUVITE LUTEIN, un complex de vitamine, prescris de med. oftalmolog. (peste 2 zile am op.de cataracta ... asa k probabil il voi lua muuult timp de acum incolo).

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmine30 spune:

Multumesc de raspuns. S-a mai confruntat cineva cu o astfel de boala? Astept cu interes raspunsurile voastre.

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

tatal meu este operat de glaucom la ambii ochi, de ani de zile (vreo 15).
ce pot sa-ti spun este ca singurul tratament este operatia - cel putin asa era la momentul la care a depistat el boala. dr i-a explicat ca operatia nu-l va 'vindeca', adica nu va vedea niciodata mai bine... doar ca se stopeaza evolutia bolii spre orbire.

dupa operatie tatal meu a avut tratament zilnic cu picaturi, de vreo 3-4 ani i s-a recomandat sa puna picaturile doar 1 data la 2-3 zile.

in rest, nu stiu, daca mai ai intrebari, sa vad daca reusesc sa te lamuresc...

a, si sa nu uit: daca persoana respectiva iti este ruda aproapiata, se recoamanda sa faci contrale periodice cu masurarea tensiunii oculare - la controalele obisnuite nu se practica, dar daca dr stie ca ai glaucom in familie iti va urmari tensiunea.
este o boala care se poate transmite ereditar... si pt ca de multe ori nu ai 'semne', risti sa ajungi la dr prea tarziu!

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput