Intepaturi in san
Buna,
Am gasit Forumul desprecopii.com cautand pe google niste raspunsuri pentru cateva intrebari. De ceva timp am simtit niste intepaturi in sanul stang. Nu sunt dese, doar din cand in cand si nu foarte dureroase. Poate ati trecut prin asta si stiti. Sunt normale intepaturile in sani sau ar trebui sa merg la un control? mentionez ca am doar 24 de ani si nu sunt mamica.
Va multumesc!
Raspunsuri
Val_ spune:
Buna,
Si eu am intepaturi in sanul stang de mult timp. Imi fac periodic ecografie si de curand mi-am facut si mamografie si totul este OK.
La varsta ta eu te sfatuiesc sa iti faci o ecografie, de preferat la cineva cu experienta. Ti-l recomand pe dr. Mihai Lesaru pe care il gasesti fie la Fundeni (unde trebuie sa iti faci programare si poti merge cu sau fara trimitere-caz in care platesti) sau la clinica lui(www.total-radiology.ro). Eu merg la clinica pentru ca nu suport spitalele dar este Ok si la Fundeni.
alex_ioanid spune:
depinde despre ce fel de intepaturi este vorba. eu de exemplu simt o stare de disconfort sau mai bine zis tensiune... imi simt sanii sensibili cam cu o saptamana inainte de menstruatie... asta este de cand am avut prima data menstruatie si am inteles ca este normal. cel mai sigur este sa vezi un medic, chiar si daca este vorba despre medicul de familie, ca sa iti dea un sfat. corpurile noastre difera de la una la alta, si sigur nu reactioneaza la fel, de aceea iti zic ca mai importanta decat parerea fetelor care iti vor raspunde aici este consultatia unui doctor. multa sanatate si sa ai grija de tine
sdaniela spune:
E posibil sa fie intepaturi specifice perioadei de menstruatie. Insa, am prietene de aceasi varsta cu mine sau un pic mai mici care au deja noduli la sani sau chisturi pe ovare. Sper ca aceste probleme sa nu apara si in urma unei dereglari hormonale sau a consumului de anticonceptionale. Voi ce stiti?
Totusi sunt optimista.Cred ca o vizita la medic o sa ma ajute sa clarific situatia.
melany72 spune:
Am avut si eu..uneori, dar le-am tratat cu ...un control. Asta ca sa te linistesti.
Poti face si o mamografie dar e cam devreme, dar la "Renasterea" unde merg eu de obicei se face ecografie pana in 35 de ani si numai daca i se pare ceva suspect te baga la mamografie.
Sanatate.
ciuf spune:
Si eu am avut intepaturi la san, m-am palpat si nu am nimic. Am fost si la medic si nu s-a simtit nimic. Insa mi-a recomandat Vit. E sa iau una pe zi, sa reduc cofeina, iar cu cateva zile inainte de menstruatia sa nu mananc sarat.
De cand am inceput tratamentul asta ma simt mult mai bine.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
andra_b spune:
Ciao Daniela,
Si eu am simtit de fte multe ori intepaturi la san, in special in perioada de dupa ce am intrerupt anticonceptionalele. Dupa un timp au revenit la normal, si la palpare nu am simtit niciodata ceva diferit...
Acum mai am dureri doar in preajma menstrelor.
Sper ca nu e nimic de care sa iti faci probleme!
Ale.
ciuf spune:
Ah, de fapt ginecoloaga mi-a zis ca toate femeile ar trebui sa ia vit E.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea