Are cineva liliac?
Am cumparat un liliac micut (cred ca-i cam de o jumatate de metru, avea si doua flori). Sambata l-am pus in pamant, pare a se simti bine dansul, insa florile s-au ofilit.
Ma puteti sfatui, ce sa fac, sa-i tai partile cu florile sau sa-l las in pace? Citeam pe undeva ca ii ia 2-3 ani ca sa se acomodeze. Sa inteleg ca abia atunci infloreste din nou?
Multumesc.
Take joy! (poze)
Raspunsuri
Gabbriela spune:
eu am liliac.. a fost inflorit o vreme dupaia s-a uscat florile si au picat, acuma sta doar verde.. il tund primavara devreme sau toamna si gata. infloreste anual la mine... primavara!
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
ML spune:
Trebuie sa aflu mai multe despre tuns (prunning, asta-i?), ca nu inteleg de unde sa-l tai. Cat de mare este al tau, Nicole?
P.S. Pruning, adica, cu un "n".
Take joy! (poze)
ML spune:
M-am uitat putin pe Net. Asa sa-l tai, de sub flori?
http://www.gardenseeker.com/images/PruneLilac2GoodIN.JPG
Take joy! (poze)
Gabbriela spune:
exact asa il tai si eu .. sub floare.. dar eu mai si tai uneori mai mic daca mi se pare ca prea s-a lungit si lalait ... stai sa caut o poza cu el ... nu promit ca am .. ca nu mai sunt sigura ce poze am si ce nu ...
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
ML spune:
Cred ca inteleg ce vrei sa spui. Daca gasesti si poza ar fi si mai bine, daca nu, nu-i bai.
Am citit pe Net ca atunci cand se transplanteaza si e mic, mic nu trebuie taiat ca sa-si formeze radacinile, adica sa nu-l stresez prea mult... Asa ca il las acum, dar pe viitor imi va folosi ce mi-ai spus (nu stiam unde trebuie taiat). Sper sa si aiba un viitor...
Take joy! (poze)
Gabbriela spune:
http://home-and-garden.webshots.com/photo/2521650580062961154oIUSiT
a fost tuns in toamna ultima data... se poate lasa tufa sau tunde sa isi faca coroana ca si pom.
Sanatate si numai bine
emaaimee spune:
frumos, Gabriela. ma topesc dupa miros.
vreau si eu liliac sa pun in graditita din fata.
am tot amanat ca nu am timp in weekend de nimic. dar m-oi duce si eu la gardening centre sa iau. cred ca vreau roz.
si mie dor si de iasomie.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
dicirstea spune:
Eu am luat 2 "lilieci" micuti, dar i-am plantat anul trecut prin martie si nu au suferit. Au inflorit si anul trecut si anul asta. Nu i-am tuns pentru ca sunt foarte mici, de 50cm si abia aveau 2-3 crengute. Anul asta au crescut frumos, dar parca nu imi vine sa ii tund.
Stiu ca trebuie plantati fie dupa ce trece pericolul de inghet, fie toamna.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!