URGENT!!! Va rog ajutor !
Am mai postat aici cu ceva timp in urma un subiect pe aceeasi tema, dar acum situatia s-a complicat si am nevoie de ajutor, cat mai repede daca se poate. Este vorba despre o persoana casatorita si divortata in Spania, care vrea sa se recasatoreasca in Romania. Din informatiile pe care le aveam pana acum, stiam ca are nevoie de hotararea de divort tradusa si legalizata. Acum mi s-a spus de la starea civila ca este nevoie de un inscris care se obtine in 6 luni. Problema uriasa este ca nunta a fost stabilita, s-a platit avans pentru sala, muzica etc., si-au stabilit concediile si nu pot sta in tara mai mult de 5 saptamani, iar pana la data respectiva nu mai este decat o luna. Ce se poate face?
Daca persoana respectiva nu declara ca a mai fost casatorita si depune actele ca si cand ar fi prima casatorie, ce se poate intampla? Stiu ca nu este corect, dar ar fi singura solutie in situatia data.
Va multumesc.
Raspunsuri
Rozi spune:
In primul rand, daca declara ca este la prima casatorie, este fals in declaratii, cred ca este caz penal, nu stiu cum se pedepseste.
Simulacre de solutii:
- nu exista posibiliatea platii unei taxe de urgenta pentru obtinerea acelei hartii intr-o luna in loc de 6?
- sa faca petrecerea de nunta fara cununia civila, urmand ca aceasta sa se faca dupa ce se obtin toate actele (chiar si in cadru restrans).
Ti-am raspuns cum am gandit eu, dar altii sunt mai competenti in acest domeniu si poate raspund si ei.
Edit: intre timp, mi-am dat seama ca nici cununia religioasa nu o pot face daca preotul cere certificatul de casatorie
Alexa Ioana spune:
oti, sa ii roage pe functionari sa o ajute... sa le explice care'i situatia...
se poate. stiu un caz identic (cand cele 6 saptamani s'au transformat urgent in o saptamana).
oricum ideea e sa se asigure ca, pe langa sentinta de divort recunoscuta in romania de un tribunal de aici, sa aiba si certificatul de casatorie recunoscut aici, daca oficierea casatoriei a avut loc in afara tarii.
Alexa Ioana spune:
naspa... in cazul de care vorbeam erau 6 saptamani... dar se si intampla cu vreo 6 ani in urma...
Andries spune:
Eu am o prietena care s-a casatorit civil in Bulgaria (din aceleasi motive de lipsa acte, declaratiioficiale, etc) si nunta a facut-o cu o sapt mai tarziu cu preot si tot tacamul. Am inteles ca bulgarii sunt mult mai permisivi cu actele. Poate e o solutie?
Andries