Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (64)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adyanna spune:

quote:
Originally posted by popbianca

Ramonella, mica minune....ii place chestia aia pt. mancare???

mami de Ana-Sofia(15.11.2007)
http://picasaweb.google.ro/popbiancaflavia/AnaSofia

Pot sa raspund si eu? I-am luat si eu dispozitiv din ala si chiar a avut succes. Bine, pana acum nu i-am pus decat banana pentru ca e mai moale si prin gaurelele alea iese direct pasata. Am incercat eu inainte

Adriana si Antonia ( 2.12.2007 )
Asa creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana8188 spune:

quote:
Originally posted by popbianca

buna seara!
la fel de tarziu ca de obicei...dar avem unele probleme cu pitica
foloseste cineva humana 2 cu biberoane de Avent????...laptele e foarte gros ,humana 1 picura cand intorceam sticla...2 asta nimic...i-am luat acuma seara avent cu 4 gauri dar nu stiu daca am rezolvat ceva....sa-i dau laptele prin biberonul de lichide groase(avent)??plus ca a mancat in 2 ture...a mancat cca80ml,a dormit 10 min. si a baut apoi restul
va rog , lamuriti-ma si pe mine!

Uff, cat am cautat unde ai scris... Noi inca nu am trecut pe Humana 2, suntem la 1+ inca, dar... masura pe care o folosesti ai gasit-o in cutie? ca eu am avut marea supriza ca la cutiile de humana 1 aduse din Germania laptele praf sa fie mult mai dens si masura cam de 2 ori mai mica.
Daca asa e laptele, mai gros, poti folosi tetine avent cu flux variabil; eu le folosesc acum pt ca pitica mea papa cereale; in legatura cu cele 2 ture, o fi obosit mititica de la efort papacioasa mica!

Oana de Ana Alexandra - 17 decembrie 2007
www.flickr.com/photos/oana8188/" target="_blank"> poze Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanduta spune:

Hai sa va scriu niste retete pe care le-am descoperit:
Banane cu lamaie

O banana se fierbe in apa 5 minute si apoi se amesteca cu cateva picaturi de lamaie.

Pireu de morcovi si conopida.

Se fierb morcovi, iar cand acestia devin moi se adauga conopida.Se toaca cu blenderul si se adauga 2 linguri lapte.

Supa de pastranac cu fasole
Se pune pastranacul, cartofi, fasile verde si carnita de pui la fiert. Dupa fierbere se face un pireu. Se poate adauga la pireu si lapte.

Pui in sos de tomate
Morcov cu putine rosii se pun in ulei de masline si se prajesc pana devin moi, apoi se adauga carne de pui si cartofi si se lasa inca 3 minute. Se adauga restulde rosii si apa. Se fierb la foc mic. Se face pireu la care se poate adauga lapte.

Pireu de morcovi si mazare
morcovi se pun la fiert, cand acestia devin moi se adauga mazarea si se firbe inca 5 minute. Se face pireu.

Supa cu linte
Se fierb ceapa, morcovul, telina, lintea si cartoful.

Pireu de praz si cartofi
Se pune o bucatica de unt intr-o oala, se adauga prazul si se fierbe circa 5 minute. Se adauga cartofii, morcovi, telina, carnita de pui si se fierb. Se face pireu care se poate lungi cu iaur sau lapte.

Calcan cu rosii si cartofi
Se pune pestele intr-un vas pt cuptor, peste care se adauga rosii taiate felii, putin unt si o foaie de dafin. Se toarna peste aproape tot lapte. Se baga la cuptor. Se firb separat cartofii. Din peste se scoate foaia de dafin si restul se face un pireu care se amesteca cu cartofi. Se poate adauga lapte sau unt.

Ficat special
Se fierbe morcov, telina, patrunjel, carne de pui, ficat, praz, ciuperci se fierb. Se adauga si cartofi. se face un pireu care se poate intinde cu lapte.

Supa crema de orez
Se pun la fiert marcovi, patrunjel, ceapa, telina, cartofi, orez(2 lingurite). Se face pireu la acre se adauga ulei si lapte.

Pireu de spanac
Se firbe spanacul cu capac. Se stoarce de zeama. Se paseaza cu unt sau lapte.

Ciorba de perisoare
Se pun la fier morcov, pastranac, ardei verde si rosu, dovlecel, 3 felii rosii. Cand sunt fierte se pun periosarele facute sin piept de pui amestecat cu galbenus de ou si putin gris si smantana

Papanasi fierti
200 g br. de vaci, un ou, 2 lingurite de gris, 1-2 lingurite de unt, 3 lingurite de caimac, 30 g zahar.
Se freaca bine branza de vaci cu galbenusul, se adauga grisul si albusul batut spuma. Separat, se clocoteste apa. Se taie cu lingura galusti care se pun la fiert in apa clocotita. Se fierb pana ce se ridica si plutesc la suprafata, apoi se scurg si se servesc calzi, cu zahar pudra.

Budinca De Legume Cu Carne De Curcan ( Se Poate Folosi Si Pui)

Se Paseaza Un Morcov, Pastarnac, Conopida, Cartof Si Telina Radacina ( Daca Ii Place Lui Bb).legumele Se Fierb In Prealabil 15-20 Min.
Separat Se Paseaza Carnea ( Fiarta Sau Gratar ).
Se Amesteca Toate Legumele, Carnea Si 2 Masuri De Lapte Praf. Se Da La Cuptor 20 Min. Se Serveste La Temperatura Camerei Eventual Cu Putin Iaurt.

Pui cu orez si morcovi
-30 g de orez
-1 morcov mare ras
-250 ml de apa
-o bucatica de unt
-2 linguri cu suc de portocale
Se rumeneste puiul taiat in bucatele. Se adauga orezul, morcovul ras si apa. Se da in clocot, apoi se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute. Se scurg toate, se pun pe o farfurie adanca si se amesteca cu untul si cu sucul de portocale. Se poate servi.

Milk-shake (cocktail de lapte) cu fructe rosii
120 ml de lapte pentru varsta a doua
-o jumatate de banana taiata in bucati
-cateva bucati de portocala, mandarine si visine (eventual congelate)
Se zdrobesc fructele si se amesteca cu laptele cu mixerul pana se obtine o crema groasa.

Sper sa va ajute.

Sanda si voinicul ei, Cezar Rares
Poze Cezar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Eu stiu ca se recomanda 20-30g carne, de la 7 luni parca 30g. Eu cu carnita faceam altfel, ii dadeam chiar mai multa, insa nu in fiecare zi. Dar asta poate si pentru ca nici eu nu-s asa o mare mancatoare de carne.

totulii, si eu folosesc osanit. Dar mai folosesc si chamomila...
In ce priveste concediul, ma mai gandesc si intreb o prietena care face frecvent concediu in Austria (ea este austriaca), eu recunosc ca nu prea merg in concediu aici.

gata, ca ma duc ca am treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Am stat si am citit pe kellymom.com (un site la care ma intorc mereu si mereu) si m-am linistit cu diversificarea. Nu mai bag o noua masa, eventual ii mai dau sa guste fructe, ce si cat vrea.

www.kellymom.com/nutrition/solids/solids-how.html" target="_blank">http://www.kellymom.com/nutrition/solids/solids-how.html

mami de Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popbianca spune:

oana8188,eu am gasit humana de genul asta ,cum zici tu,la metro romania
asta ce-l am acum e de la sensi blu,cu masura cu tot
am vb si cu dr, si a zis ca intadevar ,stie si ea ca humana 2 e mai gros
dar oare sa-i dau cu biberonul cu flux variabil???
sanduta .....super retete...multumim frumos...dar oare cine le mananca ,vad ca mai multe mamici se plang de apetitul scazut al bebeilor
azi la 11...pere la borcanas...din 130gr...a mancat cred ca vreo 70
la 16...cartof cu cartof dulce....a mancat cca 40gr
la 20...cereale cu porocala si banana de la nestle...jumatate de portie
acum la 23..60ml lapte
pai nu mai am ce sa-i fac....o las asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana8188 spune:

Bianca of ce program de masa are si puiuta ta... a mea ba mananca legumele, ba nu mananca...azi am bifat cu chiu cu vai 70 grame de piure de legume in burtica si vreo 30 pe fata, pe maini, in nas, in urechi, pe hainute si pe scaun . In schimb, papa f bine lapte humana 1+ si cereale, intre 180 si 210 ml la o masa.

Uitasem sa iti spun de teteine: parerea mea ar fi sa incerci cu de alea cu flux variabil, au 3 "trepte" si vezi in functie de cum bea ea la care dintre trepte se simte cel mai bine.

Oana de Ana Alexandra - 17 decembrie 2007
www.flickr.com/photos/oana8188/" target="_blank"> poze Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

quote:
Originally posted by mihuta

Am stat si am citit pe kellymom.com (un site la care ma intorc mereu si mereu) si m-am linistit cu diversificarea. Nu mai bag o noua masa, eventual ii mai dau sa guste fructe, ce si cat vrea.

www.kellymom.com/nutrition/solids/solids-how.html" target="_blank">http://www.kellymom.com/nutrition/solids/solids-how.html

mami de Sophia

Ce mai scrie pe acolo..poate ne faci si noua un razumat micut

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)

Poze Maria Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popbianca spune:

mihuta,super bun site-ul....cred ca voi shimba putin mesele Anei,si va primi si laptic la masa de legume pe care o cam maraie,asa cum faceam in primele saptamani de diversifcare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Aralia, vreau si eu retetade tort de crema de zahar ars...

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)

Poze Maria Sofia

Mergi la inceput