Recomandati centura prenatala/gravide?

Recomandati centura prenatala/gravide? | Autor: iriss27

Link direct la acest mesaj

Buna fetele,

Sunt la a 2-a sarcina, in sapt 29. Am ramas insarcinata la scurt timp dupa prima sarcina, la 9 luni. Atunci am nascut prin cezariana. De scurt timp, de cand a inceput sa imi creasca burta mai mult, am dureri de spate destul de mari si uneori ma doare si in zona operatiei, practic bucata mica de muschi din zona pubiana (nu stiu daca pricepeti ceva). Mi-e frica sa nu imi "crape" operatia, desi nu stiu daca se poate intampla asa ceva.
A folosit cineva centura prenatala in perioada sarcinii? Daca da, ce model? Am vazut ca sunt unele care sustin doar burta, altele care imbraca toata burta si un al treilea model care are o bareta de sustinere sub burta si alta deasupra.

Aveti idee care ar fi mai utila/practica? La ce pret sunt, etc ...
VA multumesc anticipat.

Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria 05.02.2007
BB2 - DPN 11.08.2008

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Buna Iris,

Eu am folosit centura prenatala la prima sarcina, si vad ca si acum imi este utila la cea de-a doua. Cand obosesc prea mult si incep sa am dureri de burtica, mi-o pun repejor. Eu am cumparat-o de la un magazin Rococo (dai search pe net si gasesti ceva despre ele) si este marca Anita. Am vazut pe un site ca ar fi in jur de 150 RON (dar marca Chicco). A mea este cu banda elastica sub burtica si peste burtica vine un alt material mai subtire, dar elastic.

Tin minte ca dupa ce am nascut, i-am imprumutat-o finei si a fost multumita, mai ales ca era in ultimul trimestru si atunci se resimte greutatea burticii.

Sarcina usoara.

Steluta (21w+) si cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_P spune:

Am si eu o intrebare: centura prenatala ajuta cumva si la durerile de spate? Eu sunt abia in 21 de saptamani, si burta nu este foarte mare, practic nici n-o simt, doar o vad, dar am inceput sa am niste dureri de spate care nu-mi plac deloc. Nu sunt puternice, dar nu vreau sa se agraveze. Si ma gandeam poate o centura din asta poate sa ajute cumva? Daca da, ce model este cel mai potrivit? Sau centurile astea se folosesc doar in ultimele luni, cand te trage burta la pamant? Si inca o intrebare pt cele care au purtat asa ceva pe timp de vara: nu tin prea cald? Ca in Bucuresti vara iti vine sa dai jos totul de pe tine, si ma tot gandesc la alea doua straturi de bumbac care iti acopera toata burta, la care se adauga si elasticul...

In alta ordine de idei, ce parere aveti de sutienele prenatale? Eu tocmai am lasat ceva banuti la un magazin de lenjerie de mi-am luat doua sutiene noi, ca am "crescut" de la 70B la 75C, sa cred ca voi ma creste. (Si ce senzatie super ai cand vii la magazin si ceri un sutien si nu ti se raspunde "nu avem marimi mici".) Dar stau si ma gandesc ca daca o sa-mi tot iau cate un sutien-doua la fiecare luna se cam aduna ceva banuti si poate e mai bine unul prenatal care sa se intinda pe parcurs? A purtat cineva asa ceva?

Mergi la inceput