Amenajare terasa

Amenajare terasa | Autor: lorellay

Link direct la acest mesaj

Sper sa ma fac inteleasa ca nu stiu cum sa explic...
Locuiesc la etajul 1 , la bloc si la camera mica..am o terasa..dedesuubt sunt niste magazii ale spatiilor comerciale...Terasa da in spatele blocului deci as avea sanse sa imi aprobe de la Pimarie.
Are o suprafata de aprox 3mx3m.
Vreau sa amenajez terasa asta..adica sa fac iesire din casa...cu usa (acum da un geam in terasa) sa pun acoperis si un gardulet pe cele doua margini ce dau inafara....
Ce vreau sa stiu...(poate e cineva care se pricepe): cam cat ma costa proiectul?Si nu ma pricep, sa pun gardul de lemn?sa fac acoperisul din tigla?din tabla?
Help...

Lorellay 12+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

in primul rand trebuie sa alegi un arhitect care sa te ajute. cu idei + proiect tehnic.
despre partea financiara, nu stiu sa-ti dau valori, dar in principiu te va costa ceva plata pt proiect (arhitect) si apoi autorizatia de la primarie.

detalii tehnice despre materialele alese le poti discuta cu arhitectul ales.
daca nu ai alta optiune, da-mi un PM, mama mea este arhitect si iti pot da datele ei de contact...

Blog: Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

in primul rand, ca nu reiese din informatiile tale, terasa e a ta? adika apartine apartamentului?
in primul rand iti trebuie autorizatie de la primarie, mai ales daca e vizibila din strada. la blocuri nu se pot face modificari nici macar 10 cm la un geam, ca te "ard" aia de la primarie! crede-ma!!
si apoi fa un proiect, cum ai vrea sa arate, (apeleaza la un arhitect), ca sa vezi cat te costa. si incearca sa te incadrezi in modelul blocului, culoarea blocului pe dinafara!
cam asat e! in rest, mult succes!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Am vb la primarie.Astia ar fi pasii:
-cerere catre primar ..sa imi aprobe ( e terasa spre spatele blocului, in fata nu imi dau voie)
- proiect (aici e problema..ca nu stiu cat m-ar costa)
-o taxa la primarie de 30 ron si inca ceva 1% din valoarea delcarata
-aviz de la inspectoratul in constructii

Nu e terasa mea...adica nu e spatiul meu.Este practic plafonul unor magazii, dar apartine blocului, nu lor.Si nu vreau pereti.Vreau doar acoperis din ..nu stiu..prelata, tigla, membrana, fibra...nu ma pricep si nu stiu preturile.Si un gardulet.Terasa are cam 4*4 mp, si doi pereti sunt ai camerelor noastre..deci doar 2 parti le vreau cu gardut.Si bineinteles geamul ce da in terasa sa-l fac usa.

Lorellay 12+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Nu stiu cumva daca nu iti tb si un certificat de urbanism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

pai atunci e o problema, daca terasa nu e a ta...adica nu are continuitate din apartamentul tau! magaziile respective, sunt in posesia cuiva? ca banuiesc ca ar trebui sa apartina cuiva.... a, vad acuma ca apartin blocului...
cel mai bine sa consulti un arhitect, el te poate ajuta si cu preturi si cu autorizatii, te poate sfatui ce sa faci! o cunostinata la primarie, o recomandare de la cineva....te poate ajuta cu un sfat macar...
cel mai bine sa te interesezi inainte BINE si CLAR ca sa nu ai neplaceri, in caz ca demarezi lucrarea!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micalondra spune:

Noi ne-am extins 1,3 m pe casa scarilor: stam la etajul 4, ultimul etaj si ultimul apartament de pe scara. Era un spatiu maaare in fata apartamentului si am mai facut si alte modificari in interiorul apartamentului (spart ziduri, mutat pozitia usilor, spart usa spre balcon etc.), plus geamuri la bai, inchidere balcon si ne-au costat aproape 2000 (20.000.000) lei anul trecut prin vara doar aprobarile de la primarie, arhitectul, proiectantul, plus acordul vecinilor ca ne-am extins pe spatiu comun. Si nu am inceput nici o modificare pana nu am avut toate aprobarile fiindca altfel plateam amenzi ca am constatat ca avem vecini mai rautaciosi.

Mergi la inceput