Anovulatie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Papushiyka spune:

Fetelor,cele care aveti ciclu anovulator, voi mai aveti mucus cervical in perioada in care trebuia sa aveti ovulatia?Eu luna asta vad ca nu mai am deloc. Si cam intr-o zi-2 ar trebui sa am ovulatia.In schimb am niste intepaturi in ovarul drept.Si inca ceva:voi lua VITEX AGNUS.Dar vreau sa stiu daca functioneaza ca utrogestanul?nu inteleg de ce,daca stimuleaza progesteronul, e bine sa-l iau intreaga luna?Eu nu am progesteronul f scazut(vedeti mai sus) si mi-e teama sa nu-mi inhibe de tot o eventuala ovulatie.Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Da, poti avea ovulatie si fara glera, eu am avut luni cand am ovulat (demonstrat ecografic) fara sa am glera specifica ovulatiei.
Dar daca te chinuie problema ovulatiei de ce nu vrei s-o lamuresti? Exista atatea posibilitati, daca nu ai timp sa mergi la ecograf atunci cumpara niste teste de ovulatie din farmacie, faci cate unul in fiecare zi din ziua 10 pana cand se pozitiveaza, din acel moment ovulatia are loc in urmatoarele 24 ore.
Sau faci in ziua 13 analiza estradiolului si a LH-ului, daca ies in intervalele fazei ovulatorii e ok, inseamna ca ai ovulatie.
Sau dai cu banul...
Spune-mi in ce zona locuiesti sau umbli de obicei sa-ti spun un cabinet unde poti face monitorizarea ovulatiei mai aproape.
Vitex fruit nu actioneaza ca utrogestanul, e reglator hormonal, nu stimuleaza, nu inhiba nimic, regleaza doar, adica aduce hormonii la nivelul normal de aceea il poti lua toata luna.
Tinctura de muguri de zmeur este progesteronica si se ia dupa ovulatie (pe care tu nu stii daca o ai sau cand o ai).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Eu vitex am luat si m-a ajutat dar in alta problema. Tot hormonala, dupa o pierdere de sarcina am reusit dupa 2 luni de vitex sa scap de niste chisturi capatate in urma stimularii si care au fost 'intretinute' de sarcina.

Mergi la inceput

Ovulatie clar nu am pentru ca altfel nu m-ar durea sanii atat de tare (si alta cauza nu exista).A fost destul de greu si inca e sa umblu zilnic cateva zile sa fac monitorizare pt ca sunt in sesiune.Dupa, voi merge.Stau in sectorul 6,dar m-as descurca in orice zona,medicul conteaza sa fie bun.Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iaura21 spune:

quote:
Originally posted by Papushiyka

Ovulatie clar nu am pentru ca altfel nu m-ar durea sanii atat de tare (si alta cauza nu exista).A fost destul de greu si inca e sa umblu zilnic cateva zile sa fac monitorizare pt ca sunt in sesiune.Dupa, voi merge.Stau in sectorul 6,dar m-as descurca in orice zona,medicul conteaza sa fie bun.Multumesc!

nu stiu dak durerile de sani au legatura cu lipsa ovulatiei(nu as crede) dar ar putea fi de la hiperprolactinemie, la mine asa a fost
ti-ai determinat prolactina?
eu si acum am dureri mici de sani cam dupa ovulatie dar eu am dovedita ovulatia si cu teste si echografic

http://tt.lilypie.com/pNdSp3.png

Mergi la inceput

Nu,prolactina nu e marita, e in limitele normale, luna asta mi-am facut analizele.In schimb sanii ma dor groaznic

Mergi la inceput

Buna fetelor!A fost careva la doamna doctor hemeopat Elena Parvu?Am fost eu azi, pentru a-mi da tratament pt ciclu anovulator. Mi-a dat Trifolium prateuse CH7(estrogen) si Progesteron CH7. Cele care ati facut tratament hemeopat pana acum,puteti sa-mi spuneti:a avut efect?Eu nu am nici o cauza determinata a anovulatiei, mastoza nu am, ovarele sunt in regula.Dar la analizele hormonale, estradiolul si progesteronul au avut valori prea mici in faza luteala(ziua 21), pentru ca sa fi avut loc ovulatia, respectiv estradiolul 95 pg/ml si progesteron 12.24 ng/ml.Poate n-as cauta asa cu ardoare sa aflu un raspuns,dar durerile de sani ma termina (iarasi ecografia mamara este in regula,nicio formatiune,niciun nodul). Va multumesc si astept un raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luci.eilm spune:

Cum sa fie mic progesteronul cand se incadreaza in intervalul specificat de tine, corespunzator fazei luteale????????? O asa valoare indica ca ovulatia s-a produs.
Despre mastodinie- http://www.ginecologie.ro/pagini/boli-si-afectiuni/durerea-mamara-mastalgia-mastodinia/

Binecuvantati animalul fara stapan si copilul fara parinti!

Mergi la inceput

Pai si mie mi se pare ciudat ,dar dna doctor asa a zis ca "slabe sanse sa fi fost vreo ovulatie aici":|...Cum zicea si cineva mai la inceputul subictului, in mod "normal" o valoare a progesteronului peste 15 arata clar ovulatie.Anyway, si estrogenul e cam mititel, si alta cauza nu mai vad pt durerile de sani..Oricum, de acum incep sa-mi monitorizez ovulatia, deja m-am "inarmat" cu teste de ovulatie si un termometru nou-nout

Mergi la inceput