pata vanata pe gingie!

pata vanata pe gingie! | Autor: Giana

Link direct la acest mesaj

Baietelului meu se pregatesc sa-i iasa urmatorii doi dintisori(incisivii laterali superiori). In seara asta am observat ca are pe locul unuia din ei o pata inchisa la culoare.Parca ar fi o vanataie.E posibil sa-i fi facut asta dintisorul care inainteaza sa sparga? Voi ati patit asa ceva la aparitia dintilor? Cel mare nu a avut asa ceva la nici-unul...se vedea doar un varfulet alb cand mai avea putin si iesea...e posibil sa se fi lovit in locul ala?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

trebuie sa urmaresti sa nu faca vreo gingivita. noi tocmai scapam de ea...la ultimul canin tot asa am crezut si eu, ca e din cauza ca se pregateste sa sparga gingia (desi nu am mai patit asa pana acum) si s-a tot umflat gingia, s-a extins catre ceilalti dinti (pana aproape i-a acoperit) si cand am mers la stomatolog era ditamai gingivita. urmareste cu atentie si daca se extinde poate fi asa ceva, sa dea Dumnezeu sa nu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

off...si se trateaza greu? ai fost la stomatolog sau la medicul pediatru?
am sa fiu foarte atenta.Multumesc mult!

Mergi la inceput

Dar era si umflat? Cum i-a acoperit dintisorii?sau te referi numai la gingia de de-asupra lor? La luca nu-i imflat.Doar putin...ca la dintii care ies in curand si tare.
De la ce a zis ca e gingivita asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

stai linistita. si fetita mea a avut asa, si la fel m-am speriat. este un mic hematom format in gingie...se cheama intr-un fel dar imi scapa acum....cand ii va da dintisorul....va curge un pic de sange si gata...asta-i tot. nu ai niciun motiv de ingrijorare....

raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

hematom de eruptie se cheama. da o cautare pe google dupa aceasta denumire si te vei mai linisti...

raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)

Mergi la inceput

Multumesc mult,m-am mai linistit. Am cautat si pe google,am gasit asta:
hematomul de eruptie – colectie sanguina inchistata aparuta cel mai adesea datorita unui traumatism;

deci s-o fi lovit cu vre-o jucarie si n-am bagat de seama.

Multumesc inca odata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

scuze, nu am mai intrat zilele astea pe forum. La noi s-a declansat gingivita concomitent cu eruptia ultimului canin superior. Am fost la pediatru care m-a trimis la stomatolog si care mi-a spus ca a ajuns la gingivita din cauza ca nu l-am spalat pe dinti - de aici intrebarea evidenta: cum Doamne iarta-ma sa-l spal pe dinti?? pt ca am mai intrebat 2 stomatologi pana acum si mi-au raspuns ca doar prin convingere...Aceasta insa mi-a si aratat cum - si chiar se poate!. Ideea este ca e posibil ca gingivita asta sa fie intr-adevar de la nespalatul pe dintisori sau poate a bagat manuta murdara in gurita sau s-a lovit intr-o jucarie, cine stie. Tratamentul nu e complicat doar ca l-a durut cam 3 zile si a mancat mai greu. sper sa nu fie cazul la voi. sanatate multa

Mergi la inceput