pata vanata pe gingie!

Baietelului meu se pregatesc sa-i iasa urmatorii doi dintisori(incisivii laterali superiori). In seara asta am observat ca are pe locul unuia din ei o pata inchisa la culoare.Parca ar fi o vanataie.E posibil sa-i fi facut asta dintisorul care inainteaza sa sparga? Voi ati patit asa ceva la aparitia dintilor? Cel mare nu a avut asa ceva la nici-unul...se vedea doar un varfulet alb cand mai avea putin si iesea...e posibil sa se fi lovit in locul ala?
Raspunsuri

Tala spune:
trebuie sa urmaresti sa nu faca vreo gingivita. noi tocmai scapam de ea...la ultimul canin tot asa am crezut si eu, ca e din cauza ca se pregateste sa sparga gingia (desi nu am mai patit asa pana acum) si s-a tot umflat gingia, s-a extins catre ceilalti dinti (pana aproape i-a acoperit) si cand am mers la stomatolog era ditamai gingivita. urmareste cu atentie si daca se extinde poate fi asa ceva, sa dea Dumnezeu sa nu...

Giana spune:
off...si se trateaza greu? ai fost la stomatolog sau la medicul pediatru?
am sa fiu foarte atenta.Multumesc mult!

Giana spune:
Dar era si umflat? Cum i-a acoperit dintisorii?sau te referi numai la gingia de de-asupra lor? La luca nu-i imflat.Doar putin...ca la dintii care ies in curand si tare.
De la ce a zis ca e gingivita asta?

_Ralu_ spune:
stai linistita. si fetita mea a avut asa, si la fel m-am speriat. este un mic hematom format in gingie...se cheama intr-un fel dar imi scapa acum....cand ii va da dintisorul....va curge un pic de sange si gata...asta-i tot. nu ai niciun motiv de ingrijorare....
raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)

_Ralu_ spune:
hematom de eruptie se cheama. da o cautare pe google dupa aceasta denumire si te vei mai linisti...
raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)

Giana spune:
Multumesc mult,m-am mai linistit. Am cautat si pe google,am gasit asta:
hematomul de eruptie – colectie sanguina inchistata aparuta cel mai adesea datorita unui traumatism;
deci s-o fi lovit cu vre-o jucarie si n-am bagat de seama.
Multumesc inca odata

Tala spune:
scuze, nu am mai intrat zilele astea pe forum. La noi s-a declansat gingivita concomitent cu eruptia ultimului canin superior. Am fost la pediatru care m-a trimis la stomatolog si care mi-a spus ca a ajuns la gingivita din cauza ca nu l-am spalat pe dinti - de aici intrebarea evidenta: cum Doamne iarta-ma sa-l spal pe dinti?? pt ca am mai intrebat 2 stomatologi pana acum si mi-au raspuns ca doar prin convingere...Aceasta insa mi-a si aratat cum - si chiar se poate!. Ideea este ca e posibil ca gingivita asta sa fie intr-adevar de la nespalatul pe dintisori sau poate a bagat manuta murdara in gurita sau s-a lovit intr-o jucarie, cine stie. Tratamentul nu e complicat doar ca l-a durut cam 3 zile si a mancat mai greu. sper sa nu fie cazul la voi. sanatate multa