FIV 179
Raspunsuri - Pagina 12
arucs spune:
ZOUZOU multumesc pentru incurajari si cu toate ca nu am mai scris v-am citit tot timpul.
Acum am ce sa va spun,in jur de 1 iunie incep stimularea si sper ca in jur de 14-15 sa fie ET.Vreau sa va spun ca am primit o schema de tratament noua pentru Romania.Este similara cu trat. din Austria si SUA.Se merge pe protocol scurt si contine Gonal,Luveris,Cetrotide si Cloxane.
Eu fac FIV la noua clinica a dr.Tutunaru.
va pupic si sper ca cele care sunt acum in focuri sa vina cu un rezultat exceptional......

.
flori76 spune:
quote:
Originally posted by hera01
Dupa un fiv care din pacate a rezultat intr-un avort spontan ne indreptam spre urmatoarea faza, ''cryo''din primul fiv ne-au ramas 2 embryo's care au fost congelati.
Stiu ca fiecare spital si tara au protocolul lor (cryo in ciclu natural) dar nu prea pricep de ce in Ro se da tot felul de hormonii , urogestan(progestan), pregnyl , etc. si aici nika?
Hera,imi pare nespus de rau pentru ceea ce ti s-a intamplat!
Eu am facut aici,in Islanda,ET cu embrioni congelati,si tratamentul meu incepand din ziua ET si pe care o sa-l fac pana in sapt 12 este urmatorul:6 utrogestan/zi,4 femanest(asta este estradiol),acid folic,1injectie Klexane/zi.
Chiar nu inteleg de ce medicii de acolo nu vor sa dea nici un medicament de sustinere.
Sa nu uit:din Z21(de cand am inceput tratamentul) si pana cu 2 zile inainte de ET am facut injectii cu suprefact.Nu stiu nici acum de ce mi le-au dat,am intrebat si fetele pe forum,insa niciuna nu a stiut sa-mi raspunda,ideea e ca...atata timp cat am reusit...inseamna ca a fost bine.
Te pup si-ti doresc din toata inima ca data viitoare sa fie bine pana la capat si sa ajungi sa-ti tii bb/ii in brate

Flori
8+
flori76 spune:
Bubu,hai nu dispera,ca asa cum spun si fetele,petele maronii pot fi si de bine.Eu zic ca n-ar fi rau sa faci si un test de sarcina(mie in Z12 mi-a iesit primul test pozitiv).
Bafta multa si te asteptam cu vesti bune!
Flori
8+
stuart spune:
quote:
Originally posted by hera01
buna fetelor
Dupa un fiv care din pacate a rezultat intr-un avort spontan ne indreptam spre urmatoarea faza, ''cryo''din primul fiv ne-au ramas 2 embryo's care au fost congelati.
Ieri am am fost la clinica ptr. a discuta ce si cum se va intampla si ne-au spus ca dupa ET nu se dau nici un fel de medicamente ptr sustinere a eventualei sarcine etc.
Stiu ca fiecare spital si tara au protocolul lor (cryo in ciclu natural) dar nu prea pricep de ce in Ro se da tot felul de hormonii , urogestan(progestan), pregnyl , etc. si aici nika?
Intrebarea mea este : care sunt experientele voastre , as putea sa cumpar eu cateva fiole de Pregnil(1500cc) si sa le injectez dupa Et dar mi-e frica sa nu fac mai mult rau decat bine dar tot odata vreau sa fac tot posibilul sa am ca mai multe sanse la o sarcina , evident.
va rog , care sunt sfaturile sau recomandarile voastre?
hera 01, imi pare rau ca a trebuit sa experimentezi avortul spontan. Tin pumnii ca cei 2 bb ramasi sa fie lipiciosi si sa ramana la mami in burtik pt. 9 luni!
Eu zic sa stai linistita cu Pregnylul si sa-i asculti pe holandezi! Stiu ca este frustrant, si eu gandeam ca tine pana mai acum 2-3 ani dar intalnindu-ma cu un alt sistem medical(destul de asemanator cu cel olandez) mi-am dat seama ca nu aveam dreptate. Unii dr. prefera sa lase organismul sa lucreze cat mai natural pt. ca zic ei ca rata de succes este mai mare.
Sa stii ca si dr. meu mi-a explicat cam ce ti-au spus si tie adica, numai la FIV se da ceva progesteron pt. ca ovarele sufera (din cauza punctiei) si nu mai produc progesteron cum ar produce in mod normal. La IUI si la "Cryo" pe ciclu natural corpul isi vede de drumul lui natural. Pe mine nu m-au lasat sa fac Ovitrelle (similar cu Pregnyl) pt. ca din valoarea LH rezulta ca o sa ovulez natural. Nu-ti spun cate ganduri mi-am facut pe moment dar nici nu am avut curajul sa iau decizia de al face desi il aveam cumparat. Acuma daca eu nu am reusit nu inseamna ca dr. sunt nepriceputi. Nu pot spune asta pt. ca au reusite gramada si au o experienta de peste 20 de ani!
Ce poti sa faci este sa-l rogi pe HA sa-ti dea sa faci progesteronul in Z21 sa vezi daca ai sau nu nevoie de supliment.
Eu de ex. mi-am cumparat progesteron natural sub forma de crema si la fiecare CM imi propun sa-l folosesc dar nu-mi vine neavand acordul dr. de aici (chiar daca dr.T mi-a zis ca pot sa-l folosesc linistita).
Laptisor de matca poti lua dar nu pe perioade lungi. Gasesti la "De Tuinen" sau la "Erica" (sper ca am scris corect) sub numele de Koninginnegelei sau Gelee Royale. Poti lua de ex. inainte de ET dar nu inainte de a-ti testa progesteronul.
Succes in continuare!

Ajutati-o pe Sonia
Ai izbutit? Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)
stuart spune:
Carmanuia si Goggy, FELICITARI pt. puiuti, sa-i luati acasa cat mai repede si sa stea la voi in burtik pt. 9 luni!
arucs, BAFTA MULTA si sa fie cu noroc!

Ajutati-o pe Sonia
Ai izbutit? Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)
mari_lolutza spune:
FETELOR, va rog sa-mi spuneti care dintre voi a avut, inainte de a incepe fiv, intirzieri de ciclu, ca urmare a stimularilor sau a inseminarilor nereusite. Eu asteptam sa-mi vina ciclul ca sa fac analizele hormonale in vederea fiv si nu a mai aparut. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cele care v-ati confruntat cu asa ceva si ce indicatii ati urmat. Mii de multumiri si
la toate fetele.
antosit spune:
Buna dimineata!
Mie am crezut ca mi se pare cand am auzit vorbinduse de blastocisti ia Giuly dar daca voi a-ti confirmat...super veste!Poate ca acum au medii de cultura mai bune (eu sunt convinsa ca si asta conteaza enorm!!) si ne mai cresc si noua sansele!
Mari_loluta si eu m-am confruntat cu intarzieri de cm dupa tratamente pt. fiv, iar dr. Cocei mi-a recomandat sa am rabdare sa se regleze organismul cat mai "natural" (nu imi vine acum alt cuvant!)
.Asta s-a intamplat cam in trei luni.
Iana spor la injectat, o sa fie cu ochisori de data asta...am zis!
Moni, Zouzou
Anto 
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"
bubu73 spune:
Fetelor sunt tare suparata, mi-au venit uratii - n-are sens sa ma mai amagesc singura, ma durea burta de vreo doua zile.
Ce sa mai fac vreun test, e inutil.
Cred ca am sa trec la subiectul "depresive".
Nu ma pot stapani plang pe strada, la serviciu, cand vad mamici cu copii pe strada, cand vorbesc colegele mele de micutii lor.......................
Va doresc ca voua sa vi se indeplineasca visul pt ca nu se poate exprima in cuvinte ceea ce simt.
Succes voua si va multumesc ca mi-ati fost alaturi.
bubu73 spune:
Rica de ce asa?
Nu meritam asa ceva. Imi pare tare rau, chiar nu stiu ce sfat sa-ti dau vis-a-vis de analiza, insa totusi continua cu utrogestan, poate luni va fi cum trebuie. La mine au aparut semnele, ce sens mai are sa fac vreun test.
Nu sunt in stare sa mai sciu ceva.
Pup toate fetele