Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (69)
Raspunsuri - Pagina 6
bujo spune:
Na ca am facut si io ochi![]()
Rali daca e plita cu inductie se raceste automat cand ridici oala. Dar si io zic ca si fetele sa te gandesti bine. AStea pe gaz se regleaza mai usor si stiu si io ca iese mai buna papa. Dar la cum se scumpeste gazul... Plus ca daca te gandesti la pericol si cu gazu e nasol. Poate sa umble la ochiuri si sa scape gaz. Asa ca tre sa pui un pic in balanta.
La drum io zic sa mergeti cu scoica. E mai sigur. Stiu ca e controversata forma dar ne-a zis la curs ca e facuta special pt bb ca ei oricum nu stau intinsi, scoica e incovoiata pt ca bb sa se simpta ca in uter. Deci nu e problema, plus ca mai faceti opriri cand il schimbi si e ok.
Atb io as coase niste flori de material colorate pe landoul ala negru.
Camy bb misca mai putin de-acu ca nu prea mai are loc, dar cu caratu nu-i de gluma. Ce te faci daca ti se fisureaza membranele? Cu contractiile o mai scoti la capat cu cate un Gynipral dar daca s-a rupt apa nu mai e cale de intors.
Io se pare ca tre sa dau o fuga pana la birou ca m-a sunat sefa. Doar nu credeati ca am scapat de indatoriri?![]()
bujo
31+ cu Filip
album de nunta
bb stuff
burtik
mini Bujo
vias spune:
Sun, ai dreptate...asa a fost toata perioada de sarcina din pacate...cu mult stres, necazuri, suparari...

Asa de mult regret cand aud ca ar trebui sa ma bucur de aceasta perioada, dar ce sa fac???...daca lucrurile merg asa cum merg..

Nu vreau sa intru si mai in amanunt, dar viata mi-a suras pana am ramas insarcinata, dar de cand s-a intamplat minunea si am ramas insarcinata am avut numai belele...stiu ca ai sa-mi spui ca trebuie sa las supararile la o parte si sa ma bucur de sarcina, dar crede-ma ca sunt intr-o situatie ingroazitoare...aici pe forum imi mai revin, e bine cu voi...sefa mea mi-a zis chiar sa nu mai fiu asa de suparata ca o sa am o fetita incruntata din cauza mea...dar din pacate imi este peste puteri sa nu ma supar...
In fine....poate intr-o zi, va rasari soarele si pe strada mea, nu???
Aaaaaaaaaa...a nu se intelege ca regret ca am fetita...DOAMNE FERESTE!!!...daca e ceva pe lumea asta care ma mai face sa zambesc este ea, fetita mea Timeea cristina.
Cami 31s+, cu
Timeea Cristina
pustai
Gini75 spune:
Buna fetelor,
Ralirali, eu iti recomand plita electrica. Eu am pe gaz, dar am vazut la cineva electrica si mi-a placut tare mult. Avea 4 ochiuri, din care 2 erau cu inductie (se incalzeau / raceau imediat).
Sun, Didi
Camy, ai grija cu caratul, relaxeaza-te si savureaza perioada asta.
Eu va spun ca ma simt asa bine gravida, as vrea sa dureze cat mai mult perioada asta. Nu am cumparat mare lucru pentru bebeluta, am casa intoarsa pe dos, caci zugravim si cu toate astea nu stiu ce am dar nu sunt deloc stresata. Oricum, eu mare lucru nu apuc sa fac acasa, dupa o zi de servici. Poate e mai mult inconstienta, cred ca voi avea timp sa le fac pe toate.
Gini
31+
bujo spune:
Apropo de indemnizatie, s-ar putea sa fie asa cum zice Anca. Kimmy primele 3 luni dupa absolvire oricum nu primesti somaj pt ca tre sa-ti cauti loc de munca si se considera perioada acoperita la cotizarea la asigurarile sociale. Asa ca io zic sa-ti depui dosaru ca s-ar putea sa ai o surpriza.
Am uitat sa va zic ca am vb si io cu Mona. E bine, nu mai sangereaza decat ocazional si cate putin dar nu prea mai rezista psihic saraca in spital. A zis ca e o caldura infernala, la buda e mai mare jalea plus ca azi opresc apa de tot
Zicea ca a facut o eco la spital si ca nu se vedea mai nimic de prost ce era ecografu si se gandea sa mearga la cab particular al doctoritei sa faca acolo o eco dar tre sa vb cu ea sa vada daca o lasa sa mearga atata cu masina, ca e distanta mare. A zis ca daca totul merge bine, sapt viitoare cand implineste 37 sapt si intra in 38 il scoate pe Codrin. Dar a zis ca i se pare o eternitate ca are deja 2 luni de cand sta in spital. Ea vorbise si cu Irda si nici ea n-a nascut, e inca pe perfuzii sa opreasca contractiile si asteapta sa se hotarasca Antonia sa vina pe lume.
bujo
31+ cu Filip
album de nunta
bb stuff
burtik
mini Bujo
dr_anca spune:
Mi s-a blocat calc dar am apucat sa trimit cat am scris.
Deci cele 60 de zile cand iti cauti un loc de munca esti asigurata de stat fara probleme. Eu am fost apoi somera 15 zile pana cand m-am angajat legal si cand am intrebat daca beneficiez de indemnizatie mi s-a raspuns ca da.
KIMMY esti sigura ca nu beneficiezi de indemnizatie?
De concediu nu stiu ce sa zic daca esti angajata ai cele 126 de zile nu stiu de cei 2 ani poate inti raspunde o graviduta si mai informata.
Va pup pe toate!
Bebelina mea este deja cu capul spre iesire sper sa ramana asa voi ce parere aveti?
Anca 31s cu
Sara-Stefania
catilin2008 spune:
apropos burtici, mi-am adus aminte ca vroiam sa va intreb ceva,
daca stie careva..de unde se poate lua certificatul prenuptial..de la orice medic, sau de numai de la medicul de familie..ca ne cam gandim sa facem si noi o cununie scurta..sa avem acelasi nume pe certificatul de nastere, nu ca ne-ar tine un act impreuna...si mai era ceva..daca locuim in sectoare diferite, e obligatoriu sa facem la sectorul in care locuieste el?
v-as multumi pentru orice informatie, ne-am hotarat brusc..acum vreo 2 zile, si am cautat pe net dar nu gasesc decat ce acte trebuie..si atat!
26 + cu
Bebicu Andrei
M&M spune:
Catalina, nu e obligatiru sa faceti cununia civila in sectorul din care e sotul. Puteti sao faceti si in sectorul de care apartii tu. Cu certificatul prenuptial, vezi ca e valabil doar 14 zile de cand e eliberat, adica in perioada asta trebuie facuta cununia. Noi am mers la o policlinica sa ni-l faca....te poti duce la med de fam sa iti dea trimitere, sunt vreo 3 analize care trebuiesc facute, VDRL, HIV si Rx cord- pulmonar...Dar nu stiu daca med de fam poate sa il elibereze...
Cristina
27+ ,cu
Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"
locca spune:
Salutare
Am venit si eu de la dr. Totul este bine, col inchis, gagica mare si cu capul in jos. Sper sa ramana asa. Mi-a dat ca termen 6-16 august, ma gandeam acum ca poate o sa vrea sa fie tot pe 13, ca frate-su ![]()
Anaxena, daca nu cedeaza la no-spa e semn de nastere. Eu sper sa mai stea fetita ta in burtica, dar stai si tu mai potolita.
Mai, voi chiar vorbiti serios cu scorurile astea la dr. asistente etc?
Catilin, are dreptate Cristina, puteti face si la tine in sector. Si noi tot la o policlinica am mers.
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2
catilin2008 spune:
multumesc, cristina, deci tot trebuie sa ajung la medicul de familie...imi e urat..ca este aglomerat..si numai batrani la usa, se sta cu orele..o rezolvam noi..am mai auzit ca se da ceva bani si nu mai trebuie facute analizele..oricum eu le-am facut pe cele de gravida..si cele de la medicul de familie..anuale..si el la fel..cele anuale..poate scapam de facut altele..
...sper si eu..sa nu mi se mai ia sange..ca abia am scapat de anemie..
26 + cu
Bebicu Andrei
Gini75 spune:
Kimmy, uite mai jos citat din Ordonanta de urgenta 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului:
"Art. 1
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaz#259; de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei (RON).
(2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
...
b) au beneficiat de indemniza#355;ie de somaj, stabilita conform legii;
...
l) se afla in perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, cu examen de licenta sau de diploma, in vederea angajarii ori, dupa caz, trecerii in somaj, potrivit legii."
Asadar, daca ai fost in somaj sau daca te-ai angajat in mai putin de 60 de zile de la terminarea facultatii se conmsidera perioada de cotizare.
Vezi daca te incadrezi in cele 2 exceptii, de la lit. b si l.
Daca nu, trebuie sa revii la servici, caci nu poti avea concediu de ingrijirea copilului pana la 2 ani.