retete cu capsuni
Raspunsuri - Pagina 3
rodicac spune:
Va trimit si eu o reteta rapida de prajitura cu capsuni. Faciti un balat din 6 oua ,6 linguri zahar ,6 faina 1 plic de vanilie modul de preparare cred cal stie toata lumea se desparte albusul de galbenus se bate spuma cu zaharul apoi se adoaga faina se toarna int-ro tava tapetata se introduc capsuni bucati sau intregi in blat citi vreti se da la cuptor ,cind este gata se lasa la racit se bate 1-2 plicuri de frisca eu folosesc frisca hula eau cite o cutie dinaceia mai mica [250gr] cind prajitura este rece se intinde frisca peste si gata prajitura se pastreza la frigider.POFTA BUNA
hristina spune:
quote:
Originally posted by valentinag
Diplomat din capsuni
Prajitura cu capsuni(pandispan obisnuit in care pui capsuni si cand s-a compt pudrezi cu zahar)
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
Vreau si eu reteta ,please! dar explicata detaliat ca sunt tare tampa la de-astea!
valentinag spune:
Hristina:
6 oua,6 linguri de zahar,6 linguri de faina,zahar vanilat si un praf de copt,capsuni
freci galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si se topeste zaharul,adaugi albusurile batute spuma tare si apoi faina amestecata cu praful de copt,cu miscari usoare de sus in jos,Cand s-a omogenizat,torni in tava tapetata cu hartie de copt sau cu faina daca nu ai,apoi capsunile bine spalate si taiate jumatati daca sunt prea mari, le dai prin faina si le asezi peste compozitie!O dai la cuptor,nu stiu sa-ti zic cat...dupa ce vezi ca a crescut si s-a rumenit usor o incerci cu scobitoarea,daca e coapta o scoti si-o pudrezi cu zahar vanilat!
Nerantula,am scris eu mai sus o retata de blat,dupa ce l-ai copt si s-a racit ori faci crema de vanilie singurica(e foarte buna si usor de facut)ori pui din aia la plic,de la doctoru Otker,o intinzi peste blat,apoi asezi capsunii unii langa altii,faci un sirop din apa si tort gelle tot de la doctoru si torni pe desupra,sa cuprinda fructele!Lasi sa raceasca si gata!
Uite din albumul meu cum arata o tarta mare si mini tarte:
http://good-times.webshots.com/photo/2990036140065259957eoRqYc
http://good-times.webshots.com/photo/2829681190065259957hXNHpb
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
norocuta spune:
Lichior de capsuni
Ingrediente:
Capsuni 300 gr
Alcool dublu rafinat 1/2 l
250 gr zahar
200 ml apa
Mod de preparare:
Intr-o sticla de lapte (sau mazare) se pun circa un sfert din inaltimea sticlei (cam de o palma) capsunile si deasupra se toarna 1/2 l de alcool dublu rafinat. Se lasa 2-3 zile.
Separat se face un sirop fiert din 250 gr zahar si 200 ml apa.
Dupa ce se raceste se toarna peste alcool.
chiccutza spune:
fetelor,am scos retetele de la naftalina fiindca la noi au iesit capsunile si noua ne plac tare mult.
pentru inceput am facut praji aceea cu 6+6+6.o s-o gustam maine la micul dejun,pt ca am terminat de bucatarit cand piticii dormeau deja
daca mai aveti idei noi va asteptam cu drag
MAMA DE FEDE SI DANI
ancamac spune:
Buna fetelor! Am si eu o reteta buna cu capsuni; puteti folosi aceiasi reteta si cu caise, piersici, mere, prune etc.
Prajitura din pandispan cu capsuni
Ingrediente:
6 oua mari
120 gr de zahar tos
120 gr de faina
15 ml de lichior
1 kg de capsuni
150 gr unt
150 gr zahar
Mod de preparare:
O tava rotunda cu diamtrul de 30/40 cm se unge la baza si pe margini cu tot untul solid si se presara cu zaharul (150 gr)numai la baza. Se aseaza capsunii cat se poate de uniform, fara sa se amestece cu zaharul (fructele trebuie spalate si curatate, daca sunt mari trebuie taiate in bucati de 2 cm grosime; capsunii daca sunt mari trebuie taiati in 2 parti). Zaharul nu se pune peste fructe ca sa nu le umezeasca. Tava se introduce la cuptor, la temperatura de 150 grade si se tine cam 25-30 minute ca sa se inmoaie fructele si sa se usuce deasupra. In timp ce se coc fructele, se pregateste compozitia de pandispan. Cele 6 albusuri se bat spuma, se adauga zaharul (120 gr) si lichiorul, se bat in continuare pana se intaresc din nou si apoi se lasa la o parte. Tava se scoate din cuptor dupa ce fructele s-au inmuiat. Se lasa afara 3 minute ca sa iasa vaporii fierbinti din ele, fara sa se amestece sau sa se apese. Fructele nu trebuie sa intre cu partea de deasupra in siropul care s-a format. In acest timp, albusul se bate de cateva ori ca sa-si revina daca s-a lasat; apoi se adauga galbenusurile, se bat in continuare, apoi se adauga toata faina (120 gr) si se amesteca usor, prin rasturnare, de jos in sus. Compozitia se pune in mai multe gramezi peste fructe si apoi se niveleaza. Se coace in continuare, circa 30 minute, la 180 grade. Nu se deschide cuptorul timp de 20 de minute, daca e necesar focul se reduce putin, in asa fel incat prajitura sa nu se rumeneasca prea mult. Dupa ce s-a copt, se trece cu cutitul pe marginea prajiturii, se pune deasupra o alta tava sau o farfurie care sa aiba diamtrul mai mare decat tava in care s-a copt prajitura si apoi se rastoarna print-o miscare rapida ca sa nu se iasa siropul ci sa se scurga in pandispan. Prajitura se poate orna cu gelatina sau cu frisca. Inainte de a orna prajitura cu frisca , tineti prajitura la frigider circa 2 ore, ca sa se raceasca bine altfel frisca se va inmuia.
Pofta buna!
Nu va speriati cand vedeti modul de preparare asa de lung, va asigur ca merita.
witeflower spune:
- salata de fructe cu capsuni!
(merg bine cu bananele, dar si cu piersici, caise, mar, para ...)
- inghetata cu capsuni (facuta in casa, sau pur si simplu inghetata cumparata asortata cu capsuni)
- suc de capsuni (clasic - concentrat, adica fiert cu zahar, apoi diluat; sau proaspat stors, diluat sau nu, amestecat sau nu cu altceva... sau mai e o metoda, foarte asemanatoare cu socata, adica lasi capsunile intr-un vas mare, cu apa, zahar si lamaie, cam 3 zile, acoperit usor, apoi strecori si dai la rece)
Dar... ma puteti ajuta si pe mine sa gasesc un soi de capsuni bune bune, adica gustoase, productive si, eventual sa faca fructe de 2 ori pe an?
chiccutza spune:
noi am facut compot de capsuni.
asa,fiindca fi-miu a intrebat daca nu se poate face si supa?
a iesit destul de bun.
MAMA DE FEDE SI DANI