Copii din 1995-1998(20)
Raspunsuri - Pagina 6
agho spune:
Sanca, e ff neplacut ce ti/vi se intampla la scoala din cauza unei mamici fff implicate. Am trecut prin stari din-astea de antipatie mai ales la And. Era mama unui coleg care il tot “impingea” pe baiatul ei in fata. Acum am depasit etapa asta si e f bn. Oricum, dirig. e de mate, iar ei nu mai fac deloc serbari, scenete etc. Nu c-ar dauna, dar nu are cine sa se se implice.
Sigur, daca stiai ca facea parte din nota de la literatura, altfel te-ai fi ocupat de ac. proiect. Bine macar ca pe ultimii 10 m, s-a dus sotul cu materialul pt. toga. Vrand-nevrand va trebui sa mergi si sa-l sustii pe Elliot. Crezi sau nu, el chiar are nevoie de tine. Si Ana mea a avut roluri mici in unele scenete etc., dar ea are un temperament asa de bun, incat s-a bucurat de fiecare participare si eu am sustinut-o si am incurajat-o din priviri, chiar daca nu sustinea rolul principal sau unul mai lung. Am ajuns la concluzia ca daca noi nu-i sustinem, nimeni n-o s-o faca mai bn in locul nostru atata timp cat suntem cu ei si ei mai sunt langa noi.
Sanca, sper sa te decomprimi cat mai repede! Daca n-ai de gand, fa-o urgent! Mult succes!
Doamne, mi-a placut asa de mult o replica dintr-un film (chiar nu conteaza care) : “ Mi-ar fi placut ca mandria mea sa nu fi invins in acele momente “(pe care pers. respectiva le regreta).
Petrecerea acasa!
Acasa, Ana m-a asteptat cu livingul plin de baloane colorate asezate peste tot, biblioteca, canapea, masa, fotoliu, in colturile canapelei, sus, pe alt corp, ca sa am si eu o petrecere cu baloane. E o dulce! Am cumparat special pt. copii mini-prajituri si sucul preferat. I-am tratat pe rand, ca nu erau cu totii acasa.
Ana mi-a daruit de dim. un paun -origami (felicitare), iar Andrei seara (cand a venit de la sc.) o felicitare facuta de el. Amandoi au pus suflet in ce-au facut si asta conteaza cel mai mult. Evident ca si sotul, de dimineata devreme a disparut cu masina dupa un buchet frumos de flori (trandafiri grena si lisantys). Pt. cadou am primit banutzi. Sambata, daca nu plecam in excursie poate ca ieseam cu alti prieteni la iarba verde ca sa ne sarbatorim tot in contextul aceleeashi sarbatori, dar amanam pt. alta zi.
flower-power spune:
Sanca ,calm down ,trage adanc aer in piept de cateva ori ...Daca face parte din nota ,n-ai ce-i face ,da cucoana,marea organizatoare , de ce nu-ti spuse cand ai vorbit cu ea ???Ti-am zis de cand ai povestit prima oara de festival ca-mi amintesti de o faza din 'Neveste disperate' ,identica si la fel .V-am mai scris de-a lungul timpului de-o mamica ce mi-a zis ca se simte complexata de mine,ca stiu atat de multe lucruri si sunt la curent .Si-or mai fi si altele ...cam stiu cu ce se mananca scoala pe aici si daca te lasi pe mana unora din dascali s-ar putea sa te trezesti ca-i un pic cam tarziu ...Eu la scoala mergeam mai mult in cl 1 pana mi-au trecut fricile c-o sa cada pe scari si-o sa-si rupa gatul ,ca nu se va descurca cu geamantanul ...Apoi ,doar la sedinte si atunci mai bine preferam sa bag un smotru decat sa aud vorbindu-se nimic ,despre cat de istetzi sunt si de cat este ea de multumita de ei .Acum dupa testarea finala zice ca nu se astepta la asa greu ,de parca traiesc in lumi paralele cei care fac subiectele cu cei care lucreaza cu copiii .Iata pt ce a tot participat Tb la tot felul de concursuri ,eu simtind ca tipa nu se prea omoara cu firea si vrand cumva sa fim acoperiti in caz de ...,si vrand sa-i vad potentialul si-n raport cu alti copiii din alte scoli nu doar din clasa lui .Ea ne tot spunea sa dormim linistiti si...cand te trezesti nu prea iti ramane mare lucru de facut...Astazi au avut testarea finala la mate si a facut fara gresala desi n-a fost prea usor .Dar sa stii ca TB nu merge ca uns mai trebuie si el incurajat ,mai da si el fuga sa iasa mai repede afara ...Sunt copii pana la urma ...Important sa inteleaga ca scoala conteaza .Sunt cam de aceeasi parere cu Agho ,sa incerci sa te mai inmoi ,dar pana la urma tot tu stii cel mai bine conjunctura in care voi traiti ,modul cum sunt ceilalti copii din jur si ceea ce doresti sa faci ,eu cred ca daca ai lasa pentru un moment scutul jos ai avea revelatii...dar inca o data noi ne exprimam parerea din afara ...Gandeste-te de cand merg lucrurile asa ...cu incrancenarea n-ati reusit ,incearca si invers ...poate ca simte ca ceri prea mult de la el ...poti sa discuti cu el rational ...sa-l intrebi ce-si doreste el si sa tii cont de asta ?
Agho frumoase cadouri ai primit de la copii ,eu in cel mai bun caz daca oi fi suficient de cuminte am sa primesc o sticla de cola pe jumatate bauta de la oferta ,ca mqqm.
Andra ne putem lua ,deci ,de mana eu fiind cam singura care am cam razbit-o pe soacra-mea ...care se victimiza de numa 'si cu 3 barbati in casa ii mergea ...manipulatoare de meserie ,ii punea saracii la concurs sa-i arate care o iubeste mai mult ..."Norocul" ei c-am aparut eu...
Miha ,interesanta povestea tipei de pe insula ,cred ca ati avut ce afla de la ea
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares
flower-power spune:
Alma ,telepatia,chiar astazi ma gandeam la tine ,sa te strig peste gard .Esti chiar atat de ocupata ? Te asteptam la povestit...
Mara mami de Tibi-Mares
flower-power spune:
Fiindca se-apropie ora la care intri ,Sanca ,cum nu vreau sa te las sa mori ...de curiozitate hai sa-ti zic ce-a tushat-o pe duamna(cat mi-as fi dorit ,in primul rand de dragul lui TB sa avem si noi o doamna de care sa ne para rau ca ne despartim ,dar tot de dragul lui ,de a nu-l muta din colectivul in care deja se acomodase ,nu l-am mutat la o alta invatatoare si am ales sa prestam noi ).Pai a scis in compunere despre una din primele zile de scoala (cu frunze ruginii ,covor aramiu ...)cand un copil pirpiriu si timid intr-un grup de copii guresi se indreptau spre clase ...cum copilul cel micut si timid nu era primit pe terenul de fotbal ()si era indepartat din grupul de joaca ,spunandu-i-se de catre sheful autoproclamat al clasei (care le mai tragea si cate-o scatoalca peste ceafa celor ce nu se supuneau )ca nu e bun la fotbal si o sa piarda echipa din cauza lui ...Si ...cat de marginalizat si dat la o parte se simtea el si cat de mult si-ar fi dorit sa dea si el cu piciorul in acea nenorocita de sticla de plastic(cu minge nu-i lasa in curtea scolii din cauza de spart geamuri) Si cum la prima mare participare nationala la un concurs de mate ,el a luat locul 1 pe scoala si cum copiii si-au schimbat atitudinea fata de el si au inteles (unii dintre ei ) ca nu-i atat de important cat de tare poti sa alergi ...
Acum de ce cred io c-a lacrimat ea ? Aflandu-ma intr-o anumita imprejurare la scoala ,in acea perioada ,i-am mentionat cum stau lucrurile ,mizand pe capacitatea ei de liant si formator al clasei ...Da ...de unde ...Cum n-a auzit zidul din spatele ei n-a auzit nici ea ...Desi m-a asigurat ca ma intelege ...Acum ,poate ca a realizat ca si aceste gaze ...au si ele suflet ...si merita si ei respectati chiar daca nu sunt atat de mari ...sau poate ...doar imi fac iluzii c-ar fi inteles ceva .Cert este ca eu habar nu aveam ca le va da si compunere si tot ce a scris acolo a venit chiar de la el
Acu pt we au de facut "o scrisoare pt doamna invatatoare" Am de gand sa ma implic si eu un pic de data asta .Sa speram ca nu va fi din nou atat de tushata ...
Mara mami de Tibi-Mares
flower-power spune:
pt Agho si nu numai ...
Testare la lb si lit romana
Partea I 60 pcte
Straiele baietesti ii fura intaia armura ;chivara de hartie ,intaia coroana ;o varga ,intaiul sceptru;si alungarea curcanului ,intaia biruinta .In chipul acesta ajunse voievod al ograzii:ograda era el .Si se supuneau toti ,caci coltii dulaului,care-l insotea supus ,erau pravila temeinica si temuta .
Asemenea tuturor voievozilor ,a vrut sa intreaca hotarele care-i ingradeau puterea .Astlel a ajuns la portita .Ulita ,strajuind in prag ,l-a oprit sa-l intreaca .Era prea mare pt a se multumi cu ograda ,dar prea mic pt a se incumeta pe ulita .Gata sa planga ,s-a asezat pe prag .Fara sa vrea ,mainile lui au cules pietricele de pe jos ,risipindu-le ,ciocnindu-le ,ascultandu-le:erau shagile soptite lui de buzele ulitii.Si el a uitat plansul,si a ras ,si s-a jucat zile de-a randul cu buna si batrana ulita .
Era prietenul ei rasfatat .Ea ii facea mingi minunate ,pe care doar le privea si sareau : vrabii .Ea ii inalta zmeie mititele ,felurit colorate ,care zburau fara vant si se carmuiau fara sfoara :fluturi .Ea ii daruia matanii de os intortocheat ,care se insirau singure ;melci .Ea manuind maini nevazute ,le juca umbrele prin vazduh ca pe un zid :ciori .Ea ii zugravea ,cu crida ,pe acoperisurile caselor ,sate pentru papusi :hulubi .
1.Formuleaza,intr- un enunt ,prima idee principala a textului dat .
2.Selecteaza din text doua cuvinte care arata trasaturi pe care copilul le atribuie ulitei .
3.Explica in 3-5 randuri intelesul fragmentului subliniat
(Text la prima vedere nestudiat de ei.Asta trebuia rezolvat cam in 10 min max 12 ca sa se poata incadra si cu restul )
Edit sa va intreb cum vi se pare textul pt cl a 4-a ?
Mara mami de Tibi-Mares
angipangi spune:
quote:
Originally posted by flower-power
pt Agho si nu numai ...
Testare la lb si lit romana
Partea I 60 pcte
Straiele baietesti ii fura intaia armura ;chivara de hartie ,intaia coroana ;o varga ,intaiul sceptru;si alungarea curcanului ,intaia biruinta .In chipul acesta ajunse voievod al ograzii:ograda era el .Si se supuneau toti ,caci coltii dulaului,care-l insotea supus ,erau pravila temeinica si temuta .
Asemenea tuturor voievozilor ,a vrut sa intreaca hotarele care-i ingradeau puterea .Astlel a ajuns la portita .Ulita ,strajuind in prag ,l-a oprit sa-l intreaca .Era prea mare pt a se multumi cu ograda ,dar prea mic pt a se incumeta pe ulita .Gata sa planga ,s-a asezat pe prag .Fara sa vrea ,mainile lui au cules pietricele de pe jos ,risipindu-le ,ciocnindu-le ,ascultandu-le:erau shagile soptite lui de buzele ulitii.Si el a uitat plansul,si a ras ,si s-a jucat zile de-a randul cu buna si batrana ulita .
Era prietenul ei rasfatat .Ea ii facea mingi minunate ,pe care doar le privea si sareau : vrabii .Ea ii inalta zmeie mititele ,felurit colorate ,care zburau fara vant si se carmuiau fara sfoara :fluturi .Ea ii daruia matanii de os intortocheat ,care se insirau singure ;melci .Ea manuind maini nevazute ,le juca umbrele prin vazduh ca pe un zid :ciori .Ea ii zugravea ,cu crida ,pe acoperisurile caselor ,sate pentru papusi :hulubi .
1.Formuleaza,intr- un enunt ,prima idee principala a textului dat .
2.Selecteaza din text doua cuvinte care arata trasaturi pe care copilul le atribuie ulitei .
3.Explica in 3-5 randuri intelesul fragmentului subliniat
(Text la prima vedere nestudiat de ei.Asta trebuia rezolvat cam in 10 min max 12 ca sa se poata incadra si cu restul )
Edit sa va intreb cum vi se pare textul pt cl a 4-a ?
Mara mami de Tibi-Mares
mamica de ANGELIK-MELANY si ROBERTO http://blingee.com/profile/dorateodora
Sanca spune:
Fetelor, maine e vineri, si apoi am 3 zile de vacanta !!!
Asta seara merge Elliot cu tac'su la meci de baseball, ca de, merita baiatul. Meciul incepe la 19, sper sa nu tina pana la miezul noptii, si sper sa nu stea nici sotul cu el pana in zori de zii sa vada finalul...
Agho, ai dreptate, mersi de intelegere.
Frumoasa surpriza ti-au facut copii.
Mara, complicat greu textul, cu o gramada de anarhisme (oare asa se scrie?).
Felicitari lui Tibi pentru compunerea scrisa. Foarte frumos si complex, scriitor il faci. M-a uns pe suflet. Sa stii ca are talent. E mare lucru sa poti sa pui pe hartie asa ceva. Bravo lui.
Ricea, rabdare mare, si bate fierul cand e cald. Daca se incapataneaza din cls 2, cand o sa fie in cls a 6 a o sa faca numa ce vrea el. Acuma e timpul sa insisti sa faca, si sa-l impingi de la spate.
Restul fetelor sa ma ierte, ca sant pe fuga. Mai am 5 min si am fugit acasa. De fapt fuga in masina sa stau pe freeway, ca azi, e baseball game, si toata lumea se indreapta spre Downtown...
numa bine
mihaela_s spune:
Ziua buna dragelor si Happy Friday! Sunteti cam ocupate se pare...
agho, tare frumos ati sarbatorit, ai primit cadouri speciale de la copii speciali . Va pregatiti de excursii? Sper sa aveti vreme buna, drum bun si distractie frumoasa!
Mara, ce emotionanta compunere a scris TB! Foarte frumos, ai un baiat destept si sensibil, toata admiratia mea!
Subiectul de la romana insa mi s-a parut greu. Nici eu nu am inteles foarte bine despre cine e vorba in text. E cumva ceva legat de o poveste din manual, sau e ceva extra? In tot cazul, nivelul mi se pare muuuult prea inalt, parca ar vrea sa-i scoata academicieni pe toti. Dupa mine, testul nu reflecta cunostintele unui copil care a terminat 4 clase. Ar fi fost mai util un test care sa acopere altfel cunostintele generale...in fine, ce e in acest text nu sunt cunostinte generale. Macar restul testului a fost mai la "indemana" copiilor? Parerea ta care este?
O paranteza...intreb si eu ca "bula"...inteleg ca de anul acesta s-au introdus testele nationale. La ce le "folosesc" notele? Adica unde vor conta?
Sanca, multumesc pentru felicitari si incurajari. Vom sarbatori maine cu un gratar, un vin si povesti, impreuna cu prietenii nostri romani. Inca nu au fost la noi de cand ne-am mutat, nu ne-am vazut de mult si daca tot am scos masa cu scaunele pe terasa(ne-am luat in sfarsit masa cu scaune in bucatarie) si avem ce "uda" am zis sa ne relaxam impreuna.
Sper ca a fost OK pana la urma cu serbarea lui Elliot, ca nu au intarziat prea mult la meci si ca veti avea un we lung si frumos!
alma, te asteptam cu drag. Banuiesc ca esti tare ocupata cu noul servici...
Va pup cu drag pe toate, un we frumos sa aveti!
vorbe de copil...
Hobby
flower-power spune:
Happy Friday si de aici ,asa e , cam ocupata lumea ,cred...
Miha ,asa este ,destul de dificil subiectul ,nu stiu ce-a fost in capul profei de romana care l-a facut.. Cert e ca invatatoarea cand l-a vazut s-a exprimt de maniera :ce a urmarit cu subiectul asta ? sa ne umileasca pe toate inv ?Sa ne arate ca n-am facut nimic in toti astia 4 ani ? E plin de arhaisme (le-a fost f greu sa inteleaga ce vrea sa zica ),si nu ,autorul nu a fost studiat la clasa ...S-a vrut un text la prima vedere .Restul a constat din 3 chestiuni de gramatica si compunerea mai sus amintita .Testele astea sunt natoionale in masura in care le da toata lumea ,subiectele difera de la sc la sc .In cazul scolii unde este TB in urma acestor Testari finale ,clasa care obtine media cea mai mare va deveni "speciala "adica va invata dimineata (ceilalti invatand dupa-masa )si va avea profesorii cei mai buni ...Cel putin asa ne amenintza directiunea ...Cum eu in vorbe nu prea mai cred cand vine vorba despre scoala ,astept faptele ...Care ...s-ar putea sa nu ne mai intereseze ...daca va intra la Colegiu ...si daca ...vom hotari ca va si frecventa acolo ...Vom vedea ce si cum ...
Sa stapaniti sanatosi masa si scaunele si bine faceti ca le udati ...sa nu se strice Si noi cred ca vom iesi pe undeva sa ne mai vada soarele ,voi sta tolanita in sezlong cu un pahar si o carte in mana ...Tre sa ne mai vada soarele ,sa ne pregatim pielea ca din 1 iulie avem rezervari si...vacanta scrie pe noi ...
Ricea ,ma bucur ca mai stim de tine si copii ,are cumva dreptate Sanca ,din punctul meu de vedere ,doar ca si ghidonatul e bine sa fie facut in asa fel incat sa nu-si prea da seama ei ,copilashii...Uite ,ce am citit pe subiectul "Ce stiti despre Emo ?"mi se pare destul de interesant ,chiar daca ai zice ca baiatul tau e mic inca ...Daca simti ca ai probleme e bine sa afli cum reusesc si altii sa le faca fata ... Rabdare si tact ...asta cred ca pot sa-ti sugerez si vb Sancai e mai bine sa faci ceva acum ,mai tarziu e mai greu sa-l intorci din drum
Sanca ,pan' la urma te-ai dus la festival ?
Edit sa-i zic lui Miha ca daca ar fi stiut personificarea ,comparatia si metafora ,care se studiaza conform curiculei intr-a 5-a si a 6-a ar fi putut sa se prinda mai usor despre ce-i vorba in text ...Au citit-o 2 fetite de-a 5-a si n-au reusit sa-si prea dea seama ce si cum si una de-a 7-a care mi-a spus clar ca daca n-au facut procedeele literare n-are nici o sansa ...desi eu sunt destul de multumita de cum s-a descurcat el ...
Mara mami de Tibi-Mares