Copii din 1995-1998(20)
Raspunsuri - Pagina 15
agho spune:
Mihaela, m-am suparat, mi-a trecut...Intr-un fel , m-am consolat. Va avea media 8 la desen pt. ca i-a mai dat un 9 pe langa 7.
Marti, And. s-a descurcat destul de bn la experiment la fizica. Mi-a zis c-au mai fost si alti colegi care-au pregatit niste lucrari haioase, ii invatase d-na lor de fizica si uite-asa au venit la "Atelier" si piticii de cls. a II-a de la clasa fostei lor invatatoare.
And. a prezentat o cutie cilindrica, interiorul cilindrului este strabatut de un elastic (prin centru) si la mijloc, elasticul are o piulita. Cutia are capac si fund. Ok. Daca impingi cutia, constati ca in plan drept, ea se intoarce. E de pe cartea cu Experimente.
A prezentat si o lucrare la mate la Sesiunea de prezentari stiintifice. La acest tip de prezentari, cica a luat Premiul III, alt coleg - II si colega lor Premiul I (ca asa sunt unele fete, mai studioase).
Sper ca media generala la scoala sa fie in jur de 9.50. Atat s-a putut.
La sc. privata a luat 2 de B (reading & wrating, listening) si A (la speaking ) = notarea finala. Mi-a spus ca nimeni n-a avut cate 2 de A, asa ca se simte f bn, plus ca d-ra prof. l-a magulit pt. ca i-a spus ca el a facut cel mai bn la exam de simulare pt KET, ca el a luat B, chiar pe merit. Numai
Sanca, normal ca intelegi, ca de-asta si eu te inteleg.
May, poate ca se petrec transformari si elliot chiar va veni cu suprize placute. dar tu ai cultura educatiei din Ro si de-asta il "tocani" mai mult.
Katy, va pregatiti de vacanta deja. Foarte bine! Eu am dat sfoara-n tara (adica la copii) ca sa aduca foaia cu mesaje pt. d-na invat. ca sa facem albumul.
Inseamna ca v-a costat casa mai mult si mai putin scoala! Bafta multa si vindecare rapida, Anei!
A, sa zic si de Ana mea, a luat 98 pct la mate si 93 pct. la romana (la testele cu pricina)! Ei, la engleza, ea sta mai putin bn decat fratele ei, in sensul ca are 2 de B (reading, speaking) , un C (la wrating) si A ( la listening). Dar tot e bn ca progreseaza.
mhldvrc, hop si tu, dar nu zici nimic. De ce?!...S-a intamplat ceva?...
Va
flower-power spune:
Fetili ,io-s obosita fleasca ,vin de la un spectacol -prezentare de la colegiu ,unde m-a insotit si TB ,a fost destul de incantat de ce-a vazut pe -acolo ,in special peretii tapetati cu diplome din toate domeniile posibile si imposibile .era un elev mai mare care fusese in africa la nush ce olimpiade de geografie ,canada ,si o gramada de alte tari .numai A uri la teste Cambridge .......Ce m-a distrat la culme ,ca directoarea colegiului ,pe care-am abordat-o s-o intreb cine le va fi diriginte ,in dorinta de a-l atrage pe Tb ii arata un perete plin de desene premiate la nush ce expozitie .Ce nu stia ea e ca el "adora" desenul La care eu ii arat peretele opus unde erau rezultatele la engleza ,si-i zic ca mai degraba l-ar interesa partea aia .Ea saraca ,la varsta lui s-a gandit ca desenul e o chestie atractiva ...Nu si pt fii-miu .El ii mai anormal ,asa ...TIbi abia azi a dat si mate ,evaluarea finala (cica-au fost judetene astea ,Agho ,de-asta s-au dat decalat pe zile ,fiecare cand a vrut)Oricum au fost atat de usoare ...Maine si poimaine dam chiul cu acordul si propunerea parintilor sa se mai odihneasca un pic .Oricum acum mai mult se joaca la scoala .Azi au facut poze pt albumul clasei si luni cred pleaca intr-o excursie ,parca ...
Deja ma preling pe scaun ,va cedez locul si nu mai asteptati invitatie ,daca si eu reusesc impleticindu-ma p-aci ...
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares
agho spune:
Dragelor, astazi este mare sarbatoare, Inaltarea Domnului!
Toti copiii sunt liberi azi pt. ca e Ziua Educatiei (pe 5 iunie)si profesorii au zi libera (prin lege). Asadar si copiii mei sunt singuri acasa. Ne intrebau aseara daca si noi ramanem acasa cu ei.As fi vrut eu.
Sanca, n-ai mai spus ce-ai facut cu copiii. Ati ajuns la inghetata?
Gata cu daramatul, stransul lucrurilor si eliberarea terenului?...
Flower, a incurcat d-na peretii! Bn c-ai fost inspirata si i-ai aratat ce era mai interesant de stiut. Oboseala asta ne cam doboara...Vrem vacanta!
De acord cu Sanca, e lumea obosita, nu mai are timp de forum.
mihaela_s spune:
Hop si io! 'Neatza!
Noi aseara am grill-uit la party-ul de final de la Silvia de la camin. Grupa ei e formata din 3 categorii de varsta: copii de 3,4 si 5 ani. Cei care au implinit 5 ani merg in toamna la clasa 0 la scoala, iar in grupa Silviei vor veni copiasi care au implinit 3 ani de la o grupa de 1-3 ani.
Dupa mancare, ne-am plimbat cu totii cu trenuletzul pe malul marii, copiii au fost in extaz! Io ma simteam de-o varsta cu ei, pe malul Marii Negre la Mamaia...atat ca aici lipsesc hotelurile, locurile sunt salbatice...deh, amintiri din copilarie...
Maine e zi libera la toata Suedia, e Ziua Nationala. Asa ca avem parte de un we prelungit, sa vedem cum ne organizam...
agho, felicitari Anei pentru rezultate, iar lui A pentru experimentul reusit!
O zi cat mai placuta copiilor acasa!
Sanca, si eu tot cu Praga votez, sotul in schimb vrea Berlin si Potsdam. Acu' sa vedem cum reusim sa ne "compromitem" , adica sa ajungem la un compromis...parca vad ca voi ceda eu, ca nici ideea lui nu e rea...
Mara, a fost impresionat TB, foarte bine! Poate ca altfel i se vor deschide perspectivele intr-un colegiu...dar asta stiu ca tu stii mai bine.
Katy, pe ultima suta de metri deci...cand plecati spre Ro?
Ana-Maria, ce a "zis" consiliul de familie?
andra cum sunt copiii? Mai ai timp de cafelutza cu noi?
Dana, alma, Mihaela, isabela, miki, restul fetelor pe unde sunteti?
vorbe de copil...
Hobby
Ana68 spune:
Salutare dragele mele,
De ieri incepand sunt un negru mititel pe plantatia statului...adicatelea prestez cu simt de raspundere la secretariat.Asa ca timp sa va citesc nu am avut(nici la wc nu am timp sa merg,imi dau lacrimile de la pisu uneori)si am fost prinsa,cum bine stiti si de actiunea mutarea.
Povestea e foarte lunga,mi-am auzit multe cantecele "de viata lunga",asa cum bine ati intuit voi...sincer va spun ca am senzatia ca am imbatranit cu inca 10 ani.
Una peste alta au ajuns profa de mate si fost invatatoare,celebra Otilia,sa se roage de Alex sa ramana la scoala,iar profa de mate l-a intrebat pe Alex asa:"Daca vin diriginta de la anu' la clasa ta,ramai aici?te rog!"
Pentru tot calabalacul asta...a trebuit sa merg sa depun o cerere la secretariat in care ceream ca de la anul urmnator profa de mate sa vina diriga la clasa lui Alex,am facut-o si pe asta...si am avut cumva inima stransa si le-am zis si la profa de mate si la Otilia ca daca Alex va avea probleme cu profa de Biologie,actuala diriga sau cu directoare,nu mai ramane o secunda elev la scoala asta.Mi-au promis in mod solemn ca nu se va intampla absolut nimic,pentru ca Alex,citez din vorbele lor,este un elev respectat de catre profesorii scolii,cunoscut de elevii scolii si se vorbeste despre el la fiecare consiliu profesoral care se intruneste,deoarece se vorbeste despre performantele lui si este apreciat de staful de profi din scoala.Nah,eu am ramas cu gura cascata...In plus,nu stiu daca v-am povestit,stand de vorba cu astea doua,apare un prof pe usa scolii,habar nu aveam cine-i,ulterior am aflat ca e proful de istorie al lui Alex,care asista fara sa vrea la discutia astora doua cu Alex,in care incercau sa-l convinga sa ramana.Si se baga si el in vorba(mi-am facut cruce,credeti-ma) si ii spune asa la copil:"Cum?Alex,tu vrei sa ne parasesti ,sa mergi la alta scoala?Pai de ce?Dar mai gandeste-te si te rog sa nu pleci!Esti atat de apreciat aici....te rog nu pleca!".Nu stiu daca ma credeti ce scriu,pe cuvantul meu de om ca nu inventez eu cuvinte si nu bag din burta,voi ma stiti prea bine ca ce-i in gusa si-n capusa...dragelor,eu am ramas perplexa...pur si simplu cred ca aveam o fata tampa si idioata...nu stiu ce sa va zic.In viata vietii mele de elev care am avut-o nu mi s-a intamplat absolut niciodata sa imi spuna un profesor,oricat de respectat sau nerespectat ar fi fost,sa mi se adreseze cu "te rog"...nu mai pun la socoteala sa ma roage sa nu plec sau alte fantasmagorii de astea....Si acum sunt socata!Si Alex statea cu capul in jos si il bufnea rasul sau...nu stiu,cred ca asta a fost razbunarea lui...habar nu am cum sa va povestesc...radia de...un fel de rautate...jubila,cred.
Am aflat pe urma ca doamna de mate a plans si s-a jeluit toata,a facut interventie verbala si s-a luat in gura cu directoarea,ca virgula cum de si-a permisea,directoarea,(auzititi-o si p-aia) sa imi semneze transferul?ce-a fost in mintea ei?Si tot de astea si ca s-a pus pe plans de sa n-o mai opreasca ca ce se face ea fara cel mai bun elev al ei....Bay fetelor,e o adevarata telenovela aici.
Pe urma hai cu interventia si a Otiliei la directoare,in conditiile in care directoare si Otilia sunt precum soarecele si pisica...lucru marturisit de Otilia mie,care mi-a zis asa:"Oooooffff,am discutat si cu d-na directoare si mi-a zis ca nu parintele e cel care o conditioneaza pe ea ,ca directoare,ce diriginte vine la clasa aia si asta se cheama ca mama elevului nu are respect pentru cei 5 ani in care a fost invatat si educat aici...oooff,femeia asta mi-a scos numai peri albi de cand activez ca invatatoare aici".Si ca sa pun si eu paie pe foc i-am zis ca directoarea m-a intrebat daca nu cumva ea,Otilia,m-a invatat sa fac treaba asta cu mutatul...in conditiile in care eu pe Otilia nu o mai vazusem de vreo 1 an jumate.
Bun...Si am scris cererea pregatita de Otilia in prealabil,cerere care se va discuta in consiliul profesoral...
Cu Alex acasa am stat pe indelete de vorba si de fapt si de drept adevaratul motiv al dorintei lui de a se muta a fost ca il bat elevii mai mari....chit ca unuia din elevii care l-au cotonogit o data i-a fost scazuta nota la purtare si tot nu s-a potolit....ca a zis elevul respectiv ca la banii lu ma-sa si lu ta-su il doare fix un kur de scoala...si chestia asta tot acuma am aflat...si ca va fi cu prietenii de la bloc coleg de scoala,nici macar de clasa...deci influenta prietenilor de cartier si=-a pus amprenta pe decizia lui Alex.Cum s-ar zice dragelor,eu am intrat in cacat pana peste crestetul capului,pentru ca copilul meu a pus niste motive pe care eu le-am crezut si care nu erau chiar adevarate,decat partial...sedinta aia de pomina mie mi-a intarit convingerea ca copilul e maltratat si neapreciat,cand de fapt nu e chiar asa...iar diriginta e cea care habar nu are sa fie diriginta,fin psiholog si e lipsita de experienta si habar nu are sa-si struneasca clasa...lucru confirmat inclusiv de directoare(cred ca s-a scapat)...si de fapt colegii tin foarte mult la Alex,ca drept dovada ca mi s-a povestit ca in prima zi de scoala de dupa Galati a fost primit in clasa,de toti colegii(eu abia acum 2 zile am aflat asta)ridicati in picioare si in aplauzele si uralele lor si felicitarile lor pentru performanta de la Galati.Apoi acum doua zile in urma,ma suna profa de mate si ma lasa masca cu ce imi povesteste,cum ca dupa ora de mate la clasa lui Alex,o cheama 3 colege de a lui Alex pe coridor si ii spun ca clasa a strans o anume suma de bani,din banii lor de buzunar si ca vor sa-i cumpere lui Alex un cadou ca sa ii arate astfel toata clasa cat il apreciaza si cat tin la el,chiar daca mai sunt rautaciosi cu el,pentru munca lui si pentru faptul ca prin el,dar si munca altor colegi,clasa lor e cea mai buna clasa din scoala.A ramas profa de mate soc...eu fara aer si cuvinte in telefon...si,va rog sa ma credeti,mi-au dat lacrimile.Si acum cand va pove am lacrimi in ochi.Alex habar nu are de surpriza si nici eu nu i-am spus...si profa de mate a intrebat ca cine i-a pus sa faca asta si cumn de le-a venit asa idee...la care au spus ca asa s-au hotarat ei si s-au gandit,atunci cand Alex a lipsit de la scoala,mai ales ca clasa lor a iesit prima pe scoala si la campionatul de fotbal si pentru ca Alex e cel mai bun din clasa,ei vor sa-i arate cat il apreciaza...Ce poti sa mai spui la o astfel de dovada de colegialitate si prietenie?
Ce sa va spun?Eu de luni incoace trec din emotie in emotie,din soc in soc...am imbatranit cu 10 ani mai mult...
Intr-un final ,dupa vreo 3 ore de discutii cu Alex...s-a decis ca ramane la scoala lui.Tot incerca sa ne faca pe mine sau pe Marius sa decidem pentru el.Am zis NU,STOP,pana aici...TU esti singurul in masura sa decizi ce vrei sa faci...noi ti-am aratat optiunile,ti-am pus in fata avantaje si dezavantaje...alege.Ce alegi aia culegi...si dupa ce te decizi pui mana pe telefon si suni pe profa de mate...Ca sa sune mama..neah,neah,neah...tu suni copile,asuma-ti responsabilitatea faptelor tale,ca a venit vremea.Si a ales,singur singurel,fara nici macar o adiere de vorba de la mine sau Marius,banuiesc si as vrea sa cred ca a realizat marele rahat pe care l-a facut,in care a intrat si in care m-a tarait si pe mine.
O chestie buna a fost,ca urmare a acestui imens balamuc,ca s-au pus niste rotite in miscare,a inceput lumea sa se agite si se mai aranjeaza un pic treburile in scoala,in sensul ca s-au pus in absolut toate clasele hartii scoase cu regulamente si sanctiunile ce se aplica elevilor care gresesc,directoarea,cred eu,a realizat ca nu este Dumnezeu pe pamant si ca roata se invarte,am aflat ce inseamna elevul Petenchea Alexandru in scoala unde invata si nu numai...am mai aflat ca si profesorii sunt oameni ca mine si ca tine si nu niste mici zei coborati pe pamant.
Despre directorul celeilalte scoli...daca ma duceam eu asa,de la mine putere sa il inscriu acolo nu l-ar fi primit sub nici o forma pe Alex elev acolo.Punct.
Cand a fost intrebat daca il pune intr-una din clasele bune ale scolii,raspunsul a fost ca Alex va ajunge in clasa cu cei mai putini elevi,unde nu sunt locurile ocupate(profa de mate si Otilia mi-au zis ca in toate scolile exista o astfel de clasa unde sunt cei mai slabi elevi la invatatura,deci cea mai slaba clasa) si ca nu elevul sau parintele e cel ce decide clasa...ci unde se poate.Chiar daca profa de mate a insistat la el ca de la coleg la coleg,directorul a zis nu.Tot despre scoala respectiva am aflat(si nu numai de la profa lui Alex,dar si de la o colega de servici si una din educatoarele Luanei,care are prieteni buni doi profi de romana la scoala asta)ca 80% din profii scolii(poate mai multi) sunt profi suplinitori,prea putini sunt cei titulari si aceia au deja full de clase.Alex ar fi avut,deci,parte de un prof la 6 luni schimbat.Am intrebat-o si pe doamna la care am serbatorit Anul Nou despre scoala asta,fiul ei a fost mutat tot asa,cu mare "festival" la scoala noua...ca ce a simtit de cand fiul ei e elev acolo...A zis ca s-a vazut cat de cat o schimbare,insa daca elevul nu vrea sa invete degeaba e scoala buna...si ca decat sa fi schimbat doar numarul scolii mai bine ramanea unde fusese...si ca nu ne-ar sfatui sa-l mutam pe Alex,spre binele lui...Deci toti si toate,ca au fost oameni,ca au fost intamplari,ca au fost orice evenimente....totul a contribuit ,cum sa spun?,parca totul s-a pus de-a curmezisul mutarii lui Alex la alta scoala...orice vroiam sa fac pentru mutarea lui,pac se ivea o problema contra...rezolvam,o luam da cappo...se ivea altceva contra...
Acuma astept sa mi se spuna ce s-a rezolvat cu cererea mea in consiliul de profesori...si sa vedem ce vom face mai departe.
Azi Alex e la alt concurs de mate,ceva pe plan local....si evident ca trage chiulul de la scoala,el cu una din colegele lui.
La geografie ii iese media 10...dupa indelungi negocieri cu profa lui de geogra...cred ca biata femeie l-a tot ascultat numai sa scape de pisalogeala lui cu media 10...si uite ca nu s-a lasat pana nu si-a scos media.
Cam asa ar fi povestea....cred ca v-am plictisit cu ea.Sa stiti ca am scris-o din bucati,ca e nebunie aici la secretariat,fiecare se trezeste ca ieri vrea cate ceva si daca s-ar putea sa fi fost trimis alaltaieri...asa ca sa ma scuzati de eventualele greseli si incoerente.
Va pup cu drag....am citi pe diagonala de succesele copiilor vostri si tin sa va felicit din toata inima si din tot sufletul pentru rezultatele excelente...si sa auzim numai de bine.Mai vorbim..
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
agho spune:
Mihaela, numai in sarbatori o tineti!
We placut! La voi e bine si linsite si placut.
La Ana68 e "lovestory". Ana, cred c-ai "imbatranit" de-atata agitatie. Bine-ai facut c-ati discutat cu Alex si ca in final, i-ai zis sa ia singur hotararea.
Sincer, m-a impresionat gestul colegilor lor, faptul ca s-au strans bani pt. un cadou. E minunat! Fooooarte frumos gestul! Impresionant! Asta inseamna ca Alex va trebui sa-si revizuiasca atitudinea fata de colegii lui, sa-i pretuiasca totusi mai mult decat a facut-o pana acum.
Iar despre lacrimile si jeluirea profesoarei de mate ce sa spun? Era de asteptat. Daca-ti amintesti, chiat te-am intrebat, oare cum va reactiona d-na de mate?
Sanatosi sa fiti cu totii si la cat mai multe rezultate bune in continuare!
Sa stii, ca unele scoli asa-zis "renumite" pt. ca au rezultate f bune, numai ca nu se stie faptul ca elevii, cei mai multi, fac meditatie in particular si de-aici rezultatele ff bune.
Cunosc o situatie asemanatoare in care mutarea copilului in alta scoala "renumita", chiar n-a fost de bun augur, practic a scazut performanta scolara. E dificil s-o iei de la capat in alta scoala dupa cls. a V-a. Doar cu o determinare si cu o vointa extraordinara se pot face schimbari radicale.
Iar copiii sunt influentabili la varsta asta.
Cum reusesc unii (prietenii de joaca) sa-i ademeneasca pe altii, dar asta nu inseamna nimic in cresterea niv. intelectual, poate nici in plan social sa nu insemne prea mult. Dimpotriva, cand apare un concurent serios, se pierd prieteniile si incep invidiile.
La varsta asta de 10-12 (14) ani, nu te-astepta ca ei sa aiba un discernamant clar. Bafta!
mhldvrc spune:
Buna fetelor!
Nu v-am mai scris demult, am avut niste mici probleme de rezolvat si ca si cum n-ar fi insemnat nimic de ceva vreme ma chinuie si-o gripa sau ce-o fi ea . Abia ieri am iesit din casa, de voie/de nevoie a trebuit sa merg la British Council sa rezolv problema cu examenul F.C.E(data pentru proba orala coiincidea cu data plecarii Tatianei in Anglia, 15 iunie), asa ca vreau/ nu vreau sambata tre' sa mergem in Brasov pentru examenul oral. Niste draguti cei de la British, au rezolvat problema foarte repede. Altfel, Tatiana pierdea examenul prin neprezentare la proba orala si pierdeam si o gramada de bani .
Ana, interesanta povestea ta, m-a impresionat mult, atat atitudinea profesorilor cat si cea a colegilor lui Alex, ceea ce inseamna ca este un elev f.f.f. valoros.
Agho, felicitari Anei si lui Andrei
N-am apucat sa citesc tot inca, astazi m-au luat de buna si am fost la Targul de Carte(Romexpo), unde am stat o gramada si daca s-ar fi putut am fi plecat si cu toate cartile(ne-am cocosat de carat/si golit buzunarele, bineinteles).
Promit sa citesc si va raspund dupa.
Mihaela(25.04.1962) Tatiana(20.09.1991) Mihai(1.08.1995)
mhldvrc
Sanca spune:
Buna fetelor,
si eu am intrat in ultima suta de m cu plecarea lui Elliot. A mai ramas o saptamana de scoala, sau mai bine zis de zbenguiala, ca nu le mai arde la nimeni de carte.
Maine o sa plecam pentru un mini week end de relaxare inspre Lake Forest, cam la o ora de noi. Parintii mei sant inca in balamuc cu demolarea, dar e problema lor, ca nu am cu ce sa-i ajut.
Ana, m-a impresionat povestea ta, felul in care au pus copii banii de buzunar sa-i cumpere cadoul lui Alex. Imi place cum l-ati lasat si pe Alex sa decida el. E mare lucru. Nu stiu daca eu, care controlez fiecare miscare din casa, as fi putut sa-l las pe Elliot sa decida ptr el, la ce scoala ar vrea... Asta demonstreaza cat de matur e Alex in gandire, si cata incredere ai in el.
Mihaela , vacanta placuta copiilor in UK. Bine ca s-a rezolvat la consulatul britanic. Bine ca nu sant asa de ca cei de la ambasada SUA. Si biletul de avion nu te-a costat o gramada sa-l schimbi (presupun ca e cumparat deja).
Mihaela, voi o tineti din petrecere in petrecere. Bafta la planurile de vacanta. Cand plecati?
Mara, m-a amuzat faza cu desenele de pe pereti. . . Bafta cu scoala.
Agho, felicitari copiilor pentru rezultatele bune de la engleza.
Mateias a iesit astazi cu clasa la petrecere de ziua profesoarei. Era dezamagit ca noi santem la servici, si nu putea nici unul din noi sa mergem cu Oreo la petrecere (erau si patrupezii invitati)... I-am explicat ca nu se poate, dar el tot incerca sa ne aranjeze programul, si sa iesim, unul din noi la 12.
Maine e vineri, deabea astept, poate scapa si Ana de secretatiat. ]
mhldvrc spune:
Sanca, s-a rezolvat altfel, au schimbat data si locul examenului oral, in UK pleaca tot pe 15 iunie. Dupa legile din Romania, copiii pleaca din tara doar insotiti, niciodata singuri. In cazul Tatianei, noi parintii dam o declaratie la notariat ca ea pleaca in UK, adresa unde sta acolo, datele(nume, cod numeric, serie pasaport) profesorului insotitor si perioada in care pleaca din tara. Fara aceasta declaratie nu poate parasi tara. Mai nou, am vazut aseara la stiri, trebuie si cazier, dar n-am inteles foarte bine de ce . Am s-o sun astazi pe diriginta poate stie ceva.
Mihai, pleaca in iulie, desi nu merita si pana atunci imi v-a manca zilele una dupa alta, bucatica cu bucatica. De la o vreme este tare rebel .
Nimeni nu se mai intelege cu el. Dar cum am citit si eu pe-aici nu este nici singurul , mai sunt haiduci .
Mara, voi ce faceti, ce-ati hotarat,???
Mihaela, din petrecere in petrecere, bravo! Ce face mama, cum se mai simte dupa operatie? Eu m-am refacut destul de greu, dar am avut si multe complicatii .
Mihaela(25.04.1962) Tatiana(20.09.1991) Mihai(1.08.1995)
mhldvrc