Copii din 1995-1998(20)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Hai ca am ajuns si eu sa nu mai tin pasul cu voi.... Da'mi place sa am ce citi!

In pimul rand felicitari copiilor pentru notele bune si foarte bune!

Mara, spor la repetitii...eu tot n-am inteles cine, ce, cum? Adica cine repeta, ce joaca TB si cum de copiii fac asa totul singuri?
Hmmm, cuios cum a intors-o TB auzind de vorbitul cu pofa de info...vad ca e varsta la care le place sa ia hotarari de unii singuri si sa-si joace parintii pe degete...si totusi cum a ramas?

Ana-Maria, la Crucea Rosie am fost ieri...si da, a fost tare frumos si interesant. Mai fusesem acolo in cautare de dictionare si carti, au magazin de lucruri folosite, foarte ieftine. Unele chiar sunt faine, cui ii plac "antichitatile" se gasesc din plin...io nu am luat decat cateva carti, dar am cascat ochii pe acolo si mi-au placut niste tablouri si niste cosulete impletite din nuiele.
Sensibil si finutz Alex, imi place cum se gandeste el la colegul sau...

Sanca cred ca ai dreptate...deja sotul aseara cauta pe net Wii...la sofale nu se mai uita demult! Noi am incercat si Wii Fit, e foarte fain, acolo poti face yoga.

agho, sa stii ca atunci cand am ajuns in Suedia si am mers 2 saptamani cu Silvia la camin, voiam si eu sa fiu educatoare. Doar ca aici e mai greu...nu e doar liceu, e facultate de 3 ani jumate. Acum sunt educatoare care au pregatire doar de liceu, iar doar o parte au facultate, acelea se ocupa si cu organizarea muncii nu numai cu copiii. Dar cand am facut cursul acela la scoala, nu mai stiu daca am scris la vremea respectiva despre el...imediat dupa ce am inceput suedeza...si am fost in vizita la camin, am aflat ca am de asteptat pe putin 4-5 ani ca sa lucrez ca educatoare si am renuntat la idee. Ca sa fac facultate imi trebuie de acum incolo cel putin un an jumate (3 semestre) de suedeza, sa am cunostinte de suedeza la nivel de final de liceu. Apoi inca facultatea 3 ani jumate...iaca ies la pensie Dar daca Diana va ramane cu dragoste de meseria asta pana la terminarea scolii, am impresia ca in liceu deja trebuie sa se orienteze ce "pachet" face, in functie de ce vrea sa lucreze...foarte bine!
Imi pare rau de experienta nu tocmai placuta din excursie...pacat ca la noi nu se poate face organizare...

Andra, ce bine ca ne mai dai vesti despre voi! Cand pleaca Robert in tabara de rugby?

Mihaela, succes in afacere! Zici ca ai trecut si tu prin "experienta" mamei mele? A fost greu tare? Saracutza e singura acolo departe, azi se simtea mai rau ca ieri...slabita, ametita, cu dureri. Trecuse efectul anesteziei...In fine, sper sa treaca zilele si sa fie din ce in ce mai bine...

Katy te salut si pe tine!

Diana e bine mersi...se joaca toata ziua, fara teme, teste si teze. E ca in vacanta deja...Ajung fetele acasa si nu trece mult cand o cauta ba pe una ba pe cealalta cate o fata din vecini...fug pe aici de la o casa la alta, se zbenguie, imi amintesc ce fain era cand eram si noi copii in fata blocului. Sper sa le fie si lor la fel de bine aici, sunt multi copii si dupamasa se aduna, se joaca impreuna.

Maine mergem cu "clasa" la profa acasa, la un pranz suedez, gatit de ea. E tare faina, imi pare rau ca din toamna nu va mai fi profa mea. Nici a multora din colegi, se invart, amesteca elevii si profesorii. Iar eu sunt singura care nu voi mai avea pe nici unul din colegii de acum...astept cu nerabdare ziua de maine, va fi ultima impreuna. Vineri avem inchiderea cursurilor, inmanarea diplomelor . Sunt tare curioasa cum va fi, trebuie sa ducem mancare de acasa, se face bufet suedez...un fel de kalas...americancele ziceau ca si la ele e moda...

Va pup, pe maine!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Faza ca l-a incurcat pe Michael Jackson cu Arnold S, a fost super tare. Am ras cu lacrimi, ca si seamana intre ei – amandoi albi #61514;
Agho, mersi. Asta-mi trebuie, o gluma buna pe zi, si le scot eu la capat.

Mara, deci asa cu Tibi, primul lui chiul. Imi place cu ce stil a fost descusut, pana cand a zis tot...

Mihaela, la noi le zice pot-luck si aduce fiecare cate ceva, si se pune la comun. Tu trebe sa faci ceva traditional, sau poti duce orice ?

Mihaela , tu trimiti copii in UK sa invete engleza, eu trimit copilul in Rom, sa se perfectioneze la romana.... Si asa se balanseaza toate.

Andra, nu te mai stresa din cauza garderopei, ca o sa gasesti ceva, si o sa ne dai iara pe spate.
Sa stii ca e si un film cu Hugh Grant, nu stiu cate nunti si un funeral, o comedie englezeasca.
Pe Elliot cand l-am tuns prima oara, si i-am dat jos buclele aurii din cap, ma uitam la el, de parca aveam alt copil la casa....
(asta ca ai pomenit ca l-ai tuns pe junior)

Ana, astazi am inceput sa-l citesc pe Pacepa – Orizonturi Rosii, asa ca sa am subiect de discutie si dovezi scrise sa abordez copilul. Binenteles ca ieri nu a venit cu cartea de social studies acasa, si puteam sa fac eu spume mult si bine, si nu rezolvam nimica. Sa vedem daca astazi a venit cu manualul acasa... Asa ca nu caut inca nici un Congres, si sper sa rezolv pb cu copilul meu capos, si sa inteleaga cum sta treaba cu comunismul. Mai am si cateva carti de Ha Jin, despre comunismul in China, poate ii gasesc un film, doua, si imi cultiv catarul.

Katy ce ai facut, ai gasit masa de sticla ? Eu tocmai am pus masa lui mama pe craigslist, ca s-a saturat de masa de sticla, si daca tot renoveaza casa, le trebe alta noua. . .

MqqM – prin ce ape te mai scalzi ? St Lawrence river ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Sanca, hai mai ca bietu' Elliot incurca doar numele. Imi amintesc acum exact ca anul trecut invatara despre ele, culmea, a mea avu proiect exact din anarhism. Si atunci a invatat si despre comunism si democratie si stuff . Cred ca asta vrea Elliot sa zica Apropos, v-am dat vreodata link sa citit ce a debitat fiu-meu despre copilaria mea pe vremea comunistilor? Ha!

Eu astept sa vad daca pot sa-i aman biletul plodului cu o saptamana. Oare la cat deschid aia pravalia in Ro sa sun si sa decartez penalizarile?

Duminica avem recitalu de pian la tovarasa acasa, daca va canta bine v-o pun pe youtube la admirat. Si apoi o saptamana de scoala si vine vacanta cu trenul din frantza. Examul la pian e abia pe 18.

Am o semnatura noua: 'tu-i reclama ei!
Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Mi-a plecat mesajul ala fara sa apuc sa va doresc un weekend minunat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

O zi buna sa avetzi !

Fetele ,multam de support ,mi-ar prinde bine sa stiu voi cum ati proceda in locul meu ,cu haiducul
,fireste .Deocamdata important e c-am aflat ...
Nu stiu daca el a realizat dintru inceput cum se numeste chestia asta ,acesta fiind si motivul pt care nu m-am suparat f tare cand am aflat ,mai ales c-a reusit s-o puna destul de bine in opera ,trebuie sa recunoastem ,in asa fel sa nu ne suparam nici noi nici profa (c-ar fi uitat)Ulterior (cand i-am spus ca vb ta-su cu profa de info ,n-a mai avut incotro si ne-a spus adevarul ...Sunt un pic cam priceputa la obtinerea
de informatii ,Sanca ,ma ajuta ,presupun si faptul ca am lucrat cu copiii ,mai stiu cum sa-i iau ,dar dupa cum cred ca ati aflat ,atunci cand intervin sentimente ,esti subiectiv ,de aceea uneori poate nu ma descurc atat de bine pe cat mi-as dori cu al meu
copil ,cat cu copiii altora
.Pt ca in cazul lor ma pot detasa .Deocamdata i-am explicat ca in momentul in care se decide sa faca o alegere ,alta decat stie deja ca ar fi bine ,atunci sa inteleaga ca si consecintele tot el le va suporta ...si nu altcineva.I-am mai aratat cum de la o prostie ,tema nefacuta acasa ,fiindca asa a vazut el la unii colegi ,ca si-o mai fac in clasa ,el nereusind insa sa o faca totusi ,a ajuns sa minta ,sa minta si sa chiuleasca ...Pt treaba asta cu tema am decis ca nu e cazul sa ne agitam totusi prea tare ,vor veni si altele si chiar nu e cazul sa facem din tantar armasar ,realizeaz ca pana la urma poate e un feed -back ,presiunea a fost la un momentdat prea mare ,vis a vis de cat au avut de lucru si a luat si el decizia care i s-a parut lui ok in momentul ala ...Ceea ce insa nu pot trece cu vederea este minciuna prin omisiune
si minciuna in sine ,legate de faptul ca poate nici nu ne-ar fi spus daca nu ii spuneam ca luam legatura
cu profa (vezi Sanca metode ,
ia notitze ).Asta ma pune pe ganduri ...Acuma ce sa zic ,am avut destul de a face cu copii cat sa stiu ca la un momentdat incep sa le mai infloreasca ,pana la
a denatura de tot adevarul .Ai revelatii cu adevarat doar cand ...constati ca si al tau e
in stare
Mi-ar prinde bine sa stiu voi cum ati proceda ,stiu ca eu stiu mai bine ,dar totusi ,concluzia doar
eu o trag ...

Agho,zi-mi te rog ,
ce le-a dat la romana .

Miha ,draga ,crede-ma ca la abrambureala care e cu piesa lasata total la latitudinea copiilor (pt a nu se dezice nici macar acu pe final),nu o priveste nici macar faptul ca acesti copii se aduna prin parcuri ,de capul lor ,pt a repeta ,ea neasigurandu-le nici macar asta ,locul de repetitie .Inteleg ,poate pana la un punct sa-i lasi pe copii sa-si transeze la un momendtat problemele ,dar ea nu s-a prea implicat deloc ,
dintotdeauna a fost asa .De dragul lui TB ,pt a nu-l rupe de colectivul de care se atasase ,am preferat sa facem noi cu el ceea ce ea omitea,la clasa .Asa ca tot ce stiu e ca el e print ,cora vrajitoarea ,iar restul ...Hai sa vedem ,presupuneri ,ceva ,
oare care-o fi piesa ?.Vezi doara ca am avut alte issues
De ramas a ramas ca o sa suporte totusi consecintele ...faptelor sale ,ne gandim si-l
anuntam....Vedeti voi, faza asta cu prietenul copilului tau ar fi ideala daca ar fi aplicabila ,cel putin la varsta asta ...Fiindca ei inteleg ce pot ei intelege ...si nu prea stiu cand si unde sa se opreasca .De aceea nu poti sa fii doar prieten pentru ca esti parinte .Ideal ar fi sa putem imbina cat mai armonios cele 2 roluri ,asta insa ,
cred ca e o arta ...Poate Utopia sau poate nu ,unii dintre noi au reusit se pare (i.e.mQQm cu Dedi )

Sanca ,chiar asa se numea filmul cu hugh grant si tipa din reclama l'Oreal(andie mc...) ,cum
am scris in postare pt Andra .Interesanta lectura ,al meu sot a tot citit la un momentdat Pavel Corut .

Hai ca nu pot fi de loc concisa ,constat .
Va pupez ,si astept opiniile voastre ...contez pe ele

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Of, Mara,
Aceeasi problema am si eu si nu stiu cum sa reactionez si cum trebuie sa procedez.
Marti, ma suna Ana de la scoala si-mi spune ca nu fac optionalul:limba germana, si ma roaga sa o las sa se duca la biblioteca. Ii spun ca este ok, iar mandra mea ma suna dupa jumatate de ora sa-mi spuna ca ea nu mai vrea sa mearga la germana, ca nu-i mai place, ca este greu... si toate astea dupa ce acum 3 saptamani era super incantata de aceasta limba. Ii spun ca nu sunt de acord cu ea, incerc sa-i explic de ce trebuie sa mearga. In fine, imi trece prin cap ca de fapt domnisoara din proprie initiativa a lipsit de la ora. Ce sa-i mai spun acum? Ajung acasa, incerc sa vad ce si cum. Nu-mi spune prea multe, imi pune aceeasi "placa":ca este greu... In fine trece ziua aceea, dar ieri dimineata, in timp ce-mi beam cafeaua imi aduc aminte ca de 3 saptamani imi tot spune ca nu se face germana, ca doamna nu vine, si atunci imi pica fisa ca de fapt M-A MINTIT, ca pur si simplu nu a vrut sa ramana la ora. Reusesc, in cele din urma, sa aflu ca am banuit corect, ca optionalul a avut loc ,dar ca ea nu a vrut sa ramana.
Sa va spun ca nu mi-a venit sa cred? Cat am fost de dezamagita?Cum a putut sa ma minta cu atata seninatate? Si de atatea ori? I-am spus, de foarte multe ori, ca indiferent ce s-ar intampla ,sa nu ma minta, sa vina sa discutam sa vedem ce putem face. M-am gandit ieri toata ziua cum sa procedez,daca sa o pedepsesc sau nu si ce anume pedeapsa.
Am stat de vorba ieri dupa amiaza cu ea si mi-a spus ca face germana cu doua doamne profesoare(stiam asta) si ca de una dintre ele nu-i place absolut deloc si nu vrea sa mearga la orele ei. Am incercat sa-i explic ca peste un an va avea diversi profesori, ca probabil vor fi unii pe care-i nu-i va place si ce va face atunci? Va lipsi tot anul de la orele lor?
Asa cum a spus si Mara, cel mai tare ma doare minciuna, desi stiu de ce a spus-o. Ce atitudine sa iau? In prima faza i-am spus ca nu va mai exista nici un cadou de 1 Iunie. Sa va spun cat a plans? Am intrebat-o daca plange din cauza cadoului si mi-a raspuns ca nu, ca-i pare rau ca a procedat astfel. O fi adevarat?
Cum ati proceda voi in astfel de situatie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Salutare fetelor,

May dar cat ati scris...

Andra...deci copilasii tai sunt in parametrii:Mariuca sclifosita,Edi marait si Robert terorist..E bun si asa!Bine ca sunt sanatosi si sper ca analizele Mariucai sa iasa bine!Cruzimea copilasilor?Nu stiu ce sa zic...copiii ne copiaza...Mara a avut un post interesant cu care sunt de acord...a-ti abandona copiii la tv si a uita de ei...nu mi se pare ok.Sa auzim numai de bine!
M,deci o sa ai doi englezoi pe vara asta...nah si voi doi,parintii,ce-o sa faceti in lipsa lor?!Nu plecati si voi ca porumbeii pe undeva?
Mara,doamna aia e intr-o dunga,zau asa!In loc sa se implice in sceneta copiilor sa iasa ceva frumos,ea asteapta sa vada ce iasa..ca pe urma sa arunce cu rosii,eventual.Eheeeeiii,cred ca Tibi a avut de facut vreo tema la optionalul ala,de care a uitat si d-aia nu s-o mai fi dus la ora...Nah!Sti si tu,ca parca nu esti elev daca nu ai si o nota mai putin buna!
Si eu am lecturat la greu cartile lui Corut...am fost fan total...imi lipseau din colectie doar 1-2 carti,pe care le-am citi imprumutate...ajunsesem sa traiesc in lumea lui...ce sa zic?Era o nebunie totala,ma simteam ca in cartile lui,peste tot erau spioni,gandeam de parca o luasem razna...cumva-cumva am reusit sa ma detasez intr-un final,ca mai avea putin si intreaga la minte nu mai eram.Acuma,amintindu-mi de asta,ma umfla rasul si totusi imi amintesc cu placere de legedele scrise de el.Ma andesc ca un sambure de adevar este in povestile lui...
Miha,stiam eu ca e ceva deosebit la Crucea Rosie de acolo...Cand am facut eu cursurile de Crucea Rosie la Cta,imi amintesc ca din toti cursantii au fost selectati cativa,mai buni,care au participat la o colaborare sau curs sau...naiba stie cum s-a mai numit,in Suedia la Crucea Rosie.Ne povesteau apoi,in toamna,la cursul urmator,cat de fain a fost,ce program interesant au avut...ce sa zic?Se vedea incantarea pe fetele lor...Deci pranz la profa acasa?Uau...ce fain!Ma impresioneaza cat de apropiati sunt profii aia de elevi...cum se imprietenesc...Foarte frumos!Distractie placuta!
Anca,pai succes la cultivat catarul...Ce haios suna!Sa sti ca poti gasi si pe net fel de fel de filmulete din epoca comunista...e o idee sa ii arati.
Mqqm,abia astept s-o vad pe mandrutza cantand la pian...tinem pumnii sa iasa bine!

Dragelor,sa aveti o zi excelenta!

PS.Sa va zic ca ieri am reusit si am ajuns la directorul scolii unde se va muta Alex din toamna.Un tip cam dus cu pluta,dar simpatic in felul lui...care nu prea m-a bagat in seama decat dupa ce i-am zis de performantele lui Alex la invataura si concursurile la care a participat.Si mi-a zis sa completez o cerere si a adaugat asa:"Daca dvs. reusiti sa primiti acordul dnei directoare pentru mutatul copilului la scoala noastra...din septembrie va fi elevul nostru,insa imi vine greu sa cred ca va semna dna directoare,pentru ca asa elev nu se lasa din mana,stiti cum e".Am zis ca nu,nu stiu cum e...de ce nu ar semna dna directoare mutarea?La care tot el adauga:"Mergeti si vorbiti cu dumneaei si daca nu vrea sa semneze veniti tot la mine,ca o conving eu sa semneze".Nah,am ramas muta...am zis multumesc si gata....ce naiba sa mai zic?Pe cererea aia scrie ca trebuie sa scriu motivul transferului,mutatului...am zis ca o sa scriu ca ma mut din zona...nici nu stiu ce sa scriu...ca de ma apuc sa vars din mine adearatul motiv o sa creada directoarea ca ii jignesc scoala....Oricum ma astept la circ si tiganeala si de la directoare si de la diriga lui Alex...

Pupici si mai vorbim!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

'neatza!

Io am ajuns mai repede la scoala, am avut de rezolvat niste hartii pentru semestrul viitor si am nitel timp pana se aduna colegii.

agho, aseara am "mocoshit" mesajul meu vreo jumate de ora, intre timp ai postat si tu. Interesanta costumatie doreste Ana, sincer eu nu am auzit de personaj, ne poti da mai multe amanunte?
Fain de tot cum s-au distrat copiii din excursia lui Andrei, interesante activitati, imi amintesc de vremea excursiilor de cand eram eu eleva...

Mara, isabela...eu m-am confruntat acum 2 ani cu minciuna din partea Dianei, daca aveti timp sa rasfoiti, am relatat atunci despre ea, inclusiv la Parintii intreaba...
Noi am vb mult cu ea atunci, i-am explicat ce consecinte are minciuna, de la "daramarea" increderii pe care o aveam in ea, pana la faptul ca poate avea consecinte nefaste si asupra ei-Doamne fereste sa se fi intamplat ceva in timpul acela cand ea nu era la scoala. Noi am pedepsit-o atunci, cred ca am privat-o de computer 2 saptamani si i-am interzis distracie cu prietenele tot pe aceeasi perioada. Nu mai tin minte exact, dar asa ceva. E bine sa fie constienti de consecintele minciunilor, de cat de greu e sa recapeti increderea persoanelor dragi dupa o minciuna, fie ea cat de nevinovata si cel mai important este ca ei sa stie ca pot veni oricand la noi cu problemele lor, sa le rezolvam impreuna. Eu asta am vrut sa-i subliniez Dianei, sper ca am reusit, au trecut 2 ani de atunci si lucrurile sunt inca sub control.
Isabela, si Diana stia ca poate veni cu problemele ei la mine oricand, sa discutam dar cine stie cum au fost imprejurarile atunci la noi si acum la voi...si-au invartit ei cumva "creierasii" si ceva acolo le-a spus ca e mai bine sa se descurce singuri, ca doar sunt mari!

Ana-Maria, mult succes cu mutarea, nu va fi usor, e clar!

Sanca, nu trebuie traditional decat daca vreau. Chiar nu stiu ce voi duce, ma mai gandesc pana deseara.

Fetele va pup, o zi buna! Vin deja colegii si profa e aici, ne pregatim sa plecam...

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Isabela ,ma gandesc ca cei care predau la optional sunt profesori ,nu va mai zic cum sunt unii si cum le vorbesc ,(imbecili ,idioti ,handicapati ,va spun sigur ,asta stiu de la copii de gimnaziu de la alte scoli ),nu spun ca sunt toti asa ,este destul de greu sa te repliezi de la gimnaziu la primara ,ca profesor stiu asta din proprie exp ,predam de la a 2-a la a 8-a si nu-i intodeauna facil sa faci trecerea ,uneori de la ora la ora ...Copii nostri nu sunt obisnuiti cu asta ,profesorii astia, unii dintre ei ,au prins si alte vremuri ,inertia-i mare ...Oricum ,eu n-am de gand sa tolerez asa ceva ,asemenea limbaj ,stiu ca e greu sa lupti ,dar n-o sa stau pe ganduri ...Treaba cu minciuna ...face probabil parte din procesul de crestere...de castigare a independentei ,de a incerca lucruri pe pielea lor ,poate se gandesc sa nu ne impovareze cu problemele lor ,toata chestia e sa fii prin preajma si sa tii plasa in caz ca se lasa cu cazaturi ,...sau nu ...Sau sa nu-i lasi sa ajunga prea departe cu experientele incat sa ajunga sa-si faca mare rau ...Nu stiu ...,asa ma gandesc eu ...mQQm unde esti ????Tu sigur ai trecut prin asta .Ne-ar fi de ajutor un sfat ...E adevarat ca circumstantele erau altele la voi,dar ...tot despre copii de aceeasi varsta-i vorba .Stiu ca n-ai ajuns la liman ,dar putem invata si din "asa nu".

Astept inca parerile voastre ,voi ce-ati face sau ce-ati facut (in cazul in care a fost cazul)ca majoritatea-s ceva mai mari ?

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Imi pare rau ca n-am niciun sfat, eu nu m-am confruntat cu de-astea ca aici te suna acasa si iti zice cand a lipsit copilul. Vorba lui fiu... tu crezi ca eu sunt prost sa plec cand stiu ca ei te suna?

Pe de alta parte, eu i-am lasat sa mai stea pe-acasa, da' sa stiu si io . Anul trecut ma rugam de Dedi sa o mai lase incolo cate o zi cat e la elementara, ca dup-aia se cunoaste. Ea prefera sa mearga. El n-a avut impulsuri de-astea.

Pe de alta parte, daca mai aveam una ca frate-su imi luam lumea-n cap! Imi merit vacanta.

Mergi la inceput