Retete cu iaurt?
Am foarte mult iaurt si nu prea il mai pot manca. As vrea sa fac ceva cu el totusi ,stiu si eu , o prajitura, un sos ... Data trecuta am facut placinat cu iaurt , a iesit super buna. Mai stie cineva si alte retete?
Speranta moare intotdeauna ultima!
cea mai fericita25+ cu Alexandra Valentina
www.flickr.com/photos/26288269@N04/" target="_blank">in asteptarea unei minuni
mult asteptat
Raspunsuri
danielag spune:
Violeta, eu fac sos tzatziki. Cantitati nu stiu sa iti spun, ca il fac din ochi. Mie imi place sa fie mai gros sosul, si pentru asta pun iaurtul la scurs. Iau o strecuratoare mare, o "captusesc" cu hartie de filtru (filtru pentru cafea) si rastorn in strecuratoare iaurtul. Poti sa il amesteci in prealabil cu marar tocat marunt, usturoi, un praf de sare. Pun strecuratoarea intr-un alt vas, mai mare, si o dau la frigider peste noapte. Iese tot zerul din iaurt si ramane gros-gros. A doua zi amestec iaurtul scurs cu castraveti dati pe razatoare si storsi si ei bine de tot. Daca n-am pus mararul si usturoiul inainte, le pun si pe ele acum. Se poate pune si putin ulei de masline. Iese o nebunie. Poti sa-l mananci langa carne, legume.
In loc de hartie de filtru poti folosi un tifon mare, impaturit in doua sau trei. Eu n-am gasit tifon, si varianta asta cu hartia de filtru a mers de minune.
Daniela
Mirrella spune:
Exista aici www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/18439/Paine-in-30-de-minute/" target="_blank">http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/18439/Paine-in-30-de-minute/ o reteta super,este paine cu iaurt.
Eu deja am facut cateva combinatii care toate mi-au iesit super.Am facut reteta exacta,in afara de praful de copt pe care l-am redus la jumatate si mi-a iesit foarte buna,am facut paine cu faina de secara si tarate de grau,si am facut varianta dulce,cu cacao si bucatele de ciocolata,adaugand zahar si arome in compozitie.Si cu stafide mi-a iesit super,e ca un cozonac,gustul e foarte bun si se face ultra rapid ,fara framantat!
De fiecare data dublez cantitatile(in afara de praful de copt) si folosesc o tava lunga de cozonac.
philip spune:
am studiat tot topicul pe culinar, abia astept sa ajung acasa s-o incerc. eu nu mananc paine dar asta tare frumos mai arata.
philip&andreea
violeta29 spune:
MIRELA , DANIELAG va multumesc pentru idei, sosul o sa il incerc cu prima ocazie cand o sa fac shaorma, iar painica arata asa de apetisant ca sambata , tot sunt libera am sa trec la treaba. Pare destul de simplu de facut. Sper sa imi iasa!
cea mai fericita26+ cu Alexandra Valentina
mult asteptat
violeta29 spune:
Retete de dulciuri care sa se faca cu iaurt nu stie nimeni?
mult asteptat
Mindy spune:
Eu mai fac cu iaurt malai dulce (corn bread), iata reteta :
2 oua mari
1/4 cana ulei
1, 1/2 cana iaurt (preferabil gras)
1, 1/2 cana faina malai
1/4 cana faina alba
1 lingurita bicarbonat
2-3 linguri zahar
vanilie pt aroma
se mixeaza oul uleiul laptele si cind sint batute bine
se adauga ingredientele uscate
coacere la foc mediu appx 25-30 min
Mindy spune:
Gogosi cu iaurt
200 g iaurt, 150 g faina, 1 plic zahar vanilat, ulei pentru prajit, 3 linguri zahar, 1 ou, sare, zahar pudra, 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat stins cu lapte
Se face un aluat moale amestecand iaurtul cu oul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt stins si la sfarsit se pune faina.
Din aceasta compozitia se ia cu lingura si se prajesc gogosele in ulei bine incins.
Sunt gata cand sunt rumenite.
Se servesc tavalite prin zahar.
anamaria spune:
www.gustos.ro/retete-culinare/dulciuri-diverse/chec-cu-nuci-si-iaurt.html" target="_blank">CHEC CU NUCI SI IAURT
pofta buna!
Blog: Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
Darria spune:
- inghetata cu iaurt - nu am reteta fiindca nu am facut inca dar se gasesc pe net.
- la deserturile Nataliei: chocolate banana cake - este delicios. L-am folosit ca blat de tort. Pe net gasesti retete de tort cu crema de iaurt.
- aluatul de la pizza cu iaurt. Iaurt + 1-2 lingurite unt + faina -> las la frigider 2-3 ore si apoi il folosesc. Rezulta un aluat subtire crocant.
- biscuiti cu iaurt. Inlocuiesti laptele/apa cu iaurt la reteta dorita.
violeta29 spune:
Mindy ,am facut gogosile cu iaurt , au iesit foarte bune. Astazi o sa incerc painea cu iaurt. Abia astept!
mult asteptat