Gravidute prin FIV (15)
Raspunsuri - Pagina 7
carmendu spune:
v-am promis axum cateva zile ca o sa va spun o poveste .
Inainte cu 2 zile sa plec in germania sa fac embrioreductia m-am dus sa fac o eco de control. Cum era dupa paste si 1 mai, la medlife nu am gasit, am incercat sa gasesc undeva, oriunde sa o fac. Sa nu ma trezesc in germania ca-mi spune “pai mai sunt 2. nu mai era cazul sa veniti!”. Vroiam doar sa-mi confirme ca mai sunt toti.
Am reusit sa gasesc la Polisano, langa plaza bucuresti. O clinica de lux, dupa cum vazut interioarele, cu pretentii.
Am ajuns la ora programata, si pune-te pe asteptat. De ce oare timpul lor e mai pretios decat al meu, n-am sa inteleg niciodata.
Intr-un tarziu intru la eco. Sotului meu nu-I da voie sa intre. Ok. Ma asteapta pe hol.
Timp de 15 nminute cat mi-a facut ecografia, medical n-a facut nimic altceva dacat sa se minuneze de ce mi s-a intamplat. Si sa-mi spun ca n-a mai vazut niciodata ca un embrion sa se divida in trei, si ca ce caz rar sunt eu.
Pe rezultatul ecografic mi-a scris activitatea cardiaca a celor 4 embrioni si….cam atat. Adica trei masline!!!!!
Iar foto atasata la eco nu mi-a dat, mi-a dat doar un table mic.
Iesim din cabinet si in gura mare, da fata cu toti cei care asteptau acolo ii zice sotului meu: “aha, domnule, toti 4 sunt bine, stati linistit! “
in Romania anului 2008, un cretin de medic nu are habar de deontologie si intimitatea pacientului.
Sotul meu se duce sa plateasca iar eu ma duc la toaleta. Vine una dupa mine, o pacienta, intra dupa mine in wc si ma intreaba :”woau, aveti chiar 4? Si cum e?”
Plec din wc si ma duc la receptie unde secretarele tipau catre mine “unde-I mamica, unde-I mamica, sa o vedem si noi pe mamica”.
Bun, sa platim ecografia. “pai e sarcina multipla? Da. Pai cat sa va luam?” il suna pe doctor “dl doctor, cat sa luam la sarcina multipla cu 4? Pai ori 4”, “si cat e o ecografie? Intreaba sotul meu “175 roni.” Zic secretarele. “ati innebunit, vreti sa va dau 700 roni pe o ecografie?” si uite asa a decurs un dialog stupid, intr-o clinica la fel de stupida in care eu nu o sa mai calc niciodata.
Pana la urma a fost un oarecare consens si am platit o ecografie de 350 roni de trimestrul al II .
Pe ce am platit banii astia? Pe nimic. Nu a scos sonda aia si a bagat-o de 4 ori, nu a schimbat 4 prezervative, nu a dat de 4 ori cu solutie, nici macar nu a facut 4 masuratori si nici macar nu si-a petrecut de 4 ori mai mult timp cu mine, ca pacienta, dacat cu alte paciente cu sarcina unica. Aceea ecografie nici nu am bagat-o la dosarul meu. Mi-e jena cu ea. Mi-e jena sa o arat.
Nu stiu daca fetele cu gemeni s-au confruntat cu asa ceva. Cineva, parca Catalina a trebuit sa plateasca o eco dublu pentru ca are gemeni. Da. Daca faci masuratori temeinice pentru doi, da. Dar nu cand iti bagi joc si nu faci decat sa vezi pacientul ca un experiment, ca o raritate si sa te minunezi 15 minute si de fapt sa nu spui nimic, sa nu vezi nimic, sa nu scrii nimic.
Drept dovada ca in germania , dupa 2 zile mi-au spus ca sunt probleme cu unul dintrei cei 3,TN era prea mare iar acest medic roman nu a vazut, nu a vrut sa vada sau era complet pe dinafara.
carmen 13+
Julia75 spune:
Da Marush, Dr. Zadori s-a referit la vremea de afara, foarte "stiintific" e explicatia sangerarii, dar e foarte calm ca intotdeauna. Si eu cand am sangerat si seara la 9 disperat trimiteam mail si explicam situatia in 10 minute am primit raspun, tot asa de calm mi-a scris ca daca la eco e totul ok, sa stau strict in pat ca totul va fi bine. Nu stiu de unde are atata optimism, dar stie el ce stie.
Alina, te invidiez sa vezi un campionat de fotbal in direct! Vreau si eu! Iti place fotbalul sau numai sotului? mie imi place, sotul detesta.
Catalina inca n-ai ajuns acasa?
Julia 10+
Marush spune:
Julia75 sunt in pat, si ff activa pe forum
Totusi GRAVIBINONUL cand se administreaza, in ce cazuri?!
!
Asa crestem Noi!
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2008&month=12&day=11&babycount=2
Julia75 spune:
Carmendu, pe mine nu ma mai mira nimic, traim in Patria Hotilor, in loc sa te ajute catusi de putin, se uita cum sa te jupuiasca cat mai bine. Nimeni nu se gandeste cati bani am cheltuit in acesti ani de zile ca cumva sa ramanem gravide, unii dintre noi numai pentru asta am lucrat, si cand in sfarsit am putea si noi sa ne bucuram, ne ciocnim peste dobitoci ca doctorul "tau", care profita de situatie ca in 15 minute sa castige 700 lei. In legatura cu intimitatea pacientei si eu asa patesc la doctorul de familie, asistenta intotdeauna striga dupa mine cu gura mare ca tot holul sa auda ce si cum am eu, ma deranjeaza enorm.
Julia 10+
Julia75 spune:
Marush, foarte bine faci, numai pana in baie sa iesi, eu in perioada aceea si mancarea in pat primeam. Habar nu am de gravibion, nimeni nu mi-o zis sa iau, in afara de utrogestan, magneb6, elevit, si foarte rar no-spa n-am luat nimic.
Julia 10+
kittyke spune:
Carmendu NO COMMENT !!
Nu am cuvinte ce dezamagit sunt de statul asta roman, cand vad ca in alte tari 5 FIV e gratuit, cand vad ca amniocenteza e 2000 de ron/bebe, cand vad ce sume cer astia pentru o echografie sau cand vad ca nici macar un caiet pentru gravide nu sunt in stare sa dea , se scrie pe fituici de hartii orice analiza, cand vreau sa iau ceva pe o reteta compensata si raspunsul e ca nu mai avem plafon haideti pe 1 de ce naiba mai platim CAS-ul asta nenorocit ( si suma nu e mica ) mi-e scarba si urasc tot ce este pe aici :((
Dar asta e daca nu am plecat cand trebuia acum trebuie sa indur hotia si tigania asta
Scuze dar m-am enervat si a iesit din mine si cred ca nu sunt singura cu aceste probleme
smoly spune:
Buna fetelor,sunt paciente dr.Dracea,urmeaza sa fac FIV cu dansa in iulie.Stiu ca kittykea facut FIV cu ea si as avea si eu o intrebare:kittyke pe tine tot Dracea te urmareste pe parcursul sarcinii sau ai maers la alt doctor?
VREM BEBE!! E CLAR?
kittyke spune:
Smoly, Dr. Dracea nu mai urmareste sarcini e foarte ocupata cu Fiv asa ca mult succes si daca reusesti sa cauti un medic care sa iti urmareasca sarcina.
Asta stiu sigur ....
smoly spune:
kittyke mersi mult pt raspuns.Tie ti-a recomandat ea pe cineva sau ai ales tu?
VREM BEBE!! E CLAR?
kittyke spune:
Smoly eu am intrebat-o pe cine recomanda, ea mi-a zis 2,3 nume cu care a zis ca colaboreaza dar in final am ales pe altcineva tot din Giulesti.
Si asta pentru ca am fost o saptamana internata in spital si colega mea de pat avea o doctorita care e tanara dar draguta si mi-a placut cum vorbea cu pacientele ei si cum o trata, am rugat-o sa ma primeasca si pe mine.
Daca te intereseaza cine este o sa iti trimit numele pe pm.Eu acum am ajuns la ea la 15 saptamani si sper sa fie bine pana la sfarsitul sarcinii.
Multa bafta