Rog moderatorii sa lase subiectul la "Generale" cateva zile deoarece sunt sanse mai mari sa mi se raspunda,fiind mai vizitata aceasta sectiune.
Problema mea:avem gaze in bloc din 2007 si o parte din locatari si centrale montate dar nu ni se aproba debransarea de la RADET pe motiv ca :nu se aproba deconectarea unui apartament intr-un bloc in care nu mai exista nici un apartament deconectat conform principiului"un condominium = un sistem de incalzire"
Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau o informatie.Ce as putea sa fac ca sa mi se aprobe aceasta debransare?!
Mentionez ca stau la ultimul etaj.
M-ar interesa daca exista un act normativ in sensul acesta,eu am gasit pe net Legea energiei termice nr. 325/2006 si nu scrie asa ceva.Ei spun ca ne accepta doar daca se debranseaza toata scara!!
Mie personal mi se pare un abuz.Cum ramane cu dreptul meu de a alege? Si daca nu mai am bani sa platesc intretinerea,ce fac?
Tu trebuie sa faci o cerere in scris cu numar de inregistrare iar ei sunt obligati sa iti raspunda in scris si sa-ti precizeze baza legala.
Abia apoi poti sa ataci acest raspuns. Daca nu ai acest raspuns in scris, inseamna ca nu ai facut nimic pana acum.
Eu personal nu am raspunsul in scris ,sunt la intocmirea dosarului dar il au vecinii mei care au incercat sa se debranseze in toamna(au depus dosarul la RADET si au primit raspunsul negativ in scris, nu li s-a aprobat nici macar debransarea de la apa calda).
Li s-a spus ca se accepta doar daca se debranseaza intreaga scara.
De la RADET mi s-a dat alaturi de cererea tip si Metodologia de debransare-conditiile primirii cererii si acolo scrie ca nu se aproba deconectarea unui apartament intr-un bloc in care nu mai exista nici un apartament deconectat conform principiului"un condominium = un sistem de incalzire" dar nu este mentionat nici un articol de lege!
Cand ai un raspuns in scris il poti ataca. Pana atunci nu poti face nimic.
Daca nu au baza legala, nu te pot obliga sa ramai bransata la ei.
p.s. vezi sa ai acordul in scris pt. debransare al asoc. de proprietari.