Puiuti de Randunici 2008 !! (12)
Raspunsuri - Pagina 10
natynic spune:
Super misto, Giani, chiar mia- prins grozav de bine sa vad clipul. Mooaaaama, 4!!!
Ce vaccin netraumatic, frate, ca a plans mititica mea de sarea body-ul de pe ea. I-am pus compresa rece pe piciorus...si noroc ca a venit mama, care pare mai decisa sa se implice, a luat-o in brate, i-a soptit si a mangaiat-o si a reusit sa o calmeze.
Fetelor, . Mi-a zis sa incep sa-i dau suc de fructe (ca ea totusi e pe alimentatie artificiala si are 3 luni si jumatate deja). Pana imi iau storcator, ziceti-mi si mie cum sa fac suc din mere si morcov, ca eu is mai redusa mintal la chestii de-astea? Si daca e sa-mi aiu storcator ce-mi recomandati?
Despre tremuratul piciorusului/mainii/barbiei, asa cum banuiam, a zis sa continuu sa ii dau calciu, ca ii trebuie minim un flacon de calcium Pharco ca sa-i treaca; deci o lingurita pe zi, continuu, nu in cure. Iar m-a certat ca nu-i facem baie in dormitor dar nu se poate, nene, nu se poate, nu e loc!!! Cu patutul ei pus in camera abia ne mai strecuram noi, daramite sa cari si cadita plina...Iar in baie, care e alaturi, inca nici vorba nu poate fi, e atat de frig acum ca noi lasam mult dusul cu apa fierbinte sa faca aburi inainte de a ne spala...
Naty
mamica Iuliei Elena (30.01.2008)
DOAMNE,TINE-O SANATOASA PE MINUNEA MEA!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea
gudinde spune:
Astazi zau ca o fac lata. Iar am intrat pe forum de la servici! Ntz, ntz, ntz ...
Naty,
Nu arunca cu rosii-n mine ca-s scumpe dar mi se pare devreme sa incepi diversificarea. Vezi ca eu am trimis pe adresa de mail comuna WHO guidlines (mai demult). Acolo scrie cand se incepe diversificarea pt copiii alaptati la san si pt cei hraniti cu formula. Si mi se pare ca pt cei "biberonati" scrie ca dupa 4-5 luni.
Ori Iulia nu are nici macar acele 3 luni jumate pt ca la prematuri conteaza varsta corectata.
Chiar nu mai pot sa stau ca tb sa termin un raport. Incerc sa-ti trimit diseara un PM, dar nu promit ca reusesc pt ca diseara ajung tarziu acasa. I'm out, in the city.
simonette spune:
Mai randunicilor....cat v-am cautat...am crezut ca v-am pierdut!!!! Iata ca reaparem si noi dupa o absenta lunga dar motivata! Suntem instalati la Bxl sanatosi si optimisti! Ne-am asezat cat de cat si in continuare avem de pus la punct chestii legate de acte si hartoage! Am venit pe data de 30 aprilie! Trebuie sa invatam franceza si apoi Dumnezeu E Mare! Vad ca majoritatea burticilor sunt mandre sa-si stranga la piept puitul drag! Va felicit si va strang in brate virtual pe fiecare! Imi pare rau ca nu am putut fi alaturi de voi la nastere asa cum voi ati fost alaturi de mine dar crede-tima ca am fost cu sufletul acolo! Mi-a fost greu in ultima perioada petrecuta in Ro ca am avut mult de alergat si cu copii si cu casa si cu totul de aranjat! Va iubesc mult si sper ca acum sa fiu prezenta langa voi!
Despre noi: Copiii sunt sanatosi... De la sosirea noastra aici cu Luca am avut niste pb ca schimbarea l-a cam dat peste cap si nu ne mai intelegeam cu el dar si-a revenit! Iannis este in continuare un bun si un cuminte! Este un copil ffff vesel, toata ziua rade si se bucura! Nu am mai vazut asa ceva! Numai cat imi vede fata ca rade in hohote! Are 7 kg si plesneste de gras ce e! S-a facut frumusel foc si imi topeste inima cand ma uit la el! La amandoi copiii mei dragi si frumosi! Luca va merge la gradinita in septembrie! Noi vom merge la cursuri de fr. tot in septembrie si vom vedea! Abia astept sa ma reprimiti pe crengutza si sa impartasim experiente de memici!
Va iubesc mult!
Naty, am apucat sa citesc mesajul tau ca era primul din pag 10! Sucul de fructe se face la storcator...altfel eu nu stiu! Daca iei storcator cauta sa fie micutz si util ca noi la Luca am luat unul mare care ocupa mult loc, si face acelasi lucru pe care il face unul mic! Nu vad cum sa faci suc altfel ca amandoua sunt tari deci nu poate fviu vb sa le storci manual ca pe portocala de ex! Din morcov ai putea sa-i faci supa dar nu e acelasi lucru! Cauta ca storcatorul; pe care il veti lua sa aiba si ptr citrice ca este f important! Pupicei multi la Iulica mica si frumoasa!
Va pup cu drag pe toate!
mami de Luca(02-02-2006) si de Yannis-Cristian (13-02-2008)
www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Luca
BB2
clauclau spune:
Am fost afara, a stat ce-a stat Rebecca, a si motait putin ,dar s-a plictisit si a inceput sa urle frate, de alergam cu ea in brate cautand iesirea din parc. Mai, dar cand i se pune pata, nu mai ai cu cine te intelege! Asta e...
Simonette, bine ai revenit la scutece, ma bucur ca sunteti bine instalati acolo si ca sunt sanatosi copiii! Multi pupici voua si sa vii mai des pe crenguta sa ne pove de Luca si Iannis.
Stela, vopseste-te linistita, astea-s niste mituri! Eu chiar inainte de botez m-am vopsit si a fost tare bine pentru psihic.
Naty, imi pare rau ca a plans Iulia la vaccin, sa sti ca si Rebe s-a vaicarit o gramada, dar ea de fel e mai plangacioasa, se plangaceste din te miri ce! Pentru suculet iti trebuie musai storcator, dar probabil unul mic ca ai zis ca nu prea ai spatiu. Poate-ti zic fetele mai multe, caci eu am ditamai robotul care le face pe toate, dar ocupa si destul spatiu cu toate accesoriile lui.
POZE
POVESTEA NASTERII
mamica fericita de Razvanel si de Rebecca!
natynic spune:
Yeeeee, Simonette!!! Draga mea, se pune problema sa te reprimim?? Crezi ca ai fost vreodata altfel decat prezenta in inimile noastre?! Ma bucur mult de vestile bune si multumesc de raspuns, ca si lui Clau, sigur imi iau mic ca n-am loc, doar de-aia nu mi-am luat sterilizator si fierb si fierb bibe de-mi ies ochii, dar as vrea un nume de firma ceva...
Gudinde, . Chiar mi-a specificat pediatrul ca diversificarea la ea vrea sa o inceapa dupa 5 luni dar ca suc de fructe si morcov nu inseamna diversificare efectiva, inseamna in schimb un aport de vitamine, si mai ales vit C de care ea nu beneficiaza suficient prin laptele praf. In rest, numai lapte; l-am intrebat si de ceai, ca stiti ca ma contrazisesem cu randunoiul si Delphin si Cristina ii dadusera dreptate. Mi-a repetat ca NU ii trebuie, ii umple stomacul degeaba, nu-i aduce nici un aport nutritiv si ca doar laptele contine si el apa, asta apropo de hidratare. Eu zic mersi, am argument in fata sotului, ca oricum un lucru e cert: IULIEI NU-I PLACE CEAIUL!!
Fug ca plange iar. Uf, si nici de pranz n-am apucat sa mananc...
Naty
mamica Iuliei Elena (30.01.2008)
DOAMNE,TINE-O SANATOASA PE MINUNEA MEA!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea
delphin spune:
Hop si eu!
La Multe luni si multi ani fericiti, Andreiutzul lui Giani!
Naty, cred ca Iulia a simtit stresul tau! si sper sa va treaca repede la amandoua. cat despre suc de morcov si mar...mai asteapta putintel...incepe cu apa sau ceiuc de ceva. Eu ii dau si apa si suc de prune diluat cu apa si i-am dat chiar si putin suc de mere intr-o zi. Dar la noi e altfel! Si in general, asa cum spunea si Gudindici( si iertare) se incepe de la 4 luni diversificarea la cei biberonati.Pe toate cutiile de cereale, suc si piuree-uri de fructe scrie incepand cu 4 luni.
simonette, ma bucur sa te revat si sa va fie de bine la Bxl.Sa nu-ti faci probleme cu Luca si limba, caci vei fii uimita cat de repede va invatza mai ales ca va merge la gradi. pe el si grasunelul fe Ianis.
Editez ca am vazut mesajul, Naty, cu pediatrul...nu pot spune de cat "cate bordee, atatea obicee(obiceiuri)"De ce e ok sa-i dai apa vara ca ii este sete si nu ar fii ok acum? Ce acum nu se poate sa-i fie sete?O fii borba doar de deshidratare vara? Oricum, faci cum crezi, da o raita prin raioanele de alimentatie bb, poate pana i-ti iei storcator gasesti cate ceva acolo. Eu iau suc de prune din farmacie la fiole.
Gata pauza mea
pozici
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=59ecfb6ceda7fc8433bfcc&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> montaj
clauclau spune:
Naty, eu zic Philips sau Moulinex! Ambele sunt bune.
POZE
POVESTEA NASTERII
mamaruta- spune:
salutare, randunici!cosmarul meu continua..avem colici in timpul mesei! bebitza mea nu se poate hrani...suge 10 min maxim, apoi se chirceste, geme si lasa sanul. o calmez pe pieptul meu, o tin la verticala sa mai dam aerul afara si adoarme...se trezeste rapid de foame si o luam de la capat..:( ii dau sab simplex de 2-3 ori/zi, 15 pic..
Naty eu stiu ca diversificarea se incepe cu un fruct prima data. marul, de ex. Cum la inceput o sa-i dai 2-3 lingurite, nu-ti trebuie storcator deocamdata. iei marul, il sterilizezi cu apa fiarta, il decojesti si-l dai prin razatoare (sunt unele din plastic pt bebe) Apoi iei marul ras, il storci prin comprese sterile de la farmacie si gata suculetul! in primele zile, 2-3 lingurite cu suc clar, apoi poti amesteca si putina pulpa, sa creasca consistenta. dupa ce accepta marul, treci la al 2-lea fruct.
simonette spune:
Remalis, am vazut ca esti necajita cu bubisoarele de pe fata Rebecai, si vroiam sa-ti spun ca am avut aceeasi problema! Sincer inca nu am scapat de ea ca se retrag greu insa noi am dat cu "violet de gentiana" daca sunt pustule adica daca au cap galben/alb! gen cosuri. Muream cand ma uitam la fetisoara lui plina pe pometi de cosuri! Am dat cu violet si au trecut insa mai sunt mici semne care sper sa-i treaca definitiv, sa nu ramana asa! Reviken nu am incercat si rau imi pare, insa eu stiu ca reviken este calmant....poate pt pete rosii, nu stiu...zic! Camera este superba si Rebeca la fel!!!
Clau, te vad tot timpul online si nu am timp sa te salut insa ma uit repede la poza de la avatar sa o vad pe Rebecutza ta frumoasa! Ce sa povestesc? Luca il iubeste mult pe Iannis si asta ma bucura mult, insa nu tine cont de programul lui de somn de ex si daca el are chef sa faca galagie pai atunci nu conteaza frate ca doarme Iannis! Noroc ca Iannis chiar doarme si noaptea si ziua fara pb! Iannis e un lacom la supt si nu vrea defel sa primeasca altceva decat san...nu stiu cum sa-i dai niste ceai! E frumos foc si gras si vesel nevoie mare! Colici nu prea am avut, nu am probleme cu el deloc! nu am pierdut nicio noapte pana acum...mai vedem!
mami de Luca(02-02-2006) si de Yannis-Cristian (13-02-2008)
www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Luca
BB2
clauclau spune:
Simonette, si eu te-am mai vazut online, dar cand sa te salut ieseai repede! Nu-i de mirare caci stiu ce ocupata ai fost cu toate si in special cu mutarea si aranjatul acolo, sigur nu a fost treaba usoara. Nici Rebecca nu vrea altceva in afara de san, vorba lui Naty, e iremediabil indragostita de sanii mei!!! Si ea se odihneste bine pana cand vine Razvanel de la gradinita si atunci parca vine taifunul nene! Ce sa faca liniste ca este imposibil, tot ii mai scapa masinutele din mana sau altceva, totul e pe baza de bocaneala la el! Si de-aia spre seara, micuta e mai obosita si mai iritata caci are somnicuri mai scurte.
POZE
POVESTEA NASTERII