Mamici norocoase de sept-oct 2008 (56)
Raspunsuri - Pagina 10
freshanana spune:
kllemi eu stiu asa
- sunt 126 zile de concediu pre si posta natal
obligatoriu dupa ce nasti tb sa lasi 42 de zile sa stai cu bb - asta a e postnatal minim
raman posibile prenatale 126-42=84
84 sunt zile calendaristice pe care incepi sa le numeri de la dpn inapoi
si vezi de cand iti poti tu lua conc prenatal
24+
puiutz
pui
www.kodakgallery.com/PhotoView.jsp?Uc=vytszv5.vaoy9ap&Uy=65z0qh&Ux=0&UV=875906701053_115887768111&collid=17579189111.393587768111.1210411304871&photoid=193587768111&folderid=0&view=1&page=1&sort_order=0&albumsperpage=&navfolderid=2008" target="_blank">burtik
ilia_99 spune:
hello, hello burtici si mamici! cine intreba de mine? felicic,, ia uite-ma! v-am mai citit, da' cine pacatele mele sa tina pasul cu asa o zumzaiala....
vad ca vestile sunt bune, majoritatea, ma bucur tare ca suntem bine!
anca tare rau imi pare ca te simti asa, stiu cum e gynipralul. sfatul meu ca, deh, tot patitu-i priceout, vorbeste si cu un dr de spital, care sa te ia in evidenta si sa te urmareasca. daca Doamne fereste se intimpla ceva sa nu te duci cu saru-mina la camera de garda si sa nu te bage nimeni in seama. daca nu se opresc contractiile se poate intimpla sa se declanseze nasterea. nu vreau sa te sperii, da' mai bine sa fii pregatita si sa nu fie nevoie, decit sa te ia prin surprindere. eu am stat la pat de la 18 sapt cu contractii si singerari si la 23, stind in pat, mi s-au rupt membranele, din senin. am nascut dupa 3 sapt la 26 de sapt si 4 zile. Slava Domnului ca bb e bine, dar am si avut un dr genial! de aia m-am bagat sa-ti spun, pt ca in sarcina se poate intimpla orice, mai ales la una cu risc. ai grija de tine si de Clara frumusica!
CD si io m-as baga sa-ti recomand Municipalul. La ce dr ai fi?
eu acolo am nascut de doua ori si n-am avut nicio treaba, ba am tot respectul pt ca, la a doua sarcina, mi-au salvat copilul.
eu n-am cumparat inca nimic pt bb, mai astept. am si eu morfo pe 9 iunie si cred ca abia de la sf lui august, inceput de sept ma gindesc la cumparaturi.
ati mai vb si de alaptat, eu am mai postat un mesaj despre asta, a' probabil ca nu l-ati vazut. Ultimul studiu al americanilor zice: cantitatea de lapte pe acre o produce fiecare femeie este determinata de raspunsul hormonilor de la nivelul glandei mamare, care sunt comandati de hipofiza. Nu depinde, deci, nici de regimul alimentar, nici de cantitatea de lichide. Asa ca eu m-am hotarit: de data asta n-o sa mai iau niciun supliment pt lactatie pt ca n-au facut decit sa ma ingrase aiurea si lapte tot n-am avut. Cit am, am... Cit priveste desfundarea canalelor da, asta este o pb. Din pacate n-o puteti rezolva decit dupa nastere: pus copilul la sin cit mai des dar si corect, jeturi usoare de apa calda pe sini si masaj usor cu crema intre alaptaturi. Eu asa am facut la primul copil.
16+
Asta e decizia mea, desigur.
freshanana spune:
am o intrebare
dr de fam mi-a zis (si am uitat) sa ma duc sa fac anti-tetanos inainte de nastere
dar nu mai tin minte in ce luna a sarcinii
aveti vreuna dintre voi idee?
la primul copil am facut vaccinul dar nu mai tin minte cand
24+
puiutz
pui
www.kodakgallery.com/PhotoView.jsp?Uc=vytszv5.vaoy9ap&Uy=65z0qh&Ux=0&UV=875906701053_115887768111&collid=17579189111.393587768111.1210411304871&photoid=193587768111&folderid=0&view=1&page=1&sort_order=0&albumsperpage=&navfolderid=2008" target="_blank">burtik
JulyMorning spune:
kllemi pai concediul pre si post natal este de 126 de zile calendaristice, pe care ti-l imparti cum vrei tu, cu conditia ca post natal sa fie minim 42 de zile. Deci 126-42 fac 84 de zile. 84 de zile te apuci sa numeri de la DPN inapoi. Eu de ex am dpn 2 sept si atunci iese ca in jur de 10 iunie pot intra in prenatal (in mare, ca n-am stat sa numar chiar la fix).
_
Our future determines our past
Fasolica de S24+
Fasolica eco 1 22S
Fasolica eco 2 22S
Fasolica eco 3 22S
freshanana spune:
kllemi hai k am rasp si eu si july
sper ca ai inteles
daca nu - mai intreaba
24+
puiutz
pui
clau_geo spune:
sorry eu nu stiu cum e cu contractile ca pana acum nu am reusit sa le deosebesc de miscare lui bb si pozitionarea lui intr-o anumita parte si contractii nedureroase ma intreb cand o sa imi dau seama.
a miscat mai sus , yupiiii in zona buricului pe dreapta
21+
www.flickr.com/photos/26166390@N04/" target="_blank">Noi si bebita
Boo spune:
Hello
Am fost si noi la eco de dimineata si l-am vazut pe bebe. Mi-era asa un dor de el ... Totul e ok si in grafic, nu avem nici o problema. Avem 614 grame. Acum inteleg eu de ce ma intorc greu de pe o parte pe alta in pat
"placenta inserata pe peretele posterior al corpului" ce inseamna ? mai e previa sau nu ? ca am uitat sa intreb ..
in rest mi-a zis ca sa nasc prin cezariana - de fapt nici nu m-a intrebat daca vreau natural sau nu, a presupus din start ca va fi cezariana. dar nu am insistat pt ca mi-a dat un motv bun pentru mine. eu oricum am facut FIV si stiu ca in cazul asta dr fac cezariene. dar i-am zis ca inainte sa raman gravida aveam chisturi de endometrioza si atunci mi-a zis ca la cezariana se uita si dupa alea si daca exista le curata si pe alea. ceea ce mie mi se pare super ok, decat sa mai am probleme si cu asta pe urma.
deci o sa sar peste cursurile lamaze ca o sa-mi fie inutile
cezariana vom face ori intre 20-23 august ori pe 30 pentru ca in celelalte zile e plecat din tara. sper sa nu ma apuce nasterea inainte sa vina ca imi pun un OB sa-l tina pe bebe acolo
sunt asa fericita ca l-am vazut si ca e bine
cu Alexandru
Buburuza
asa creste Buburuza
CD27 spune:
Merci mult pentru sfat ilia, dr se numeste Mirela Moarcas, nu stiu daca ati auzit de ea, e tinerica, nu stiu nimic de ea. Dar am fost la MUnicipal si ea asa multa lume ca m-am speriat >ilia, cum e acolo, e curat, e ok? ca eu am intrat la o toaleta si....n-am mai facut nimic am plecat, in saloane e mai bine?
clau_geo spune:
Boo ma bucur tare mult pt tine, e de bine cu placenta inserata posterior, inseamna ca il simti bine pe bb si in nici un caz nu inseamna previa. Bravo voua
21+
www.flickr.com/photos/26166390@N04/" target="_blank">Noi si bebita
kllemi spune:
multumesc mult fetelor , deci trebuie sa ajung la medicul de familie, sa stau de vb. cu ea
18+