Uniforme bobocei clasa I

Uniforme bobocei clasa I | Autor: ramiris

Link direct la acest mesaj

La toamna vom merge si noi la scoala.

Am aflat ca la scoala unde vom fi bobocei la calsele 1-4 se merge pe unforma clasica: pentru baietei costum bleumarin si camasa pepit.

Problema mea este unde se gasesc uniforme din materiale de calitate, nu vreau sa imbrac copilul in poliester.
As vrea camasute de bumbac si costume dintr-o stofa buna, stie cineva unde pot gasi?
M-am gandit sa caut de acum, daca nu reusesc sa gasesc macar sa am timp sa-i comand undeva.

Pentru mamicile de baieti cu "vechime" la scoala:
Daca iau o camasa pentru fiecare zi a saptamanii si doua costume complete + un pantalon in plus este OK?

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

In primul rand intreaba la scoala daca poate avea camasa alba sau bleu...astea sunt mai usor de gasit.
Eu i-am luat uniforma clasica, nu din stofa...un amestec de poliester cu bumbac, avantajul este ca dupa ce o spal (mai ales haina) o pun la uscat pe umeras si la inceput nici nu trebuia calcata, acum...o netezesc putin. Pantalonii sunt cam subtiri, dar tot asa se spala/calca foarte usor si iarna i-am pus ceva pe dedesubt. La mine chestia cu spalatul/calcatul a fost esentiala ca este cam zurbagiu fiimiu si trebuie schimbat in fiecare zi, iar bani de mai multi pantaloni/haine nu aveam... si asa mi s-au parut scumpe.
Noi am avut o haina, doua perechi de pantaloni, trei camasi, luni si vineri se duce in trening, ca au sportul, deci o camasa pentru fiecare zi. Am luat si vesta, dar n-a purtat-o decat in prima zi. Anul trecut haina si doua perechi de pantaloni ne-au costat 70 lei, vesta 22 lei, camasa din bumbac 15 lei.
Eu le-am luat de la Modexim, am vazut ca au magazine si in Bucuresti. Mi-a convenit pentru ca modifica ei hainele in pret, iar la fiimiu era musai pentru ca este ff slab.
Nu stiu cat ti-am fost de ajutor, dar m-am gandit sa-ti impartasesc din experienta mea.

Nu stiu cum este copilasul tau, dar eu la al meu m-am convins ca nu merita nu stiu ce haine de mers la scoala...la haina a avut si nasturii rupti...iti dai seama ce de prostii face...nu pe degeaba spune el ca lui ii plac cel mai mult pauzele.

Succes la scoala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by filofteia

In primul rand intreaba la scoala daca poate avea camasa alba sau bleu...astea sunt mai usor de gasit.
Eu i-am luat uniforma clasica, nu din stofa...un amestec de poliester cu bumbac, avantajul este ca dupa ce o spal (mai ales haina) o pun la uscat pe umeras si la inceput nici nu trebuia calcata, acum...o netezesc putin. Pantalonii sunt cam subtiri, dar tot asa se spala/calca foarte usor si iarna i-am pus ceva pe dedesubt. La mine chestia cu spalatul/calcatul a fost esentiala ca este cam zurbagiu fiimiu si trebuie schimbat in fiecare zi, iar bani de mai multi pantaloni/haine nu aveam... si asa mi s-au parut scumpe.
Noi am avut o haina, doua perechi de pantaloni, trei camasi, luni si vineri se duce in trening, ca au sportul, deci o camasa pentru fiecare zi. Am luat si vesta, dar n-a purtat-o decat in prima zi. Anul trecut haina si doua perechi de pantaloni ne-au costat 70 lei, vesta 22 lei, camasa din bumbac 15 lei.
Eu le-am luat de la Modexim, am vazut ca au magazine si in Bucuresti. Mi-a convenit pentru ca modifica ei hainele in pret, iar la fiimiu era musai pentru ca este ff slab.
Nu stiu cat ti-am fost de ajutor, dar m-am gandit sa-ti impartasesc din experienta mea.

Nu stiu cum este copilasul tau, dar eu la al meu m-am convins ca nu merita nu stiu ce haine de mers la scoala...la haina a avut si nasturii rupti...iti dai seama ce de prostii face...nu pe degeaba spune el ca lui ii plac cel mai mult pauzele.

Succes la scoala!

Multumesc, am sa intreb daca se poate cu alb sau bleu.

O sa caut Modexim in Bucuresti, sigur ar trebui sa existe.

Ideea era ca nu vreau fibre artificiale pentru ca nu i-am luat copilului pana acum nimic care sa mu fie din bumbac, in, lana... (mai putin ciorapeii care aveau si ceva elastan) si nu as vrea sa stea cateva ore cu fibrele alea sintetice in contact cu pielea.

Stiu ca hainutele de scoala nu o sa aiba o soarta prea buna, asa sunt toti copii, ce sa le faci :).

Multumesc de urari, cred ca noi avem emotii mai mari decat el in ce priveste scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabib spune:

Incearca la Magazinul Unirea, la etajul cu articole pentru copii sunt mai multe magazine unde se gasesc uniforme scolare si de unde cred ca poti alege ceva dintr-un material mai bun.
Eu am fata, si anul trecut am platit 100 lei pentru o fusta si o vesta si tot atat pentru un sarafan, dintr-o stofa buna.
Bluzite avem cate una pentru fiecare zi - e la semiinternat pana la ora 18 si deci e exclus sa imbracam 2 zile aceasi bluza.
Trebuie sa ai in vedere faptul ca ei sunt in crestere si in primavara s-ar putea ca uniforma sa-i fie scurta.

Poate mamele de baieti vor veni cu sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

daca stii deja cine-i va fi invatatoare, ar trebui sa discuti cu ea. referitor la culoarea/ modelul uniformei. in plus, unele invatatoare discuta cu toti parintii dupa inceperea cls 1 sa faca comanda de uniforme pentru toti elevii, caz in care te poti trezi ca modelul ales de tine nu e cel 'castigator'... e drept, fiind baiat nu sunt prea multe variante...

noi de ex am cumparat 1 set uniforma - camasa, pantalon, vesta si cravata, plus inca o camasa. camasile le-am luat din bumbac, au fost vreo 50 lei/ bucata. restul cam cum zicea si filofteia.

cata vreme a fost la scoala stept-by-step nu l-am putut imbraca aceeasi camasa 2 zile la rand (statea pana la 16, desenau si pictau mult). acum l-am mutat la alta scoala, unde sta doar pana la 12. poate merge lejer 2 zile cu aceeasi camasa, nu le mai murdareste asa de rau.

pantalonii si vesta sunt din poliester, eu nu-i calc dupa spalare, doar ii intind cu grija... (nu pot sa sufar 'sportul' cu fierul de calcat )

in plus, avem 2 perechi de blugi 'decenti' (fara desene, buzunare, etc) pe care ii folosim alternativ cu pantalonii de uniforma, si in timpul iernii s-a dus cu niste pantaloni mai grosi, inchisi la culoare si matlasati. (erau maro, fata de cei bleumarin ai uniformei) cand era vreo inspectie, ceva, doamnele ne anuntau sa venim 'la 4 ace', in rest nu au fost foarte drastice...

Blog: Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput