Gradinite noi in sectorul 3

Gradinite noi in sectorul 3 | Autor: dana d

Link direct la acest mesaj

Inca o data ma intreb de ce numai in sectorul 3 se misca lucrurile spre binele cetatenilor, dar sa trec la subiect:
Am plecat in pelerinaj prin zona in care ne mutam in cautarea unei gradinite pt fetita mea de 5 ani. Bineinteles, pana acum timp de mai multe luni am studiat oferta pe internet, mai ales de gradinite particulare pentru ca despre gradinitele de stat pe internet gasesti mai putine date. Intre timp mi-am schimbat opiniile despre gardintele particulare si m-am hotarat asupra unei gradinite de stat care parea a fi cea mai apropiata de viitoarea locuinta si anume Gradinita 154 de la Piata Minish.
M-am dus acolo cu intentia de a vorbi cu doamna directoare despre posibilitatea inscrierii copilei in grupa mare, sa stiu si eu ce sanse am. Gradinita asta 154 are mai multe cladiri, pana acum doua care functioneaza de ani de zile, acum s-a mai ridicat o cladire chiar in curtea de la Piata Minish dar care s epare ca nu se da in folosinta chiar in toamna. Desi doamna directoare era plecata la celalalt sediu am reusit sa vorbesc cu cineva si sa aflu ca "gradinita e ticsita", ceea ce nu pot sa spun ca m-a surprins dar nici speriat ca ma gandeam ca un locshor acolo mai inghesuit oi gasi si eu macar pana se deschide corpul cel nou.
Dupa ce am plecat am mai colindat cartierul pe jos si am mai intrebat si eu doamne mai in varsta- potentiale bunici sau femei mai tinere- potentiale mamici, daca mai stiu gradinite in zona. Si asa am aflat ca in spatele potcoavei chiar gard in gard cu scoala 199 care ili placea mine si la care as dori sa o inscriu pe Ilinca atunci cand va fi cazul, deci langa scoala asta o constructie noua cu o curte mare, totul terminat dar pustiu, poarta incuiata dar la poarta sonerie. Gradinita!!!
Mai era o doamna care ii dadea tarcoale tot cu intentia de a-si inscrie copilu dar la sonerie nu raspundea nimeni, la tras de poarta nici atat. Am mai intrebat doamnele intalnite pe langa gradinita asta si am aflat ca i-ar da drumul din toamna si vor incepe inscrierile in iunie.
Pentru ca nu aveam de unde sa aflu mai multe desre aceasta gradinita, nici macar numar nu avea, am cautat pe site-ul primariei sector 3 si am gasit o lista lungutza cu gradinite construite nou si care se vor deschide la toamna. Am cautat pe harta toate adresele alea si am constatat ca mai era una in zona asa ca am 3 variante din care sa aleg.
Cea de-a treia este in cadrul Grupului scolar Nichita Stanescu pe Lucretiu Patrascanu, nu stiu exact unde e grupul asta dar stiu ca Lucretiu patrascanu imie foarte aproape, chiar ma interesa liceul pentru cea mare.
Deci inca o data intreb: De ce numai la sectorul 3 se intampla toate lucrurile bune care ar trebui sa se intample in toate sectoarele si in toate orasele, de a ajuns sa ni se para ceva iesit din comun cand undeva lucrurile merg bine?

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA