ADOLESCENTI(1991-1994)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mhldvrc spune:

Asa cum am mai spus, trebui multa rabdare. La inceput ar trebui sa-i lase putina libertate in decizii, sa nu sune fata de foarte multe ori, dar nici dansa, sa fie sunata des. Astfel, fiica ei isi v-a da seama ca nu-i vrea nimeni raul, si cu timpul va capata incredere in mama ei, ii va spune tot, fara sa fie intrebata.(stiu ca daca celor mici le interzici ceva, ei chiar vor face acel lucru; iar daca sunt lasati sa ia singuri o decizie vor gandi de doua ori inainte sau vor cere sfaturi )
Intodeauna copiii au gandit astfel, eventual sa-si aduca aminte ca si dinsa a avut 16ani, si nu cred ca vroia sa fie dadacita .
Mie mi-a fost foarte greu la inceput cu Tina, mai ales ca nu am avut pe nimeni de partea mea(din familie vreau sa zic, o perioada a stat la soacra). Incet, incet i-am castigat increderea, ne-am impartasit anumite secrete una alteia, iar acum suntem prietene .

Sper ca sfaturile mele sa fie folositoare. Ii doresc tot binele din lume si o relatie mama/fiica la fel ca a noastra sau chiar mai buna.

Este bine sa-i cunoasca anturajul, colegele/colegii, orarul, doarece uneori si prea multa libertate strica.

Mihaela(25.04.1962) Tatiana(20.09.1991) Mihai(1.08.1995)
FOTO

mhldvrcBrasov 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanny_nane spune:

Va multumesc pentru sfat si am sa va tin la curent cu relatia din nepotica si sora mea.

Mergi la inceput

Cu placere! Astept vesti.

si
Mihaela(25.04.1962) Tatiana(20.09.1991) Mihai(1.08.1995)FOTOmhldvrcBrasov2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstef spune:

Cred ca depinde in cea mai mare masura de copil.Unii te cearta ca te bagi prea mult in viata lor si prea vrei sa stii totul, altii ar vrea sa stea langa parinti toata viata.Trebuie sa ai multa rabdare, sa fii foarte diplomata, foarte calma.Am citit mult pe tema asta si stiu ca in organismul lor au loc mari "furtuni" hormonale care determina un comportament cu totul diferit de cel din copilarie,dar nu mi-e usor sa imi pastrez calmul cand ea e obraznica si are pretentii mult prea mari fata de ceea ce ofera in schimb.Si noi suntem oameni si e greu...dar ma straduiesc sa invat.Apropo, am cumparat de curand o carte care mi se pare ca explica bine multe lucruri legat de adolescenta.Se numeste "Ingeri adolescenti".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Buna!
Ma primiti si pe mine? Tot oscilez de ceva timp, incercand sa-mi dau seama la care subiect sa scriu, dat fiind ca Daniel e nascut in decembrie 1994. Termina curand clasa a 8-a (cam in 7 saptamani), iar la inceputul lui februarie 2009 va incepe clasa a 9-a. Inca nu avem probleme adolescentine.

Mergi la inceput

Bineinteles, bine ati venit!!!!
Vic, ce e repede se termina ANUL SCOLAR acolo. Daca se poate, desigur, data de nastere pt lista.
Te asteptam cu povesti despre Daniel.

si

Mergi la inceput

Daniel e nascut pe 11 decembrie 1994. E un copil bun, responsabil in unele privinte, copilaros in altele. Isi face temele repede cum vine de la scoala, cas a aiba apoi timp de ce vrea el. Il are in grija si pe fratele mai mic (8 ani) de cand il ia de la scoala si pana venim noi de la servici.
Azi am primit scrisoare de la liceu prin care ne informau ca Daniel a fost ales printre copiii care vor primi Arts Excellence Award for 3D Art, iar lucrarea lui va fi pusa la expozitie in liceu. Comentariul lui?"Nu stiu cum de l-au ales, ca la asta nici macar nu m-am straduit". Certificatul ar trebui sa i se inmaneze oficial in cadru festiv la deschiderea Arts Show. Problema este ca in exact aceeasi seara, la aceeasi ora, avem bilete la concertul scolii baiatului mai mic, in care bineinteles ca va dansa si fratele lui Daniel alaturi de clasa lui. Am discutat cu Daniel, l-am intrebat ce vrea el, si a zis ca nu vrea sa piarda concertul de la scoala primara, dar ca-si vrea awardul, ceremonia nu-l intereseaza. Asa ca am completat formularul de confirmare si am scris ca avem deja alte planuri pentru seara respectiva. Sincer, eram dispusa sa ne impartim, unul din noi sa mearga la liceu, celalalt la concert, eventual cei de la liceu urmand sa vina mai tarziu la concert. Sa vedem ce spun organizatorii Art Show-ului.Pe mine ma cam doare sufletul ca nu merge sa primeasca certificatul ala in cadru festiv. As vrea sa ma tai in doua, sa fiu cu amandoi copiii...

Mergi la inceput

Ai speranta Vic, poate se va rezolva totusi pana la urma in favoarea voastra, poate cei de la Art Show vor planifica alta ora/zi. SPERANTA moare ultima!!!!

si

Mergi la inceput

Vad ca nu mai scrie nimeni aici... Hmmm...

La noi au mai venit ceva rezultate de pe la teste. Daniel are un 10 la franceza, 9.5 la mate la un test, la altul a luat 23 din 24, tot la mate. Prin trimestrul 2 a participat si la un concurs de mate, la care tocmai a primit rezultatul: a facut corect doua treimi. La engleza a avut acum un trimestru sau doua un test care se da anual la nivel de stat, iar el e in primii 11%. Daca tin cont ca el invata in engleza de 5 ani, as zice ca e un rezultat bun. Sa vedem ce vor scrie profesorii in raportul de final de an, pe care-l primeste pe 17 decembrie. Daniel e deocamdata mandru de rezultatele lui, si as zice ca are de ce. Trimestrul trecut o lasase mai usor cu invatatul, si am constatat ca si intr-a 7-a, si intr-a 8-a a avut rezultate mai slabute in trimestrul 3 - poate pentru ca e iarna, ziua scurta, vremea rece si ploioasa.

Pana atunci, avem aniversarea baiatului mai mic, Mihai, pe 15 noiembrie, apoi, tot pe 15, seara, mergem la concertul lui Andre Rieu la cererea lui Daniel, si-apoi trebuie sa decidem cum il vom aniversa pe Daniel.

Mergi la inceput

Felicitari baiatului studios, bravo, bravo!!! Si Tatiana a-nceput bine anul asta, 10 la literatura engleza, 1o la literatura universala, 10 si 9 la istorie 10 la geografie si doar 8 la limba latina, a mai dat niste teste la germana, franceza si romana, sunt curioasa ce note va lua, nu prea s-a omorat cu invatatul. Stie ca trebui sa aiba note mari, mai nou la universitate se intra fara examen , doar prin concurs de dosare si trebui sa intre la buget pentru ca nu am bani pentru taxe si ea stie acest lucru. Daca era prin concurs, nu-mi faceam nici un fel de griji, dar asa .

si
Mihaela(25.04.1962) Tatiana(20.09.1991) Mihai(1.08.1995)
FOTOmhldvrcBrasov2008

Mergi la inceput