Demachiant Doina - otrava ?

Demachiant Doina - otrava ? | Autor: ungureaa

Link direct la acest mesaj

Ceao tuturor,
In prada unei anumite nostalgii specifice celor din diaspora, am cerut din Romania demachiant Doina. Am primit doua tipuri, cel clasic si cel cu laptisor de matca, amindoua foarte bune. Imi lasa tenul curat, catifelat, nimic de spus. Singura mea problema e lista de ingrediente. Ti se face teama de atitea produse chimice, in jur de 20. Oare e nociv ? Caci tatal meu voia sa mi le arunce...

Adina si Gabriel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Eu am folosit crema/ demachiantul Doina vreo 15 ani. E adevarat pe vremea aceea nu era nebunia cu ingredientele, asa ca nu stiu ce continea, dar, cum spuneam de pe la 15 ani, pana pe la 31 (cand am primit cadou un set de creme Nivea), eu am folosit numai Doina. Intotdeauna am avut un ten fara probleme si nu am simtit nevoia de altceva. Chiar ma gandeam ca sunt buna de reclama la Doina! Acum poti sa-l incerci si tu o perioada sa vezi cum iti este si in functie de asta te hotarasti daca il arunci sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira_m spune:

Parerea mea sincera e ca produsul e prea ieftin ca sa contina ceva natural. Pe vremuri era bun fiindca nu existatu atatea substante, insa acum sunt sigura ca e nociv.

De altfel nu prea mai cumpara nimeni acum Doina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

eu il foloseam in liceu, pt ca il folosea maica-mea
nu mi-a cazut fatza pana acum si nici nu ma simt otravita
e drept ca de vreo 5 ani am trecut la garnier/l'oreal

www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo
Linux Miorlau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

nu prea vad ce ar putea sa contina un produs cosmetic daca nu ingrediente chimice. doar nu are extras de muguri de afin sau mai stiu eu ce. oricat de mult ne-ar placea sa credem altceva industrica cosmetica este parte din industria chimica. bineinteles ca lasam la oparte produsele fabricate de companii ca Lush (care totusi folosesc si ele ingrediente chimice, indispensabile pentru formarea in sine ca produsului).

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magduta-sv spune:

Mama mea foloseste Laptele Doina de vreo 35 de ani si nu a patit nimic.Are 57 ani si nu are riduri.
Ca si mai demult, el are aceeasi compozitie, numai ca pe atunci nu ne interesau ingredientele...
Si eu il foloseam in tinerete, cind nu ma vedea mama si nu am avut vreo problema. Am renuntat la el pentru ca am tenul gras si nu mi se potriveste.

scumpii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Eu zic ca pretul spune totul.Oricum majoritatea produselor din comertul clasic contin chimicale. Insa au aparut acum atatea firme care ofera produse cosmetice cat mai naturale incat e pacat sa nu profitam de ele . Nu ca ti-ar cadea fata de la Doina sau mai stiu eu ce, insa in timp eu zic ca se simte. Si cate un pic de chimicale din cosmetice, un pic din alimente, un pic din aer se aduna si ne mai miram de unde ne trezim cu cine stie ce boli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mobriq spune:

Dar la alte produse cosmetice v-ati uitat ce contin ? Io is la birou si am numai o crema de maini la indemana - de la Yves Rocher, crema de maini cu Arnica, are 30 de ingrediente incepand cu "aqua" , pe pozitia 14 zice de Arnica, majoritatea componentelor sunt substante chimice.

Totusi, laptele Doina nu-i facut pt mancat, deci din punctul asta de vedere cred ca este "otrava".

Monica 26+ si Eduard (05.04.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

quote:

Eu zic ca pretul spune totul.

Eu zic ca nu .Am produse ieftine si scumpe,la cele scumpe se adauga firma+ambalaj+...mai stiu eu ce!Eu ma demachiez cu produse relativ ieftine,am ten mixt,fara alte probleme(demachierea e obligatorie seara/dimineata cu demachiant si lotiune tonica) apoi aplic o crema buna,de noapte respectiv zi.Prin crema buna aici inteleg o crema scumpa care mi se potriveste,la aceasta nu ma uit la bani,nu o schimb,o folosesc de ani de zile,deci nu intrebati virsta .

Aniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Toate produsele cosmetice contin chimicale.Dar toate!
Daca vrem doar natural,atunci punem pe fata doar rosii,castraveti,miere de albine,etc,dar ORGANICE.

In primul rand,baza pentru creme este vaselina.Asta face crema...crema.Apoi apar conservantii,fara de care acest minunat produs ar fi valabil doar 2 zile.
Se mai foloseste vitamina A,E plus alte derivate.
Exista teste de laborator,deci otrava nu are cum sa fie.

Atata timp cat luam medicamente(adica chimicale) nu vad de ce ne-am face probleme cu o crema-demachiant.Aceasta actioneaza doar la suprafata,de multe ori particulele fiind prea mari pentru a intra adanc in pori.Deci nu o mancam.
Mai bine am fi atente la mancare,poluare(foarte daunatoare tenului!!!).

Mie,doar cu DOINA mi-a trecut o iritatie urata de pe fata.In 3 zile nu se mai vedea nimic.O mai folosesc din cand in cand,sunt adepta diversitatii.

Daca-ti face bine,nu renunta la ea.Cum spunea cineva mai sus,industria cosmetica inseamna chimicale.Asa ca orice folosesti,e bun atata timp cat tenul tau arata sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Mie mi se pare ok sa folosesti Doina, daca are un efect bun asupra tenului tau. Nu cred ca daca e ieftin, e automat de proasta calitate. De multe ori, la brand-uri platim numele.

Good things happen to good people.

Mergi la inceput