Fetele din America (109)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Adriana m, la fel am fost si eu cu Alexandru. Am avut tendinte de "closca", dar le-am combatut ca mi s-a parut ca nu-i OK. E unul din motivele pentru care am mai vrut un copil, il sufocam pe primul.
Andrada, nu e nici un big deal cu spa. Cum mergeai la cosmetica in RO. Mie imi mai face sotul cadou cite o zi la spa. La facials n-am fost niciodata foarte multumita. Masaje am facut mai bune in RO. Am mai fost la pensat si mi-a placut tipa cu ata de la NY. Manichiura/pedichiura - OK, depinde peste cine dai. Am fost si la epilat si asta a fost OK.
La pachetele cu o zi de spa mai gasesti cite o chestie care poate ca nu ti-ai dori-o neaparat. Cind le cumpara sotul nici nu stie el exact ce nu mi-as dori.
Ultima data am fost la Aveda, aveau un gen de baie de aburi si dupa a venit masajul (masaj obisnuit si plimba niste pietre calde pe spate, mi-a placut).
Sorry ca am sarit eu sa spun cum e, sint curioasa sa compar cu experienta lui Ruxij.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

La 3 ani si jumatate e cam mic "sa lucrezi de acasa", jocuri obsinuite, instrumente muzicale, pictat, cubulete etc.
Pantera, asta cu jucaria cool, am observat-o odata la Marcu cu niste lopatele, e adevarat ca s-au apucat toti sa se joace....
Dar nici n-am avut probleme din astea, doar cu niste bully ocazional.
Pe la 4 ani cred ca am inceput jocul cu primele 3 lucruri. Primele 3 lucruri care ii plac/displac, si apoi o luam pe rind: de la mincare, vacante, jucarii, pina la sentimente, intimplari...ce si-ar dori, etc cit avem timp.
Si asa il mai jucam din cind in cind. Acum are voie sa spuna si de noi ce ii place/displace si n-avem voie sa ne suparam vreodata sau sa amintim (aici e mai greu).
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Mie imi place la spa...am fost la mai multe prin NYC...favorita mea e Bliss. Eu le-o iau inainte si le zic ca vreau liniste si relaxare (asa evit si sales pitch si small talk - na, ca nu-s sociabila).

De cam un an de zile nu ma pensez, ci ma duc la indience sa ma faca "cu ata"...imi place mai mult asa, parca lasa pielea mai fina si dau o forma mult mai eleganta la sprinceana. Eu nu ma pot face singura pentru ca am tentatia sa ma iau un fir, si inca un for, si inca un for si ajung cheala (pe probate, pina mi-a confiscat mama penseta) Asa le las in pace si ma dau pe mina lor.

M-a apucat cosmetica cica acasa...cica sunless tanning (am o piele alba aproape catre vinetiu de pui de Gostat)...mi-am facut scrub, m-am inmuiat cu nitica crema la genunchi si coate...m-am dat cu spray-ul respectiv...dupa care a urmat faza de uscare (deci stai la nudul gol in baie si astepti)...Faza asta a fost extrem de scurta pentru ca a urmat un ciocanit disperat la usa...ambii copii au nevoie URGENTA de toaleta fix in clipa aia (unul sus si unul jos)...trag pantalonii pe mine, ies...si apoi mai iau cu treaba si ma culc.

Acuma am o superba culoare (bronz catre caramel) pe picioare DAR...cu niste dungi superbe de sus pina jos (unde am avut cusaturile de la pantaloni)...sotul s-a uitat la mine si m-a consoloat: "It lenghtens your legs". Inutil de spus ca dupa vreo 5-6 scruburi, aplicat de toner astringent, suc de lamiie si bicarbonat...tot in faza de dungi sint...Insa culoarea e extrem de naturala si frumoasa.

Anamaria

"I used to be Snow White, but I drifted."

Mergi la inceput

Anuta abia a implinit trei ani. Nu facem "lectii" in sensul clasic al cuvintului. Citim, cintam, spunem poezii (totul scurt, o strofa). Numaram, stie literele (le repetam dintr-o carte sau pe unde vad litere o intreb ce-i aia), desenam (vorba vine, greu de ghicit ce face acolo ). Am si plastilina dar eu urasc tot ce-i crafty si nu ne jucam foarte des cu asta. Cind am chef de curatat ii dau acuarele si o imbrac ca pe un astronaut .
Toate le incorporez in joaca in programul nostru, nimic nu e silit daca n-are chef. Nu facem toate astea in fiecare zi, citeodata trec saptamini pina mai iau cartea cu literele de exemplu.
In rest tot "invatatul" il facem discutind: vine toamna cad frunzele, vine vara - se face cald, mergem la piscina, infloreste totul in gradina etc.
Tot ce facem este pentru ca ii place si vrea ea. Alexandru nu era interesat de cintecele, poezii - ei ii plac foarte mult. Literele le stie ca a inceput ea sa ma intrebe ce-i aia etc.
De aia vreau s-o duc la pre-K, s-o invete ei ca stiu mai bine. Eu vreau sa ne jucam, sa ne tavalim, sa batem mingea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Lectii mai de la kindergarten incolo, nu la 3 ani. Tu poti sa ii citesti copilului, e important sa faci asta.

Anamaria :)) Simpatica faza cu dungile.

Andrada, cum au zis fetele, la spa e ca la un fel de cosmetica/coafor. Iti faci programare pt. ce doresti tu. Eu imi fac sprancenele (cu ceara), coafat, tratament facial (in cazul asta microdermabration ca am pielea neuniforma ca si culoare-desi tratament cu laser e mai bun pt. asa ceva), masaj, pedi/mani. La gift certificates, si eu am primit unul si avea chestii pe care nu le voiam, cum ar fi machiaj. Dar se poate sa iei valoarea certificatului si sa ceri sa iti dea alte servicii de banii aia. De ex. dc. nu vrei machiaj poti sa ceri pedichiura in loc. Dc. mai e ceva de platit extra, platesti. Dezavantajul e ca gadilelile astea sunt cam scumpe. Si eu m-am apucat de vacsuit cu creme si chestii. Dar mai mult imi "tratez" fatza decat corpu'. Dureaza cam mult. Intai imi dau cu un "lightning" cream, apoi moisturizer (La Mer folosesc si recomand, e f. buna desi e cam f. scumpa). Apoi crema pt. ochi. Si la sfarsit sunscreen. Nu prea dau cu fond de ten, decat cateodata si mai dau cu fard de pleoape. Apoi spalat pe cap in fiecare zi si facut parul cu peria (bob). Si uite asa dureaza o gramada dimineata. Cred ca am o mid-age crisis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_m spune:

Asa am facut si noi pana acum mai in joaca. dar m-am speriat cand am citit pe aici ca voi lucrati cu copii acasa. Nu m-am mai gandit la varsta. Cu pictatul si desenatul la noi nu tine ca nu-i place. Trage doua dungi pe foaie si gata, aia e tot. Litere si numere vad ca mai stie. La inceput stia aproape tot alfabetul in romaneste. Acum de cand il invata in engleza (din cantec) nu le mai prea stie. Le cam incurca. Deci suntem ok in ceea ce priveste cam cate stie pana acum, ca asa m-am speriat. Ma gandeam deja ca il iau de la gradi si ne apucam de lectii. Si noi suntem mai mult pe afara cand ne permite vremea. Lui ii place mult sa mearga cu bicicleta si cu aia ne ocupam noi timpul dupamasa cand venim de la gradi. Si cu cantatul. Toata ziua canta, si pe bicicleta. Trebuie neaparat sa-l dam la ceva muzica numai ca noi vrem sa-l dam la chitara si aia nu se poate decat numai dupa 5 ani si nici atunci nu e sigur. Cica pt chitara in mod normal copii incep de la 7 ani.

Mergi la inceput

Anamaria, va ca pe toate ne-a apucat middle-age stuff, de pilda eu mi-am facut unghiile, e aproape fornicare in acceptiunea mea.
Anyway, sune bine aia la spa cu masajul, si facialul, mani-pedi nu ca mi-e frica de boli de singe, etc, pot sa-i cer sa-mi faca numa masaj la talpi pina merg pe norisori?
Deunazi l-am luat pe Marcu cu bici de la scoala, parca zbura, era asa fericit ca a dat o tura la scoala, apoi da-i alergat pina acasa dupa el.
E misto acum cind il fac fericit numa cu o bicicleta, vorba lu ala cu fie-sa "let me buy her hapiness, while I still afford it".
A avut pauza la pokemoni doua saptamini din cauza de facut teme in sila, azi e liberarea,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Scolarii fac lectii, astia mici sint "de voie". Anuta cel putin asa e. Alexandru n-are de ales, dar face foarte putin extra si asta numai pentru ca e chiar o nimica toata ce primeste de facut de la scoala.
Uitai sa-i spun lui Corina ca am luat si noi cardurile alea, Brain Quest. La astea n-ar copilul nici o obiectie, in schimb jocul ala electronic de ziceai ca l-ati folosit in masina nu-l atrage deloc. Am uitat cum se numesc, twister something.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Am primit si eu un gift certificate la un spa fain de aici. Vreau sa merg la cosmetica ca ma preocupa tare de tot mutra. Cum ziceati ca se spune la tarate?
Adriana, si eu vreau sa fac cu Luca chitara. Sotul ma tot batea la cap sa ii cumparam chitara, dar consider ca e prea mic, o ia ca pe o jucarie si se plictiseste de ea. Eu am facut chitara clasica din clasa a cincea pana in liceu.
O vecina de-a noastra care are vreo 12 ani canta tare fain la flaut. Iar Luca o asculta inmarmurit. Parca e intrat in transa.
Despre copiii mototoli, il bag si eu pe Luca in clubul lor. Stiti ca m-am plans eu de el ca e tare blegut. Este genul ala de intoarce si celalalt obraz si eu mor de ciuda ca il vad asa timid. Astept sa vad cum va fi cand va mai creste.
Eu am terminat scoala. Multumita si usurata. Insa copiii imi sunt bolnavi. Eva iar are infectie la ambele urechi, Luca mi-a behait toata saptamana, vreo trei nopti nu am dormit nici eu nici el. De azi vad ca se simt mai bine. Insa ma ingrijoreaza Eva cu infectiile ei de nu ii mai trec. In fiecare luna ea este pe antibiotic. Si caldura asta nu mai vine!!!

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Nici la noi n-a mers twisterul ala, nici macar la disperare cind n-avea voie pe nintendo.
Noi jucam in masina jocul cu abrevieri din literele masinilor care trec pe linga noi. Esti depunctat cind faci ceva comun UAP "uniunea artistilor platici", si ai puncte cind faci funny SRJ "sapunul rade jegul", etc. Eram in taxi spre aeroport (twisterul nu-l interesa de nici o culoare), jucam jocul si el cica la SJU (smelly japoneze urinal), soferul era asiatic, am zis ca ne lasa in drum...
A

Mergi la inceput