Piticodromul de Sept - Oct 2005 (205)
Raspunsuri - Pagina 13
Antoanela23 spune:
Buna neata,
La Multi Ani tuturor Elenelor si Constantin(i/e)-lor! Multa sanatate si petrecere frumoasa!
Raluca, ai avut ceva de tras cu fetita ta, multa sanatate sa scapati repede de toate belelele si sa te pui pe treaba pt bb2, succes.
Ioana, felicitari pt masina, ce ti-ai luat?
Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">Victor (8 octombrie 2005)
Ioana75 spune:
Casiana, nu cred ca puteti elimina timiditatea acum, daca e in gene. Eu incerc sa o tin in brate cind e in mediu nou, sau sint oameni noi, dar tot nu se simte confortabil.
Anto, vrei sa stii de cine sa te feresti pe strada cind vii in Bucuresti? Am luat un Yaris, pare simpatic.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
Tonnia spune:
Felicitari, Ioana!!! Sa-l stapanesti sanatoasa!
Si eu cred ca timiditatea asta e din nastere dar vor invata ei sa o controleze.
La noi Sa a devenit acum timidul casei, sa nu mai vada pe nimeni, il tine cam 30 min perioada de acomodare dupa aia sa te tii...
Intrebare pentru fetele de afara (si nu numai dar ele s-ar putea sa stie mai multe): se face sigilarea dintilor la copii? Adica, stiu ca se face, dar e o practica uzuala? A incercat cineva?
Eu i-as face lui Dinu iar mai incolo, dupa ce are dentitia completa, si lui Sa.
locca spune:
La multi ani Elenelor si Constantinilor!
Antonia, prin sigilare te referi la tratament local cu fluor? Eu am facut asa ceva cand aveam vreo 8 ani. Se face si la copiii mici, adica la prima dentitie?
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2
locca spune:
Ioana, sa-ti stapanesti sanatoasa Yarisul! Stiu cum e, nici eu nu mai apuc seara sa dau drumul la calculator. Nici la teveu, joaca joaca si iar joaca.
Azi dimineata dupa ce s-a trezit din somn copilul s-a dus glont la baie si a zis ca vrea sa se joaca in apa. Asa ca a trebuit sa scot cadita de cand era mic in camera si sa-i pun apa acolo ca sa putem si noi sa facem dus. La un mom dat a inceput sa se dezbrace si s-a bagat cu totul in cadita.
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2
alexuta2005 spune:
Antonia am discutat cu medicul meu stomatolog despre sigilarea dintilor si mi-a zis ca se poate face si la dantura de lapte dar nu prea se merita.Ea mi-a recomandat sa ii sigilez Alexiei dintii, in special maselutele cand or sa apara cele definitive.Trebuie sigilate imediat cum ies.Ea a zis ca asa a facut si cu copiii ei.
miflore spune:
Sigilare? Ce-i aia sigilare? Tonnia, nu ma lasa in suspans ca-mi imaginez fel de fel.
Ioana, bravooooooo pt. masinutza! Pai e bun serviciul asta nou, deja ti-ai luat masina! M-as face colega cu tine da' nu ma pricep la IT.
Si fi-mea e mai timida, se baga dupa mine cand o intreaba cineva strain ceva. Acum depinde si de persoana straina, cu unii se dezlantuie dupa un sfert de ora, cu altii dupa o ora si cu altii deloc.
La multi ani special pentru Alexia Elena!
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
alexuta2005 spune:
Mihaela
Sa-ti explic eu mai "babeste".Sigilarea e un procedeu prin care se aplica o substanta incolora peste maseluta si acopera fisurile minuscule din smaltul dintelui si asa nu mai patrund bacteriile care fac carii.
Tonnia spune:
Da, se da cu un gel cu fluor care dureaza 1-2 ani si cica in tot timpul asta esti la adapost de carii. Se practica si la noi. De fapt, ce ma nedumireste pe mine e urmatorul lucru: daca e asa de teribila treaba asta, de ce nu face toata lumea? Ca am auzit ca e o metoda super eficienta, atunci de ce nu e mai populara treaba asta?
eu am de gand sa-i fac lui Dinu in vara asta. Nu gasesc contraindicatii. De ce n-ar merita, chiar daca sunt de lapte? E bine sa-i ai si pe astia intregi, nu? Mai citesc...
Ioana75 spune:
Multumesc de urari; credeam ca o sa parchez mai usor cu o masina mai mica, dar nu. Deci nu era masina de vina.
Antonia, sa-mi zici daca faci sigilarea aia si cam cit costa; eu nu am auzit de ea.
Zino, trebuie sa ne intilnim sa-mi platesc datoriile. Daca nu reusim in urmatoarele 31 de zile, ne vedem la spectacolul cu Winnie.
Ruxandra, da, nici la TV nu mai dau drumul; nu-mi vine sa cred, eu eram mare consumatoare de TV, acum nu mai vad nimic.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei