Legat de epidurala
As vrea sa intreb fetele care au facut epidurala pt nastere normala daca v-au insertat cateterul pt urina(atentie cel pt urina nu cel in coloana). Mie mi l-au pus desi nu am vrut initial, au zis ca asa se face la epidurala dar mai apoi am facut complicatii la urinare dupa nastere. Nu stiu daca era intr-adevar de la cateter insa cert e ca le-am facut. Daca e sa mai am un copil , as opta din nou pt epidurala insa nu as vrea cateterul daca nu e absolut necesar si daca nu se folosete peste tot. Daca in schimb procedura in sine impune si asta, n-am ce-i face ma resemnez. Asa ca lamuriti-ma va rog toate ati avut asta la epidurala?
Adela
Raspunsuri
Adela P spune:
Da, eu stiu ca faci pipi pe tine..cum se poate sa faci si alte treburi, insa iti pune oricum absorbatele acelea mari si le schimba regulat, dupa nevoie.
Adela
parpalak spune:
Da' nu cred ca-i face prea bine la zona aia sa stea cu pipilica pe ea.. Ca sa nu mai zic de pericol de infectie...
GabiG spune:
Mie nu mi-au pus asa ceva si am primit tot epidurala...Ar fi fost destul de neplacut...BIne ca nu mi-au pus, mai chestia aia mai lipsea pe acolo atunci...
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
Marox spune:
Nici mie nu mi-au pus asa ceva. Poate din cauza ca am nascut destul de repede dupa ce mi-au pus peridurala?
Tin@ spune:
Fetelor vad ca sunteti in tema cu acest subiect, doar ati trait-o pe pielea voastra. Asa ca va rog, spuneti-mi si mie mai multe despre anestezia asta. Daca doare, avantaje-dezavantaje, vreau parerea fiecareia. In plus am citit un articol pe forum in care spunea ca in cazul epiduralei se foloseste des forcepsul. E adevarat?
Multumiri!
Valentina
Laura Takacs spune:
Experienta mea a fost pozitiva dar am auzit si unele care nu au fost atat de incantate de ea. Parerea mea e ca depinde de cat de bun e dr. Eu nu am simtit absolut nimic, nici macar cand a intrat acul intre vertebre. Chestia cu forcepsul banuiesc ca se face cand ti-au dat prea multa anestezie si nu mai simti absolut nimic, deci nu mai poti impinge. Normal trebuie sa mai simti cel putin o presiune as mai mare ca sa stii cand iasa copilul, sa stii sa impingi, din cate imi spunea dr-ul nu trebuie sa fii complet anesteziata. Cateter nu mi-au pus la inceput, mi-au pus dupa nastere cand nu mai puteam misca nimic.
adibe spune:
Si eu as vrea sa stiu mai multe despre epidurala.Pe Erisa am nascut-o prin cezariana (a fost sarcina pelviana) , as fi vrut din tot sufletul sa nasc normal si cu toate ca pina in ultimul moment pe masa de operatie intrebam ca disperata "nu s-a intors?" , nu am avut parte de nastere normala, asa ca am c-am "pierdut momentul". De aceea v-as ruga daca se poate sa dati mai multe detalii, poate data viitoare voi opta pt aceasta alternativa .
Laura Takacs spune:
Adibe, o sa incerc sa-ti descriu cum a fost la mine, fetele care au mai facut sariti si voi cu completari! La mine a fost tocmai cand capul copilului se vedea si eram aproape complet dilatata, deci chiar inainte sa nasc- dupa aceea m-au dus sirect in sala de nastere. Mi-au dat sa tin o perna in brate si mi-au monitorizat contractiile. Mi-au spus sa ma aplec putin in fata (sezand pe marginea patului de travaliu)si intre doua contractii mi-au introdus un ac intre vertebre. Apoi l-au conectat la punga de ser fiziologic in care au pus substanta anestezica. Atat a fost tot. N-am simitit absolut nimic si am fost taaaare fericita dupa aceea, durerile de la contractii au disparut aproape complet, am mai avut doar niste crampe usoare. Altceva nu stiu ce te-ar mai interesa. Dar intreaba daca mai vrei si alte clarificari.
Laura