Legat de epidurala

Legat de epidurala | Autor: Adela P

Link direct la acest mesaj

As vrea sa intreb fetele care au facut epidurala pt nastere normala daca v-au insertat cateterul pt urina(atentie cel pt urina nu cel in coloana). Mie mi l-au pus desi nu am vrut initial, au zis ca asa se face la epidurala dar mai apoi am facut complicatii la urinare dupa nastere. Nu stiu daca era intr-adevar de la cateter insa cert e ca le-am facut. Daca e sa mai am un copil , as opta din nou pt epidurala insa nu as vrea cateterul daca nu e absolut necesar si daca nu se folosete peste tot. Daca in schimb procedura in sine impune si asta, n-am ce-i face ma resemnez. Asa ca lamuriti-ma va rog toate ati avut asta la epidurala?

Adela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Da, pentru ca altfel faci pipi pe tine pina-ti trece epidurala..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Da, eu stiu ca faci pipi pe tine..cum se poate sa faci si alte treburi, insa iti pune oricum absorbatele acelea mari si le schimba regulat, dupa nevoie.

Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Da' nu cred ca-i face prea bine la zona aia sa stea cu pipilica pe ea.. Ca sa nu mai zic de pericol de infectie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

Mie nu mi-au pus asa ceva si am primit tot epidurala...Ar fi fost destul de neplacut...BIne ca nu mi-au pus, mai chestia aia mai lipsea pe acolo atunci...

Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Nici mie nu mi-au pus asa ceva. Poate din cauza ca am nascut destul de repede dupa ce mi-au pus peridurala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tin@ spune:

Fetelor vad ca sunteti in tema cu acest subiect, doar ati trait-o pe pielea voastra. Asa ca va rog, spuneti-mi si mie mai multe despre anestezia asta. Daca doare, avantaje-dezavantaje, vreau parerea fiecareia. In plus am citit un articol pe forum in care spunea ca in cazul epiduralei se foloseste des forcepsul. E adevarat?
Multumiri!
Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Adela,

Si eu am avut cateterul respectiv.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Experienta mea a fost pozitiva dar am auzit si unele care nu au fost atat de incantate de ea. Parerea mea e ca depinde de cat de bun e dr. Eu nu am simtit absolut nimic, nici macar cand a intrat acul intre vertebre. Chestia cu forcepsul banuiesc ca se face cand ti-au dat prea multa anestezie si nu mai simti absolut nimic, deci nu mai poti impinge. Normal trebuie sa mai simti cel putin o presiune as mai mare ca sa stii cand iasa copilul, sa stii sa impingi, din cate imi spunea dr-ul nu trebuie sa fii complet anesteziata. Cateter nu mi-au pus la inceput, mi-au pus dupa nastere cand nu mai puteam misca nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adibe spune:

Si eu as vrea sa stiu mai multe despre epidurala.Pe Erisa am nascut-o prin cezariana (a fost sarcina pelviana) , as fi vrut din tot sufletul sa nasc normal si cu toate ca pina in ultimul moment pe masa de operatie intrebam ca disperata "nu s-a intors?" , nu am avut parte de nastere normala, asa ca am c-am "pierdut momentul". De aceea v-as ruga daca se poate sa dati mai multe detalii, poate data viitoare voi opta pt aceasta alternativa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Adibe, o sa incerc sa-ti descriu cum a fost la mine, fetele care au mai facut sariti si voi cu completari! La mine a fost tocmai cand capul copilului se vedea si eram aproape complet dilatata, deci chiar inainte sa nasc- dupa aceea m-au dus sirect in sala de nastere. Mi-au dat sa tin o perna in brate si mi-au monitorizat contractiile. Mi-au spus sa ma aplec putin in fata (sezand pe marginea patului de travaliu)si intre doua contractii mi-au introdus un ac intre vertebre. Apoi l-au conectat la punga de ser fiziologic in care au pus substanta anestezica. Atat a fost tot. N-am simitit absolut nimic si am fost taaaare fericita dupa aceea, durerile de la contractii au disparut aproape complet, am mai avut doar niste crampe usoare. Altceva nu stiu ce te-ar mai interesa. Dar intreaba daca mai vrei si alte clarificari.

Laura

Mergi la inceput