Fizica / chimie distractiva. Help :)
Raspunsuri - Pagina 3
g_ioana spune:
Interesant subiect:))io-ti propun un experiment care dureaza f.putin si-i impresioneaza si pe studenti:))
"Vulcanul chimic
Descrierea experimentului
Pe o sita de azbest se pun câteva grame (cca. 10g) de bicromat de amoniu. Betze de chibrit aprinse (1-2 poate mai multe) se înfig în gramjoara de la baza spre vârf. Bicromatul se descompune sub influentza caldurii batzului de chibrit dând impresia unei eruptii vulcanice."....merge si cu bicromat de potasiu si poti pune chiar si pe o ..farfurie daca nu ai sita de azbest...dar pune o cantitate mica de bicromat...efectul este cool...
Denizel io cred ca nu mai folosesc drept agent de ingrosare amidonul...au gasit ceva mai ieftin...guma de guar
CristinaT spune:
Am gasit prin librarii o carte pe tema asta, a vazut-o cineva? stit cumva pt ce varsta este? merita banii? ca eu nu am avut timp sa ma uit peste ea.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
CorinaDani spune:
buna,
iata un al experiment haios, dar cred ca trebuie sa se desfasoare sub atenta supraveghere a unui adult.
tine mai mult de scamatorii, dar se bazeaza pe principiile fizicii.
asadar : iti trebuie o sticla (din sticla :-))), cu gat larg (dar nu mai larg decat diametrul unui ou fiert decojit), un ou fiert decojit(nici prea moale, nici prea tare), cateva bucati de hartie (2-3 jumatati de coala A4), o cutie cu chibrituri.
teoretic, oul fiert nu ar trebui sa treaca prin gatul sticlei, dar practic se poate...
se introduc in sticla cele 2-3 bucatele de hartie, se arunca peste ele un chibrit aprins, imediat se pune oul pe gura sticlei.
hartia arde, consuma oxigenul din sticla si vidul astfel creat trage oul fiert inauntru !!!
cred ca totusi e necesara macar o repetitie acasa inainte de aparitia in public...
mult succes si distractie placuta !!!