PIERSICUTZE de iulie-august 2006 (84)
Raspunsuri - Pagina 17
gina_butnaru spune:
quote:
Originally posted by Ramoon
consi exact chestii din astea am auzit si eu + k Timeea incepe sa planga inainte sa intram in cabinetul pediatrei...
eugcem, nu-i pun perna, dar fara plapumioara nu reusesc s-o dezobisnuiesc probabil din cauza faptului k toata iarna am innebunit-o cu invelitul si acum nu mai vrea sa doarma fara ea...nu va zic ce circ a facut cand am bagat-o la spalat si i-am dat altceva+ k eu sunt una din persoanele alea care dorm iarna sau vara cu plapuma
am vazut k se mai dezveleste, adica dimineata mereu o gasesc dezvelita ...grade...nush cate sunt dar e destul de cald, cateodata f cald. o sa pun termometru sa vad in noaptea asta de curiozitate.
si altceva : la ce ora se culc ai vostri? k Timi tot mai tarziu, pe la 23 - 23 si un pic, dar cred k daca as lasa-o s-ar culca si mai tarziu...adoarme f greu de cand i-am luat suzi.
Ramona si Timeea http://b2.lilypie.com/xT9Ap2.png
Cu culcatul seara, si noi patim la fel, tot asa, de cand nu mai are suzeta, de vreo 2 saptamani. Isi mai aduce cateodata aminte de ea si o mai cere, dar nu i-am dat-o.

Mama lui Razvan-Andrei
Ticker

www.flickr.com/photos/21444943@N07" target="_blank">Poze Razvan, mami si altele

www.onetruemedia.com/my_shared?z=238f71e8c47eddba54dbe4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete

Poze de la Viena

www.piersicute2006.blogspot.com/" target="_blank"> Piersicute de 2006

Sa ajutam o mamica exceptionala si o printesa superba - Ramona si Teo
"Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se indeplineasca!"
gina_butnaru spune:
quote:
Originally posted by mada_mxm
Buna fetele!
Sorry da nu am apucat sa citesc din urma da vreau sa recuperez sapt asta.
Am intrat rapid sa va zic ca a iesit bine sambata imi era firca ca nu o sa iasa bine si etc dar m-am simti frumoasa m-am simtit bine si eu si Flo si musafirii.
Va pun rapid link-ul de la poze si revin sapt asta cu detalii si vesti despre noi.
Pupici la livada si la pierscutze.
-------------------------------------------------------------------
Mada mami deArianna Raisa si acum
cu
Amira Maya
AMR 5 saptamani
Mada, Casa de piatra! Am vazut pozele, foarte frumos a fost!

Mama lui Razvan-Andrei
Ticker

www.flickr.com/photos/21444943@N07" target="_blank">Poze Razvan, mami si altele

www.onetruemedia.com/my_shared?z=238f71e8c47eddba54dbe4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete

Poze de la Viena

www.piersicute2006.blogspot.com/" target="_blank"> Piersicute de 2006

Sa ajutam o mamica exceptionala si o printesa superba - Ramona si Teo
"Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se indeplineasca!"
zuzunaki spune:
BULINUTA,
de ce trebuie sa te duci personal la Viena sa iei vaccinul???E vorba de ENCEPUR?Eu ma pot interesa si ti-l pot lua si trimite daca vrei sa nu bateti atata drum pentru un vaccin.
Mami de pufulet pufilos
si Sofiliciu-un deliciu
STUTTGART CAMPIOANA!!!
mamaluidavid spune:
Neatza livada!
Multumesc pentru urarile pentru casa noua!

Anasia,Julax da,asa-i fiica-mea,SMECHERA.Sa va zic ca atunci cand e suparata pe mine se propteste in fata mea si se PREFACE ca isi suge degetul,doar ca sa ma oftice? Mama mi-a spus ca nu am voie sa ma plang,seamana cu mine cica.Mama ei de smecherie ce se transmite genetic 

Gina 
Buli intoarcem si noi pupicii
Si drum bun,sa fie cu folos!
Norocuta 
Ieri a fost o zi foarte fericita pt. noi,seara am mers toti 4 sa ne vedem casuta,e gata-gata,inclusiv geamuri,obloane,usa intrare,pana si gratiile geamului de la baie erau puse. Astazi merg cei de la curent si telefon sa faca legaturile.
Ne-am mirat eu si Masaaki de cat de mare a iesit,pe hartie nu parea chiar asa.
Daca acum la 2 dormitoare,1 living si o bucatarie+2 toalete abia fac fata la curatenie
ma gandesc... la 4 dormitoare,2 living-uri si o bucatarie+2 toalete cum `oi face curatenie 
livada!
bulinuta27 spune:
pup fetele
julax pupici
leistra, gina si piti vrea numai afara si urla si se tavale de la 7 dimineata sa stea numai afara , dupa-amiaza cand se trezeste primul lui cuvant este pa...deci cunoastem
..aseara pe furtuna ai cu grindina era cu umbrela in mana in scara blocului si zicea: tun, poua ![]()
gina 
zuzunaki multumim frumos dar am inteles ca trebuie tinut la cel mult + 5 grade, noi am luat un frigider cu noi din ala de masina asa ca plecam diseara ..iti multumesc mult 
mamaluidavid multumim sa Deie Domnul!...mama ce bucurie pe voi cu casuta..s.a o stapaniti sanatosi si fericiti!
bulinuta mamica de bulinel dragutel 
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
Ajutati-o pe Sonia,
bulinuta27 spune:
va pup
am plecat cu piti la oki si pe urma la gara
pupici
babee ne auzim la tel ca fug si nu o sa mai am internet 
bulinuta mamica de bulinel dragutel 
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
Ajutati-o pe Sonia,
leistra spune:
salutare, fetelor!
eu stau in fata calculatorului da' mi se inchid ochii pur si simplu, ieri seara la ora 8 dormeam, acum ploua de rupe si mi-e un somn...
mada, casa de piatra! sarcina usoara si sa va bucurati de copilasi!
vad ca nu suntem singurii care vrem afara toata ziua, eu daca e vreme frumoasa las totul balta si plec, dar daca ploua stau acasa, ca n-am permis
moata nostra ne da acum bataie la fund, cum vine tac-su ii spune sa se aplece si ii da doua la fund apoi ii spune pe un ton f raspicat sa treca la colt si ii mai ordona si ACTIE, e tare comica!
mamaluidavid, felicitarile noastre! sa stii ca si casa noastra e destul de marisoara si de multe ori as vrea sa locuiesc intr-un apartament ca ma dspera curatenia, mai ales cu mandra mea care e facuta parca sa faca dezordine, e activitatea ei principala
va las fetelor, ma duc sa mai fac si eu cate ceva poate imi mai tre
ce somnul asta
http://s243.photobucket.com/albums/ff152/adinaleistra/
mamica de balenica Elena
Genie spune:
Buna la toata lumea. Am citit printre randuri ca fii-mea e foarte racita de doua zile si tuseste ca un magarush. Am fost miercuri dimineata cu ea la spital pt ca toata noaptea de marti spre miercuri a plans si a urlat,din cauza tusei foarte violente atipea jumate de ora si apoi se trezea si tot asa. A inceput sa ia ospamox de 125mg, 5 ml la 8 ore si ambroxol picaturi pt tuse.
Am o intrebare pt mamicile care au folosit ospamox pt pici, va mai amintiti doza? Am vb cu o prietena si mi-a spus ca i se pare foarte putin 5 ml la 8 ore ospamox de 125 mg.
Si azi noapte a fost tot foarte greu cu somnul pt ca nu poate dormi fara suzeta si o apuca tusea mai tot timpul. Sunt terminata de somn, ea e si mai si. Nu ma mai inteleg cu ea deloc. Mi-e mila sa o vad asa, sper sa se faca mai repede bine. Daca stiti ceva remedii naturiste pt tuse, va rog sa ne spuneti si noua .
Buli, sanatate multa si bafta cu vaccinul.
Va pup pe toate
Tweety7 spune:
Genie, ce diagnostic i-a fost pus? E ragusita? Fii atenta la evolutia tusei. Daca devine latratoare (adica, cu un suierat asa la final), daca haraie, e posibil sa fie laringita si trebuie mers urgent la doctor (stiu ca la asta merge tratament cu aerosoli). Ce alte simptome mai are? Face febra? Are mucisori? Sau doar tuseste magareste?
Daca doar tuseste, poate fi tuse convulsiva. Uite cate ceva despre ea: "Accesul de tuse începe printr-o inspiratie mai profundă, după care urmează sacade de tuse,foarte apropiate una de alta (întocmai ca tusea provocată de un corp străin în laringe). Tusea este spastică, zdruncinătoare, sacadele se prelungesc fără pauze între ele, ochii proemină si lăcrimează, limba este propulsată cu vârful în sus. Desfăsurarea accesului, care poate cuprinde 10 – 20 sacade
de tuse, neîntrerupte, are uneori un caracter dramatic; pozitia imobilă a toracelui, cianoza fetei,anxietatea, arată o iminentă asfixie. În acest moment, se produce o inspiratie suerătoare, stridoroasă,eliberatoare, numită repriză, care pune capăt accesului de tuse sau poate să fie punctul de plecare al unor noi sacade de tuse, urmate de o nouă repriză. La sfârsitul accesului bolnavul elimină o spută filantă, vâscoasă, sticloasă, asemănătoare albusului de ou, însotită uneori de multă salivă sau de continut stomacal. Vărsăturile se pot repeta după fiecare acces de tuse. Totalitatea sacadelor de tuse plus repriza formează o cvintă de tuse. Mai multe cvinte si reprize formează un acces de tuse.
În forma comună de boală, apar până la 20 – 30 de accese de tuse în 24 de ore. Fiecare acces poate fi scurt sau mai lung, de la câteva secunde până la 2 – 4 minute, cuprinzând uneori 10–15 si
chiar mai multe reprize. Cvintele de tuse sunt mai frecvente si mai grele în cursul noptii si spre dimineată (orar nocturn).
La copil, mai ales la sugari, un acces de tuse violentă se poate însoti de convulsii partiale sau generalizate, cu pierderea urinei si a materiilor fecale. Comportarea copilului, în intervalul acceselor
de tuse este diferită. Unii dintre ei sunt epuizati, cad într-o somnolentă sau într-o stare de apatie excesivă, sunt palizi, altii dimpotrivă, sunt bine dispusi între accese, cu pofta de mâncare păstrată,afebrili, aproape niste copii sănătosi. Aspectul exterior al copiilor trădează uneori boala: fata edematiată, ochii luciosi, umezi cu fanta palpebrală mai îngustă, uneori cu hemoragii în conjunctiva
bulbară (chemozis) sau periorbitală, buzele usor edematiate, ulceratia frâului limbii (la copii care au cel putin incisivii inferiori), tegumentele fetii palide. În timpul stadiului convulsiv, atâta vreme cât nu apar complicatii, temperatura este normală.
Examenul pulmonar nu arată nimic deosebit si tocmai negativitatea semnelor stetacustice poate fi considerată ca un semn în favoarea diagnosticului de tuse convulsivăî. Radiologic, se descrie o
imagine caracteristică, cu infiltratie perihilară, dând imaginea de “cord în flacără” (Triunghiul lui Göttche)."
Acum, despre remedii naturiste pentru tuse au scris fetele Martta si Julax in capitolul trecut pe prima pagina: sirop din muguri de brad, ceai de busuioc si patlagina, Sinupret (un secretolitic), Prospan. Poti sa citesti despre remedii pentru tuse si aici.
Si, nu in ultimul rand, multa multa sanatate!!!
Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!
larissa_79 spune:
Veste mare!
Duminica o sa am tzocul acasa...abia astept...nu imi mai incap de piele de bucurie!
Daca va e dor de ea uitati-o aici:
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00
abia astept sa fiu mamica cu drepturi depline...si sigur voi evolua si aici pe forum mai mult...ca in ultima perioada mi-a fost cam greu sa scriu aici....desi va citeam zilnic!
Larisa si Alexia
(13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

cu 
AMR 5 saptamani