zugravit cu lavabila peste calciu,se poate?

zugravit cu lavabila peste calciu,se poate? | Autor: dulcetica

Link direct la acest mesaj

Ce ma bucur ca v-am gasit,nu prea am postat pe aici!Sa ma prezint:diletanta,fara abilitati deosebite,elan mare care scade pe parcurs....Momentan sint decisa 101% sa zugravesc peste calciu cu lavabila,personal.Nu prea are relevanta daca va rezulta perfect.In principiu m-ar interesa sa fie curat si placut.Calciu nu se ia de pe pereti,e destul de discret(dimensiuni relativ reduse).Culoare e verde peste care baiatul meu a pictat cu un morcov crud un perete intreg.Deci intelegeti ca mai rau de atit n-are cum sa rezulte.V-as fi foarte indatorata daca mi-ati da detalii suplimentare.Dau intii cu amorsa si apoi cu grund de fixare?Vopsesc intii tavanul si peretii cu alb si apoi dau culoare pe pereti.Ce marca de vopsea imi recomandati?Cam ce cantitati spuneti ca intra suplimentar din cauza ca e calciu?
Daca ati pune o poza cu ce a rezultat ar fi perfect!
In cit timp dau gata o camera?
Daca dau cu amorsa cit astept sa-si faca efgectul?Intre straturi ce interval trebui lasat?
Ce tip de trafaleti imi recomandati?
Trafaletul utilizat la vopseaua colorata nu mai poate fi utilizat ulterior pe alb?
Ar trebui sa-mi iau o scara?
Folie pt acoperit mobila,pe jos,de unde ati luat?Ati fixat-o cu banda adeziva?Intra praf pe dedesubt si strica parchetul?Pentru o camera 2,4x 4m cam cit ar costa materialele?
Exista vreun var care sa aiba un aspect putin lucios,stralucitor,luminos...daca intelegeti ce vreau sa spun!
Sper ca e cineva care a facut asta...
Multumesc anticipat pentru detalii,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Dulcetica, din ce stiu eu despre zugravit, cea mai mare problema a ta, va fi sa nu pice calciul odata ce vei umezi peretii...E un risc asumat inteleg... Atunci va trebui sa-i lasi sa se usuce foarte bine intre operatii (amorsa, lavabil).De cate maini trebuie date sau cat timp ia pana se usuca, asta numai vazand si facand...Iti tin pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Nu stiu cum e cu lavabila, dar parintii mei au zugravit mai acum vreo 10-15 ani cu ce se zugravea pe vremea aia, cu pompa, si rezultatul a fost dezastruos. Calciul s-a umflat tot, s-a coscovit si a cazut in final, de a trebuit curatat tot si refacuta zugraveala de la glet.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Sunt aproape sigur ca nu merge. Se umfla calciul. De ce spun "aproape", pentru ca s-ar putea sa fie aracet din gros atunci cand s-a batut calciul. Oricum, atentie la amorsa, cu grija, timp indelungat. Fa o proba pe un perete mai putin vizibil.
Praf nu are de unde sa fie, nu dai cu smirghel...oricum, nu se strica nimic sub plastic. Dupa ce vopsesti tavanul, trasezi delimitarea culorilor si lipesti banda de hartie adeziva, ca sa nu amesteci culorile. Pentru ca muchiile pot sa nu fie drepte, poti sa intrii cu culoare 10 cm pe tavan.
Pentru ca trebuie sa mergi incet cu udatura de la amorsa, cred ca o sa-ti ia cateva zile /camera. Nu de muncit, dar de asteptat sa se usuce...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Calciul de pe perete trebuie dat jos! Categoric! Te rog, nu arunca si tu banii pe ferestra ca alti clienti ai nostri! De multe ori te costa mai mult sa repari decat s afaci de la bun inceput cum trebuie! Si la reparatii dupa altii greu se baga o echipa serioasa! Apeleaza la o echipa serioasa, exista scule de dat jos calciul ala, uite barbatu-meu are asa ceva. Sigur, noi suntem din Constanta, dar sigur exista si alte echipe care s-au gandit la asta si sunt pregatiti. Dupa aia puteti sa continuati voi, ca sa scutiti niste bani. Desi, daca dai ala jos, trebuie iar gletuit, smirgheluit, varuit,etc....nu e prea simplu, crede-ma, am vazut rezultate dezastruoase!

"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Banuiam eu!Totusi cit ar costa amorsa si varul pt o camera, sa vad cit as pierde?
E exclus sa fac eu operatiunea cu raschetatul,gletuitul, amorsatul, zugravitul?A facut vreo femeie asa ceva?
Raschetatul imi suna neclar?Adica trebuie dat jos stratul de calciu pina ramine peretele fara var?Apoi se da un strat de glet,peste care amorsa si apoi var lavabil?

Mergi la inceput

Dulcetica, eu am zugravit odata peste calciu cu lavabil si n-a cazut(era un spatiu inchiriat si am riscat). Pe atunci nu stiu daca exista amorsa,noi am amestecat aracet in lavabil. Acum cand am construit casa noua, am vazut ca mesterii au pus putin lavabil in galeata cu amorsa, deci se poate amesteca. Cred ca poti sa-ti iei vopseaua, sa dai amorsa in care ai pus si putin lavabil si sa astepti sa se usuce foarte bine. Trebuie sa ai grija sa nu insisti de mai multe ori pe aceeasi suprafata, ca sa n-o umezesti in plus, adica unde ai umezit, nu revii pana nu se usuca.Daca se usuca si nu ai probleme, repeti operatia cu lavabil. Daca ai probleme si se desprinde calciul, chemi zugravii, ca ai pierdut doar timp si banii de amorsa(nu e scumpa) - din lavabil aproape ca nu ai consumat. Tu hotarasti daca merita incercat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Da, incearca sa pui aracet in amorsa sau in lavabil.
Testeaza intai pe un perete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Olympia ,dar a rezultat rezonabil,la spatiu ma refer?!

Mergi la inceput

Neasteptat de bine. N-a cazut calciul, n-a iesit patat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Noi am zufravit peste calciu,al nostru este zdravan,adik n-a picat pe nicaieri!Am dat cu amorsa,cumparata gata,al lasat o zi sa se usuce,apoi am dat cu lavabila!De fapt a dat,sotue corect spus!Intr-o zi a fost gata si a dat de 2 ori!Peretii,ca la tavan a fost mai nasol,a trebuit sa-l spalam,apoi amorsa apoi lavabil!Nu stiu sa-ti spun cata vopsea am folosit,ca am dat acum 2 ani..oricum cred ca 15 kg,au intrat parca la sufragerie!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput