angajare
buna! sunt o viitoare mamica si ma alfu intro situatie cam ciudata de aceea as dori sa adresez cateva intrebari in speranta ca cineva ma poate ajuta!! sunt profesoara suplinitoare astfel ca contractul meu de munca se incheie la data de 15 iunie si teoretic beneficiez de ajutor de somaj! eu abia am aflat ca sunt insarcinata si mi-e frica ca nu voi fi reangajata in spetembrie ( cand sarcina va avea cam 5 luni) !! as dori sa ma reangajez pentru ca perioada de somaj se incheie inainte de termenul de nastere!!as avea doua intrebari:este posibil sa nu fiu reangajata in septembrie datorita faptului ca sunt insarcinata??
in cazul in care nu voi fi reangajata mai beneficiez de indemnizatia pentru copil?
va rog foarte mult sa ma ajutati pentru ca sunt foarte ingrijorata de situatia mea
Raspunsuri
marius spune:
Care este data probabila a nasterii? Sa o luam sistematic ok?
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
marius spune:
Bun. Deci pt a fi Ok va trebui sa ai pe intervalul 10.01.2008 -10.01.2009 continuitate privind asigurarea.
Intre 10.01.2008 - 15.06.2008 esti angajata. Eu cred ca ar trebui sa fie si mai mult pentru ca ai dreptul si la concediul de odihna. Dupa aceea insa obligatoriu trebuie sa gasesti continuitate. Ori alt loc de munca, ori somaj, nu ai voie sa ai intreruperi ca sa beneficiezi de CIC. Macar pana in 1 noiembrie 2007 pt ca de acolo poti sa intri in prenatal. Deci zona iunie(iulie unde este concediul de odihan pt 2008?) -> 31.10.2008 trebuie acoperita. Nu stiu daca te vor angaja sa nu e greu de presupus dar TREBUIE sa gasesti o solutie altfel pierzi dreptul la CIC. Chiar si somajul e OK dar sa acopere zona mentionata mai sus. Adica sa intri in somaj direct din incetarea contractului de munca nu dupa o luna.... deci sa nu existe perioade in care sa nu apari cu nimic.
Marius Pernes
Pagina legislativa
bluecarm spune:
multumesc mult pentru sfaturi!! as avea totusi inca o nelamurire....totul este asa cum ati spus...pana in 15 iunie lucrez apoi intru in somaj cu aceeasi data...asa a fost si anul trecut asa ca nu se pune problema de intrerupere...ce ma pune pe ganduri este faptul ca somajul dureaza doar sase luni ceea ce inseamna ca vou fi asigurata cam pana la 15 decembrie...aproximativ...daca intru in prenatal asa cum mi-ti spus la 1 noiembrie , va fi oare totusi o problema ca somajul se incheie legal peste o luna ....si ca eu voi naste dupa incheierea somajului....in ianuarie....!!! acest lucru ma ingrijoreaza ....faptul ca inainte de nastere cam o luna sunt descoperita....!! sper ca totusi daca sunt in concediu prenatal sa nu aiba legatura cu somajul...nu stiu ...astept sa ma lamuriti...multumesc din suflet...
marius spune:
Ramai in somaj sau intri in prenatal vezi ce este mai rentabil. Poti sa intri in prenatal si se intrerupe somajul sau sa stai in somaj pana la capat si intri in prenatal dupa finalizarea somajului. Cum vrei tu, vezi unde castigi mai bine in somaj sau in prenatal? Orice varianta ai alege va fi OK cu CIC pt ca vei fi asigurata integral in ultimul an sub forma
contract de munca - somaj - prenatal - nastere deci este OK.
Marius Pernes
Pagina legislativa