Mamici norocoase de sept-oct2008 (52)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
alinushca spune:
Muuh pai eu te citesc cu atentie asa ca daca mai dai cateva indicii privitor la directiile in care sa studiem problema cu alaptatul. Multumesc pentru mesaj. Sunt inca reticenta la a ma apropia de sectiunile de ingrijire a copilului/ alaptat ca ... nu stiu, inca nu ma simt pregatita. Dar imi doresc sa alaptez natural cat mai mult asa ca daca zici ca e posibil sa nu-mi iasa... mai bine ma bag la studiu.http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
Bebe reloaded 16+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
alinushca spune:
freshanana mi-au zis mamici ca dupa nasterea naturala e bine sa alaptezi cat mai repede, chiar si in maxim o ora doua dupa nastere! (am vazut ca intrebai). maica-mea a nascut prin cezariana (da, am probleme cu plamanii in sensul ca am mult mai putina rezistenta decat alti oameni) si a putut alapta abia a doua zi. desi ii explodasera sanii pregatindu-se de alaptat nu a putut sa ma alapteze decat foarte foarte putin pentru ca m-au pus la san prea tarziu.
se tot vorbeste de frica de nastere. eu cand ma gandesc la cate schimbari incredibile sunt deja puse in functiune de corpul nostru ca sa aduca pe lume bebelusul asta nu pot crede ca nu va fi bine pana la sfarsit. mai ales ca vorba aia: dintotdeauna femeile au nascut natural, si doar de cativa anishori s-au schimbat gusturile.http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
Bebe reloaded 16+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/EvaF/EvaF.jpg)
EvaF spune:
Fetelor, vad ca vorbiti de alaptat. Am citit povestea unei fete care si-a alaptat puiul doar doua saptamani, avea fff putin lapte, 30ml la o masa, asa ca a trecut si pe formula. Apoi, vazand ca bebe transpira tot si se chinuie pentru aia 30ml,a renuntat, i-a dat doar formula si ce reusea ea sa pompeze in biberon. Doctorii inteleg ca au cam luat-o peste picior, la modul "daca nu ti-ai pregatit sanii inainte sa nasti, femeie..."
Acuma, Muuh, mamicilor cu bebei si experienta, ce trebuie facut in sensul asta? Cum sa iti pregatesti sanii? Eu stiam doar de masajul butonilor cu un prosop aspru. Altceva? Ca daca ai canalele infundate ce mai poti face? Mai ales inainte de nastere de unde sa stie o femeie ca are canale infundate? Ma intriga chestiunile astea... Si poti face ceva sa ai mai mult lapte?
Legat de pozitii de alaptat, am cautat si eu pe net, sunt cateva pozitii clasice, nu stiu daca pare asa filosofie. Dar m-ati speriat voi si alte istorii de pe net. Vedeam ca vorbiti de dureri de spate...dati si voi indicii, sfaturi legat de pozitii de alaptat, trucuri pentru desfundarea canalelor inainte de nastere, ce ar trebui sa stie o femeie care nu a alaptat niciodata...Please!
Eu pana acum m-am gandit ca alaptatul e ceva instinctual, ca voi sti eu ce trebuie facut, dar aud de fete care au aflat niste lucruri cand era prea tarziu si nu mai puteau alapta, din pacate.
Edit: alinush, si eu stiu ca bebe trebuie pus la san in maxim o ora dupa nastere, asa e ideal, atunci suge fff usor si se creeaza o legatura foarte usoara mama-fat in momentul alaptarii. Se pare ca e mult mai greu daca e bebe adus doar a doua zi la san, asa zic toate mamicile. Problema cu cezariana e ca laptele nu vine chiar asa repede ca la nastere naturala, la unele femei e nevoie de cateva zile, mai ales la cezariana programata, nu de urgenta. Acum, depinde si de organismul fiecarei femei, zic eu. In toate exista un "depinde..." 22+
Luca
POZE CU NOI
Never say never!
iepurila spune:
fetelor dar macrou marinat avem voie?
Mi-e o pofta de peste (si iubesc orice produs acru- de aici gandul la marinata si de frica mercurului (care are care n-are) n-am mancat de cand am aflat de sacina decat 2 conserve de ton. Din care una am vomat-o instantaneu.
Eu, iepurica 15+
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.
andy.p spune:
Cam asa sta treaba cu alaptatul cum spui tu Eva.Medicul care s-a ocupat de Andy in maternitate mi-a spus ca trebuia sa am mai multa grija de sfarcuri sa la masez,sa le frec cu prosopul ca sa fie mai proeminente.Ale mele sunt micute asa ca Andy nu a vrut sa suga in ruptul capului.Nu m-a pregatit nimeni si nu mi-a spus nimeni ce tre sa fac.Cand am ajuns la momentul respectiv se uitau la mine ca ce nu stiu??
Laptele dupa cezariana vine mai tarziu cam 2 zile asa mi-a venit si mie.Acuma nu stiu la alte mamici.
Am o prietena care cu cezariana si a alaptat pana la 9 luni.Nu stiu de ce depinde.Eu am alaptat 2 saptamani chinuit,muls.20+
bbelina
laura si andy (07.04.2002)
denisa.g spune:
Iepurila eu am mancat peste in toaTe formele : ciorba, saramura, prajit, marina, pe gratar... dr-ul meu mi-a dat voie. Acum cum crezi tu de cuviinta! 21 +
www.flickr.com/photos/25613544@N08/?saved=1" target="_blank">noi si burtica
Corrina spune:
Azi dimineata ma uitam peste niste foto cu Bebica de la ecografii si ii vorbeam, ii spuneam ca este un frumos, ca mami il iubeste mult, ca vreau sa fie bine si ca el e iubirea si dragostea mea!!! si a inceput sa miste!!!!! Aproape mi-au dat lacrimile....
IL IUBESC PE BEBICA AL MEU
Coincidenta sau nu?? 23s+
Bebica
Muuh spune:
Eva, alina comprim raspunsul. Cititi despre alaptat ca si cum ati citi despre sa ziceam un nou leac impotriva bolii vacii nebune daca vi se pare prematur in alt mod. Cand spun sa va informati ma refer de exemplu la metode de stimulare a lactatiei (asta ma doare pe mine, de asta bat apa pe ea): este metoda cu pusul copilului la san, asta daca iti curge macar o picatura, eu am ajuns acasa cu Alexei la trei zile de la nastere, dupa ce il "alaptasem regulamentar in spital" si dupa un urlat sinistru de vreo 3 ore mi-am zis sa ma mulg cu pompa. Ei bine dupa alte 45 de minute mi-au iesit trei stropi, va rog sa ma credeti nu voi uita niciodata acei trei, fix trei stropi. Aveam canalele infundate, mi-au trebuit alte doua zile sa ajung sa produc ceva, orice cat sa aiba macar de gust copilul. Apoi am inceput sa ma mulg din ora in ora, la doua ore il puneam pe el, apoi ii dadeam cu biberonul ce mulsesem si apoi formula pana se satura. Dar trebuie sa stii ce poti sa faci, pentru ca altfel esti tentat sa renunti foarte usor. Aici pe DC sunt cateva subiecte foarte ample despre alaptat (pro in general, uneori duse la extrem) dar este si unul pentru mamicile care nu vor, nu se simt bine sa alapteze (il gasiti la ZZ, dar care merita si el citit). Veti vedea mai multe tehnici de stimulare, veti vedea diverse probleme prin care au trecut si alte femei, veti acumula informatii pe care le veti folosi sau nu.
Personal nu cred ca mai este ceva instinctual alaptatul, este ca multe alte lucruri ceva care se invata. Venitul laptelui nu depinde neaparat de metoda de nastere (prietena mea a nascut prin cezariana "la rece" si a avut lapte dupa mai putin de 12 ore) cat de organismul fiecarei mame.
Nu stiu, eu nu vreau sa va sperii doar sa va arat ca e mai bine sa va informati si sa nu folositi ceea ce ati citit decat sa nu stiti ce sa faceti si sa renuntati. Uite de exemplu dupa ce eu am dat rateu cu alaptatul am reusit sa imi ajut doua prietene sa alapteze, alta sa nu doar pentru ca aveam mai multe informatii decat ele. Vedeti, eu consider ca nu am pierdut nimic citind despre asta.
Iar raspunsul dat mai sus de andy nu face decat sa confirme parerea mea. Masati-va si sanii, cititi ca nu are ce sa va strice, pregatiti-va, evident daca asta va doriti.
Eu sunt un copil nascut prin cezariana, alaptat "de straini" in spital si inca doua saptamani acasa iar apoi am crescut vanjoasa cu lapte formula deci se poate dar daca stii cum sa o faci si vrei si poti, alaptatul este ceva minunat ca sa nu mai zic ca este ieftin, intotdeauna la indemana, steril si la temperatura potrivita.
Miruna + Alexei (13.07.2006) il asteapta pe BB2 in septembrie
aly_c20 spune:
buna seara. fetele!
vad ca vb de alaptat...uite , la asta chiar nu m am gandit!si eu ziceam ca e ceva instinctiv...
oare daca mie imi curg sanii de pe acum inseamna ca am canalele desfundate?21+
Sebi
Muuh spune:
Inca una si ma duc sa nu devin pisaloaga.
Uitati doua dintre subiectele de pe DC, Alaptatul Help Line si Exista mame care nu alapteaza?. Alte informatii mai gasiti pe www.who.int/topics/breastfeeding/en/" target="_blank">Organizatia Mondiala a Sanatatii, la leche league. Intrucat ultimile doua linkuri sunt in engleza, ceea ce contravine regulamentului DC daca este cineva interesat de o anumita informatie incerc sa o traduc eu. Nu promit insa ca pot traduce texte foarte ample.
Miruna + Alexei (13.07.2006) il asteapta pe BB2 in septembrie