utrogestan, cum?
Raspunsuri - Pagina 6

arianutza spune:
Of mai fetelor imi pare asa de rau ca trebuie sa ma adaug si eu pe aici (poate ne ajuta Domnul sa trecem in sectiunea alaturata, a celor cu burtica) dar nu ma pot rabda fiindca si eu daca as fi stiut acum 2 ani cand am ramas gravida de site ul asta si m as mai fi desteptat poate aveam acum un bebelus si o viata implinita. Asemanator multora dintre voi am patit si eu: sanatoasa eu, sanatos si barbatelul, a dat Dumnezeu si am ramas imediat dupa ce ne am propus gravida, merg la o doctora foarte buna care mi a dat elevit si duphaston, iau vreo saptamana dupa careplec la socrii unde ii zic soacra mii ce mi a dat doctora si asta sare de cur in sus cum iau asa ceva ca doar n am 50 de ani ca sa duc sarcina cu asemenea pastile (lucreaza in domeniu) si eu ca o desteapta renunt la ele si la 5 luni se produce avortul iar cand am ajuns la spital mi au zis ca sarcina statuse din evolutie de la 2 luni. Atunci n am stiut cauza si nici n am incercat s o aflu insa dupa am facut analize peste analize + hsg si totul perfect. Dai cu stimulari, m am ingrasat ca la balamuc ( de la 59 am ajuns la 87 acum am 82 cu regim) plus niste chisturi de toata frumusetea de la stimulari fiindca dupa avort n ma mai ramas din cauza dereglarii ciclului.
Am ajuns anul trecut la doctor si m au bagat pe duphaston si de cand iau imi vine ceas dar ciuciu ovulatie si nu stiu ce naiba sa mai fac.
De 2 luni merg la endocrinolog (la d. Magda Bajenaru-super ok) si mi a zis ca daca vreau ovulatie buna tre sa slabesc. O fac si pe asta dar sunt asa de descumpanita.....
Acum ce vreau eu sa ma rog sa mi spuneti: eu iau duphaston de 10 luni din ziua 16 pana in ziua 25 oare au repercursiuni asupra sanatatii??????????
Multumesc mult!!!!!!!
abcdef

cory_box spune:
arianutza, nu ma pricep, dar cred ca se poate sa se deregleze ciclul dupa pierderea unei sarcini in luna a-5-a. eu am pierdut la virste mici (7-8 sapt.), dar de aia tot ma dereglam foarte rau.ultima data tocmai ma pregateam sa incep sa iau duphastonul si cind colo in ziua 15 ma pocneste o hemoragie de numa.si dupa alte doua saptamini iara.
iar in ceea ce priveste legatura dintre greutate si ovulatie, eu una stiam doar ca daca esti prea slaba intimpini probleme sa concepi un copil.am inteles ca mergi la o endocrinoloaga, presupun ca ti-a dat sa faci niste dozari hormonale in zilele 3,14,21.cum ti-au iesit? ca din formula hormonala se pot trage multe concluzii (FSH-rezerva ovariana, E2-maturizarea foliculilor, peak-ul de LH-daca se produce ovulatia, etc.).daca vrei mai putem discuta pe tema asta.
duphastonul stiu ca se ia cam 6 luni ca sa aiba efect (scrie si pe prospect), dar e recomandat in special pentru insuficienta luteala; tu ai asa un diagnostic? este un medicament, asa ca e normal sa aiba efecte secundare (mai ales asupra ficatului !), dar din cite vad astea sint cam subiecte tabu.
iaura21 : tin pumnii la IA; si pe mine ma bate gindul sa trec la ea, daca vad ca nu fac nici o brinza in 2 luni.

cory_box spune:
iaura21: eu acum abia am vazut ca tu mi-ai raspuns la subiectul cu hsg: daca nu te superi, nu am inteles prea bine: 350 lei este toata interventia? si cit trebuie sa-i mai dau la doctor, radiolog si asistenta? si eu as face la particular, ca-mi convine mult mai mult, dar care-i treaba: doctorul meu ma cheama la spital (si nu cred ca o sa-mi zica preturile), iar celalalt doctor la care mai merg are cabinet, dar e plecat o luna in concediu-si din cite stiu hsg se face in zilele in primele zile din ciclu si mi se cam incurca socotelile.te pup si bafta

arianutza spune:
Cory box sa stii ca maine imi iau analizele cu mine si iti spun exact ce si cum mi au iesit si poate ma mai sfatuiti si voi ce sa mai fac. Intr adevar nu stiu forte multe despre chestiile astea fiindca nu m am lovit de ele pana in urma cu exact un an cand am vazut ca nema ciclu de vreo 7 luni. Dupa pierderea de sarcina mi am facut toate analizele si au iesit perfecte cu exceptia progesteronului care era un pic cam mic insa doctora mi a zis ca daca i doar asta se rozolva repede si iaca ta ca a trecut un an de atunci si nici o sarcina. A, si in plus ca uitam sa iti spun si sa va spun m am mai ales si cu niste chisturi de la stimularile facute.
Hai ca pe masura ce mi aduc aminte ma apuca dracii si iar trec la boceala........
abcdef

arianutza spune:
hai ca azi sunt cam uituca; am uitat sa ti zic cory box c am facut si histerosalpingografia care mi a iesit bine asa ca....
abcdef

iaura21 spune:
da cory, 350 tot tacamul ,am platit inainte cu chitanta nu trebuie sa te gandesti cat dai la ala si la alalalt. bafta in continuare
http://tt.lilypie.com/pNdSp3.png

crisaa07 spune:
salute,
am luat si eu utrogestan 3 luni si uitati acu 2 zile am terminat de luat. azi sanii ma dor, de dimineata a curs un pic de sange, eu ma simt balonata de parca as crapa, si musafirii s-au cam oprit adica parca ceva ii tine pe loc...
mai vorbim si maine ca nu stiu ce sa cred, am sa fac diseara un test de sarcina...
hai va pupic

simonia spune:
arianutza, ca sa activezi PM, te loghezi, intri in mesaje private si ultima casuta de sus este =options=acolo bifezi activeaza mesaje private sau dezactiveaza

anca_florina spune:
buna fetelor,am si eu o intrebare.De curand am inceput un tratament cu utrogestan si omifin.Sunt la a doua luna de tratament.Azi am fost la baie si am avut surpriza de a vedea sange pe hartia igienica.Dar eu inca nu am terminat tratamentul cu utrogestan(mi-a dat sa iau 10 zile,eu acuma sunt in ziua a 8a de tratament.)Intrebarea mea:este posibil sa-mi vina ciclu chiar daca nu am terminat tratamentul?Luna trecuta am terminat cele 10 zile de tratament si abia dupa 3 zile mi-a venit.Insa eu nu inteleg de ce a aparut sange mai repede?este posibil sa fiu insarcinata?
Va rog sa-mi raspundeti cat de repede