Tiuitul urechilor!!
Buna!!
Nu stiu daca v-ati confruntat cu o problema asemanatoare dar am sa va povestesc .De 2 zile imi tiuie urechile.Dar nu tiutit din ala ca si cand mi-ar creste tensiunea ci unul asa surd. Si este foarte deranjant. Tensiune nu am, chiar ieri mi-am masurat-o si aveam 12.6 deci este normal, capul nu ma doare. Doar ca aud acest tiuit si mi se si infunda nitel urechile! Ma gandeam sa nu fie ceva pe fond de stres ca in ziua ai am avut tare mult de lucru la serviciu si m-am si agitat putin... sau poate am o infectie ceva la ureche.Eu lucrez intr-o banca dintr-un centru comercial si tot timpul este galagie poate fi si asta cauza??? . La medic sunt programata tocmai luni asa ca pana atunci o sa tot aud tiuitul asta. Noroc ca noaptea dorm bine si nu-l mai aud. Daca stiti cumva vreun tratament ceva am sa va fiu recunoscatoare !! Ma gandesc ca totusi nu-i nimic grav atata timp cat nu am si alte simptome. Poate ca ma gandesc eu prea mult!! VA pup
Raspunsuri
matildasep spune:
Se mai numesc si acufene. Unele sunt permanente, cum am eu la urechea stanga, de mult timp, si care n-am stiut ce inseamna, pana am ajuns la dr. pt. urechea dreapta, care in urma unei otite am ramas cu un zgomot ciudat , dar mi-a trecut dupa aproximativ 3 luni, deci sunt si temporare. Am fost la trei dr., fiecare cu medicamentele lui, antibitice, picaturi...si nu-mi trecuse in aceste luni. Daca ai racit, ai grija sa ai nasul desfundat mereu, mie mi-a trecut cu olinth pic, dar ai grija ca da dependenta, si clarinase, iar acum apa de mare. Daca ti-a aparut din senin, cand ajungi la dr. cere sa-ti faca o audiograma, sa stie de la inceput ce ai, nu lua mai intai medicamente, si apoi iar la dr..
Cele permanente, nu prea scapi de ele, in general, se obisnuieste omu' cu ele, se zice ca ar fi bun ginko biloba, dar la mine nu a mers, am luat cam o luna. Era un subiect cu aceasi tema, acolo afli mai multe despre acufene.
Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."
april spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37880
aici gasesti informatii despre aceasta urata boala.
daca ai intrebari suntem pe-aici
ratusca83 spune:
multumesc april..azi dupa amiaza voi merge la medic sa vad ce zice si el.Aseara din cauza tiuitului asta am facut si un atac de panica :(( si tare rau mi-a fost...noroc ca am reusit sa ma stapanesc singura si nu am ajuns pe la spital. De fapt toata chestia a fost ca mi-am masurat tensiunea si aveam 12.9 si m-am speriat din cauza valorii dis 9 care era cam mare..si mi-a venit in cap ca din cauza asta am tiuitul si brusc a aparut si atacul.
tare nasol este..sper sa scap si sa vad ce-mi da medicul... Apropo siti care mai sunt semnele tensiunii?? Ca am inceput sa fiu obsedata si de asta.ieri mi-am masurat-o de vreo 10 ori :D Multumesc mult
ratusca83 spune:
Buna fetelor! Ieri am fost la medic..si ce credeti tiuitul asta din urechi este din cauza stresului si a oboselii. Ieri cand am ajuns la cabinet aveam tensiunea 13.6 dar cred ca si din cauza emotiilor.
mi-a dat sa urmez un tratament cu ginko biloba cu magneziu si calciu. Acum mi-e mai bine dar cand ma gandesc ca am tiuitul ala in ureche ma panichez. :(( offfff..
Tu april cum ai scapat de el ca am vazut ca si tu ai trecut prin asa ceva acum ceva vreme.
Va pup
april spune:
Daca citesti subiectul la care ti-am dat link o sa vezi ca nu am scapat de tiuit, doar am ameliorat. Insa ma momente cand e f intens, ca acum de ex. Stresul, oboseala, racelile amplifica sunetul. Ginko am luat si eu la greu. Nu stiu daca a avut vreun efect insa eu am fost la un bioenergetician si m-am simtit ceva mai bine. Din pavate, de 3 ani nu am mai ajuns la el, timpul asta bata-l vina, pt noi nu avem niciodata timp. Eu am pb si cu spondiloza, care este una din cauzele aparitiei acufenelor. Adevarul e ca te obisnuiesti in timp, vrei nu vre, n-ai de ales, doar sa innebunesti. Am momente cand imi vine sa ma dau cu capul de pereti de presiunea ce o simt in cap. E cea mai nasoala senzatie, parca-mi fierbe capul intr-o oala sub presiune, gata gata sa explodeze.
Citeste tot linkul si vei vedea prin tot ce am trecut, si nu numai eu, mai sunt multe persoane ca noi. Trebuie sa te obisnuiesti cu gandul ca nu exista la ora asta in lume niciun tratament de vindecare, ci doar de ameliorare. Asta e. Trebuie sa traim cu ele.
ratusca83 spune:
Multumesc mult April pentru raspuns si pentru incurajari..o sa incerc cu ginko biloba sa vad daca da rezultat..daca nu asta este ..trebuie sa mergem inainte pt ca nu avem ce face.Asa imi facea si mie capul zilele trecute ..zici ca ma strangea de cap si de urechi ..asa simteam presiunea ...ajunsesem sa-mi masor tensiunea din 10 in 10 minute crezand ca din cauza asta am senzatia de presiune. Eiii ce sa zic asta este....am sa incerc sa nu ma mai panichez si sa iau in continuare tratamenul . Eu iau si Ca cu D3 de la aditiva pt ca in urma analizelor am descoperit ca o lipsa de calciu ionic...care banuiesc ca a amplificat aceste tiuituri..
Azi la birou m-am luat cu treaba si am cam uitat de ele,dar sunt curioasa ce se va intampla cand o sa pun capul pe perna.
Multumesc inca o data ..
O zi buna . si sa ma ti la curent daca gasesti vre un leac pt tiuituri :D:D:
april spune:
quote:
Originally posted by ratusca83
Multumesc mult April pentru raspuns si pentru incurajari..o sa incerc cu ginko biloba sa vad daca da rezultat..daca nu asta este ..trebuie sa mergem inainte pt ca nu avem ce face.Asa imi facea si mie capul zilele trecute ..zici ca ma strangea de cap si de urechi ..asa simteam presiunea ...ajunsesem sa-mi masor tensiunea din 10 in 10 minute crezand ca din cauza asta am senzatia de presiune. Eiii ce sa zic asta este....am sa incerc sa nu ma mai panichez si sa iau in continuare tratamenul . Eu iau si Ca cu D3 de la aditiva pt ca in urma analizelor am descoperit ca o lipsa de calciu ionic...care banuiesc ca a amplificat aceste tiuituri..
Azi la birou m-am luat cu treaba si am cam uitat de ele,dar sunt curioasa ce se va intampla cand o sa pun capul pe perna.Multumesc inca o data ..
asta-i marea pb, seara la culcare, dimineata la trezire cand esti doar tu cu gandurile tale si o liniste.....zgomotoasa.
wat8902 spune:
si eu ma confrunt cu aceeasi problema de citiva ani.
vara trecuta am avut ameteli mari citeva zile si stare mare de voma. sint ameteli f diferite de altele cind totul se invirteste de sus in jos si nu trec chiar daca stai culcat sau inchizi ochii.am fost la doctor si mi-a prescris un medicament numit serc. mi-au trecut ametela si starea de voma(desi nu complet, dar nu mai sint asa de puternice) dar nu si tiuiturile. mi-e teama ca sint cauzate de medicamentele antiinflamatoare pe care le-am luat cu ani in urma cind am avut probleme cu spatele.oricum doctorii spun ca este o problema cu urechea interna sau ca nervul auditiv inbatrineste (mai devreme?!).
quote:
Originally posted by aprilquote:
Originally posted by ratusca83
Azi la birou m-am luat cu treaba si am cam uitat de ele,dar sunt curioasa ce se va intampla cand o sa pun capul pe perna.Multumesc inca o data ..
asta-i marea pb, seara la culcare, dimineata la trezire cand esti doar tu cu gandurile tale si o liniste.....zgomotoasa.
ratusca83 spune:
buna fetele
in sfarsit am scapat de acele tiuituri din ureche..Au disparut la fel de brusc cum au si aparut. ma gandesc ca si o fi facut ginko biloba efectul sau am scapat eu de stres.. ca altceva chiar nu am luat. sper sa nu-mi mai apara .