Mamici de Noiembrie-Decembrie2008 (25)
Raspunsuri - Pagina 10
brie spune:
toriceli, ce-i cu tampenia asta????? nu are pacienti suficienti??? Nu am auzit asa ceva in viata mea.Dar poate gresesc eu.....nu sunt in masura sa raspund atata timp cat nu am avut sarcini poerdute si nici ginec nu sunt.Poate te ajuta fetele cu un raspuns corect.
Dar, repet, mi se pare o tampenie.In ultima perioada 8-9 luni se merge saptmanal, iar in ultimele 2 sapt se merge cam de doua ori pe saptam.
14+
ginye55 spune:
Burtici eu tocmai m-am trezit. E bine sa ai un serviciu care sa iti permita sa dormi si dupa-amiaza.
Mnarcisa imi pare bine ca te-ai facut bine. O sa scapi si de tuse.
Pe mine m-a tinut o raceala nenorocita din ziua de Pasti pana acum vreo cateva zile.
Diana ai grija de tine, sa nu faci efort, sa nu ridici greutati si nu vei ajunge nici la cerclaj. Totul va fi bine.
Toriceli felicitari pentru echo.
Cred ca e o minune sa-ti simti bebeul miscand in tine.
Onut hai sa lasam supararea deoparte.
Eu personal stiu ca ti-am zis ca gasesti tot ce doresti de analize pe prima pagina, dar ti-am scris si cum am procedat eu cu aceste analize cand
le-am facut.
Asta se intampla prin capitolul trecut.
Loren asteptam vesti de la analize.

Brie multam pentru felicitari.
ginye
13+
Bebitza
Asa a inceput totul
O minune
Bebe sapt5 Bebe sapt9 Bebe sapt12
catalina2307 spune:
toriceli si mie mi s-a recomandat ac lucru in legatura cu frecventa ecografiilor. In general sarcinile cu risc, cu probleme sunt mai monitorizate decat o sarcina normala.
brie nu iti faci nici o analiza in Grecia? Eu o sa merg acolo pt eco 12 saptamani ,22 si amnio daca e cazul. M-am gandit si la nastere dar devine complicat...
9+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama
toriceli spune:
Brie , iubita stai nu o omori definitiv ! A precizat foarte clar si raspicat : "Inc cazul dvs.(am fost la femeie de 3 ori , ma cunoaste) dat fiind antecentul avut trebuie sa...." Sarcina mea e considerata una cu risc.
Observ ca si catalinei2307 i s-a recomandat acelasi lucru ref. la frecventa eco. Asta e reconfortant ! Insemana ca nu-i chiar asa e exagerata recomandarea.
Maria K vezi ca ti-a trimis o lista cu analize pe mailul comun. Acum voi pune un atas cu instiintare angajator . Mai fac unele retusuri.
Toriceli
15+
toriceli spune:
ginye55 as vrea sa iti spun ca e incredibil sentimentul. Da este dar... pentru mine nu a fost chiar asa per ansamblu. Am avut sentimente extrem de contradictorii.
Bineinteles ca primul sentiment a fost acela de uluire dar ulterior a intervenit o frica apropape organica si macabra. Eu nu pot trece peste pierderea suferita. Nici peste amintirea ei, nici peste durerea pe care am simtit-o. In nici un moment ceea ce am pierdut nu a fost un embrion ci copilul meu. Parte din fiinta mea , visul meu , suflet din sufletul meu.
Dupa ce am simtit miscarile s-a acutizat sentimentul ca buburuza e foarte real. Cit se poate de real si de prezent. Aflarea sexului il face si mai real. Poate ca de acea nici nu ma grabesc asa ate sa il aflu. Ghindu de a-l pierde este insotit de o durere aproape inumana.
Revin pt. acum ma ocup de instiintare angajator.
Toriceli
15+
alra spune:
"la belgia" se fac in mod normal 3 eco pe toata sarcina.
ginecoloaga mea face in mod normal mai multe insa nu le pune pe hartie caci nu are voie, pune consultatie normala si imi incaseaza tarif de consultatie.
acuma date antecedentele (sarcina pierduta acu 3 luni) pe mine m-a chemat la 7 sapt, si maine (ufff, sunt cam emotionata) la 10 sapt. si apoi la 12 pt pliu nucal.
sarcina mea insa nu e considerata "cu risc" ca aici faptul ca ai pierdut o sarcina e simpla statistica, mai ales ca eu am deja un copchil sanatos care demoleaza cu placere cabinetu lu madam ginecoloaga de cate ori ajunge acolo.
toriceli, io tot la "embrion" ma mentin. creierul meu nu e in stare sa proceseze informatia ca am pierdut un copil, e prea dureros. dar am tot citit ca felul in care treci peste depinde mult de la persoana la persoana si ca nu e o reteta generala.
Vacanta cu Laura in Romania
mav spune:
M-am intors.... si ati scris 8 pagini de cand am plecat eu. Cui sa-i raspund mai intai, sa nu supar pe niciuna si sa nu se simta careva neglijata?!
La spital n-am reusit sa vorbesc cu niciun dr, erau care incotro... am ajuns la o ora nepotrivita... Am sa incerc sa ajung la dr mea la cabinet si s-o rog pe asistenta sa intre la dr si sa-mi dea o reteta cu ce pot lua pt problema mea, caci... fara programare.... n-am sanse sa o vad la ochi pe dr pana la ora 22 (am mai patit asta).
Partea draguta este ca am vazut-o si pe prietena mea la materinitate, s-a bucurat mult ca am stat putin cu ea.... era cam ingrijorata... ca desi a nascut ieri (cezariana la 39s), inca nu-i adusesera bebelusa in salon... Si se pare ca bebelusa a inghitit lichid la nastere, ca acum era inca la incubator, cu perfuzia in capusor... si pe antibiotic...
Cica deja i-au facut si radiografie la plamani... Mamica zicea ca-i pare rau ca a scos-o acum... ca ea simte ca bb are comportament de prematur... ca nu era pregatita de nastere....
Iata de ce, eu aleg sa nasc si a doua oara natural, daca va fi posibil.... Sa iasa copilul atunci cand este pregatit si sa-l pot alapta imediat dupa nastere! Prefer sa ma sacrific eu si sa fie bb bine!
In afara faptului ca Sebi a avut dubla circulara de cordon si lichidul amniotic a fost modificat (suferinta fetala), nu am rabdare sa va povestesc acum prin ce necazuri si dureri groaznice am trecut eu dupa nastrea lui Sebi... cand aveam hemoroizii cat niste prune... si doua saptamani n-am putut merge normal (singura) pe picioarele mele (nici la wc nu puteam sa merg/stau singura
).... Apoi am intrat iar in spital, cu tot cu copil, ca-l alaptam... si facusem infectie (febra maaare)... pt ca nesimtitele alea care mi-au scos atele de la epiziotomie... mi-au uitat o ata...
A fost foarte greu pt mine, dar lui Seb i-a mers bine si asta conteaza cel mai mult!
Nu-mi plac discutiile in contradictoriu in legatura cu nasterea, insa am vrut sa va spun pe scurt si parerea mea, valabila pt mine.
Daca intereseaza pe cineva detaliile, sa-mi ziceti si dezvolt ideea. Daca nu, nu-i bai!
Trimit mesajul asta acum si revin cu raspunsuri pt fiecare (am timp sa mai stau de aici doar pana vine sotul meu acasa).
15+
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
toriceli spune:
Pt. Alra : aha , ai dreptate , e personala ...nu e reteta.
Mama ce ma grabesc! Nu mai stiu nici sa bat bine tastele.
Toriceli
15+
ginye55 spune:
Toriceli nu pot spune ca stiu ce inseamna pierderea unui copil, pentru ca nyu am trait aceasta cruda experienta. Pot doar sa incerc sa-mi imaginez. Nu pot decat sa-ti spun ca trebuie sa privim cu incredere in viitor, sa ne gandim ca bebeii nostri se vor naste sanatosi, ca nu peste mult timp ii vom putea tine in brate si le vom putea oferi dragostea nostra. pastreaza-ti speranta si vei vedea ca totul o sa fie bine.
ginye
13+
Bebitza
Asa a inceput totul
O minune
Bebe sapt5 Bebe sapt9 Bebe sapt12
elilov3 spune:
seara buna fetele
vreau sa va multumesc tuturos pentru cuvintele calde adresate
. cred ca timpul vindeca multe, iar muzica alina suferinte.
Brie m-am emotionat mesajul tau, am plans cred ca sunt usor depresiva momentan. Sunt singura acasa sotul este plecat la corectat la tezele unice la geo e sef de comisie de evaluare. Cred ca am sa il vad pe la 12 la noapte..off
noi o sa facem atunci.
ginye am citit sa recuperez de unde am ramas...ahhh asa m-am suparat cand am citit de baba aia nebuna. Iti spun ca in mijloacele de transport in comun al doilea sau al treilea scaun din fata este rezervat mamei si copilului..fale vant 'Nu va suparati scaunul acesta imi apartine'. Mie imi ofera toata lumea scaunu daca circul pe undeva pt ca sotul merge peste tot cu mine si stiti are doar vreo 1.99 inaltime si 90 kg (nitel autoritar), doar nu ar vrea sa pateasca ceva bulina lui si mami draga
mav si bravegirl imi pare rau pentru problema ta as vrea sa te pot ajuta cumva, dar nu am nici o experienta si nici o parere in acest domeniu
catalina astia sunt niste nenorociti numai stiu cum sa ia bani de pe oameni, niste nesimtiti Romania asta e
. In legatura cu pretul la cezariana nu te pot ajuta cand am nascut eu tot prin cezariana dupa 3 zile de travaliu, sangerari dilatatie 8 si tensiune 8.2 s-au gandit sa imi faca cezariana (tot asteptau ca va muri bb in mine, stiau ce viata o sa ne astepte) nu s-au atins de nici un ban. Au crezut ca suntem de nu stiu ce religie cand le-am spus ca il luam pe bb acasa 'Cum il luati acasa? Nu il abandonati aici?'Fetelor va dau cuvantul meu ca imi venea sa scot inima din ele. Chiar daca a fost cu probleme noi l-am iubit si l-am ingrijit si am mers la operatii incercand sa il salvam,(D-zeu l-a lasat sa ne bucuram de el la 2 luni si jumate a vb inainte de prima operatie pe creier "ma", apoi iarasi "ma". Mai tarziu pe la 4 luni zicea corect mama, baba si geo avea 9 kg si 72 de cm un flacau mare) dar intr-un final D-zeu ia usurat suferinta(4 operatii pe creier in decurs de cateva luni, la ultima a cedat)off si nu ma pot oprii, dar trebuie. Cand o sa pot o sa va mai scriu nu vreau sa abuzez de bunatatea voastra...mai imi scapa cate una.
toriceli si ancaoradea va sustin in legatura cu alegerea facuta nici eu si sotul nu vrem sa il facem analize de kk=t
leeloo stai linistita corpul tau se adapteaza sarcini si noi am trecut prin asa ceva. gandestete corpul trebuie sa se pregateasca sa aibe la burtica o bulina de 3 kg si ceva plus greutatea placente..etc calm si optimism bucurate inauntru creste o minune
fetele maryb nu s-a hotarat sa plece de la odisee cititi toate mesajel cu atentie suntem aici pana la 38- 40 saptamani un grup unit si plin de afectiune
In legatura cu cele ce sunteti la prima nastere sa va spun cum simti pe bb prima oara este ca un gadilat placut, sau ca o lovitura usoara. Eu cel putin asa am simtit
Fetele si eu am fost racita si am luat antibiotic eu am un sistem imunitar care a iesit d mult la pensie![]()
Felicitari pentru rez bune pt cele ce au fost la echo toriceli (felicitari si pentru bulina ta miscatoare 

) si alexutza
Cam atata pentru moment...revin sa dau si la cine mai trebuie raspunsuri va pupik
Ah era sa uit da au aparut ciresele chiar azi am papat(17 ron kg la noi in piata), dar nu am vrut sa va spun sa nu fac pacate cu careva, dar vad ca deja a-ti aflat..stati linistite o sa papati si voi
13+