Vacanta in Croatia (2)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Asa e Alina, cand am fost noi am vazut o gramada masini cu numere de Germania si Olanda.Cred si eu ca merg, in Croatia e si mai cald si mai ieftin decat la ei.Chiar ma uitasem pe net la sejururi la Marea Nordului, sunt mult, mult mai scumpe decat unul in Croatia.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela68 spune:

Am revenit din Croatia!
Am stat 7 zile in Istria, langa Pola.
Blackpanterro, apartamentul ne-a placut,a fost frumos si mai ales spatios. O zi am fost pe insulele Brijuni, o zi am facut o excursie Pola-Rovinj-Limski fiord-Vrsar (cu pranz pe vapor), a doua zi am mers din nou la Rovinj cu masina, pt.ca ne-a placut f mult, o zi am vizitat Pola, o zi am fost la Medulin si doar 2 zile intregi am stat la plaja. A trecut repede o saptamana... La intoarcere, am intrat in paradisul Plitvice, am dormit undeva pe langa Karlovac si apoi am luat-o spre casa.
Mica parte din Croatia, cat am reusit sa vedem, ne-a placut f mult si am lasat pe data viitoare, Dalmatia, care tare am fi vrut sa o vedem dar...pe ansamblu Croatia ni s-a parut o tara destul scumpa.
Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ma bucur ca v-ati simtit bine :)

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Ne-am intors si noi de exact o saptamina din Croatia.A fost foarte frumos,unul dintre cele mai relaxante concedii !

Am plecat pe 23 august dimineata.In Germania era o vreme sa nu dai nici un ciine afara ,friiiigggg desi ceva raze razlete se iveau la orizont.
Nici nu am ajuns bine la granita cu Austria ca s-a pornit o ploaieeeee care avea sa ne insoteasca toata ziua,abia la granita cu Croatia ne-a lasat.In Austria am prins stau pe autbahn,inainte cu vreo 15 km de Tauerntunnel,am facut 7-8 km in 3 ore jumatate pt ca era un ditamai tirul stricat pe banda .Dupa ce am scapat de aglomeratie,am mers fain frumos dar pe ploaie torentiala pina in apropiere de Liubljiana unde se construieste autobahn-ul si se merge pe un drum european f bun dar f aglomerat.Am ajuns sa vedem si Liubljiana pt ca drumul de centura era blocat din cauza unui accident si ocolirea a dus prin oras.Capitala Sloveniei seamana mult cu unul din orasele noastre capitale de judet,blocuri inalteee si mai putin ingrijite alaturi de blocuri noi cochete si semete,drumuri bune si mai putin bune.La granita croata nu ne-a intrebat nimeni de sanatate,ne-au facut semn sa trecem fara a mai arata pasapoartele,nika.
Am ajuns repejor in Porec(cred ca sunt cam 50 km de la granita),am gasit imediat Zelena Laguna si hotelul nostru"Laguna Istra".Am mers la recomandarea agentei de turim si am facut o alegere exceptionala,totul era curat si relativ nou renovat(2004),camere curate si totul aproape nou,am avut o vedere super(hotelul estae pe un deal si in jur o vegetatia spelndida,palmieri,maslini si toate felurile de flori).Doar cuvinte de lauda despre restaurant,ne-am ingrasat si mai ales eu,care-s o mofturoasa fara pereche,am mincat pina nu m-au mai incaput hainele .Mincare ff buna,bine gatita si proaspata;croatii gatesc f asemanator cu noi asa ca am avut de la sarmale pina la galusti cu prune si salata beuf.
Hotelul a avut si animation si fiica-mea a fost f incintata,a fost zilnic la discoteca de copii,la programul sportiv si la orele de pictura .Am avut si seara istriana,cu prezentarea portului si a dansurilor din zona,cu cina specifica locurilor .
Am fost de mai multe ori in Porec,orasul e f frumosssss,curat si acolo am mincat cea mai buna inghetata .
In weekend am fost pe rind la Limski fiord si la Rovinj.
Vreau sa spun ca intre fiord si Rovinj,pe drumul acela ingust si plin de serpentine mi-a cam crescut tensiunea .
Rovinj-ul e tare frumos,seamana mult cu Venetia,stradute inguste,buticuri cochete si pretutindeni miros de mare.
La intoarcere,ne-am oprit in Novigrad,e micut,frumos dar totusi Porec-ul e altfel,e mai bine conservat si mai select.
Ultima noate ne-am cazat la Umag,hotelul Sipar.A fost ok,curat dar masa incomparabila cu Porec-ul.Umag-ul e relativ mic,cladiri vechi linga noi sau renovate,asa un amestec simpatic,are farmecul lui.

Plaja in Porec e relativ ingusta si cu pietre si pietricele dar se extinde in sensul ca peste tot se sta,pe deluletele din jur sau pe alei e plin de sezlonguri sau saltele.Apa e minunata,mica,linistita,curata si calda(26 de grade).
Ca turisti..70% nemti si destui italieni .Croatii sunt ospitalieri si stiu sa faca totul sa te simti bine.Un lucru de care am ramas impresionata,fff multi vorbesc germana-italiana-engleza-croata,am remarcat asta de la vinzatorii ambulanti de suveniruri sau fructe pina la lucratorii din hoteluri .

In concluzie ne-a placut mult,sigur vom reveni sa vedem mult mai mult din Croatia,e o tara frumoasa si calda iar serviciile turstice sunt de mare calitate si ieftine.




Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabicighi spune:

Eu ma gandesc deja la vacanta de anul viitor.Cred ca vom merge in Tunisia.E mai exotic.In luna de miere am fost in Egipt si mi-a placut ft. mult, a fost mai deosebit.Voi unde mergeti?Poate imi dati niste idei noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

La multi ani! tuturor si sa aveti concedii placute!
Am citit atatea minunatii aici asa ca ne-am hotarat si anul acesta vom vizita si noi Croatia.

Abia astept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory1974 spune:

Anul asta ne-am hotarit sa mergem in Croatia si cred ca o sa alegem Lopar, Insula Rab...M-ar interesa daca exista un aquapark si daca da prin ce zona a Croatiei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

marius ma uitam la pozele tale din Croatia 2007. Sunt niste poze foarte frumoase in munti. Unde exact sunt facute?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna,

Ce planuri de concediu aveti anul acesta? Din descrierile voastre, eu sunt hotarata sa mergem in Croatia. As vrea in regiunea Istria, pentru a vedea si Venetia, pare cel mai aproape?!. Pe de alta parte, citind topicul vostru pare foarte faina si Coasta Dalmata...

Pentru cei care ati fost pe cont propriu, imi puteti recomanda o posibilitate de cazare? Noi am prefera un apartament cat mai aproape de mare, cu posibilitate de mers la pescuit(sotul e mare amator) si de facut baie si plaja. Si binenteles, si cu posibilitate de a vizita locuri superbe, pentru ca am inteles ca este o tara superba..

Avand in vedere ca plecam fara copii, vrem doar cazare, de masa vom manca la restaurantele de pe acolo, astfel incat sa nu depindem de orele de masa.

Alte zone superbe?! Marius ne mai ajuti, si Andanii, ca am vazut, vara trecuta a fost foarte animat subiectul...

Multumesc.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Ca sa mai dezmortim subiectul putin, scriu si eu ca intentionam sa mergem anul asta pt prima data in Croatia, mai mult la insistentele unor buni prieteni de familie, dar si dupa faptul ca m-au incantat cele povestite de voi si vazute pe net. Nu ne omoram dupa stat la plaja, soare, chestii de-astea... Insa, cred ca e o tara foarte frumoasa si merita vazuta macar o data, daca nu ne-om indragosti de ea !
Mai concret: inclinam catre o localitate intre Split si Makarska, ideala ar fi Brela. Nu gasesc locatii de cazare in Brela, daca ati putea sa ma ajutati in acest sens cu site-uri...
Mergem la inceput de iulie pt cca o saptamana, prietenii nostri se vor duce apoi in Muntenegru, dar noi vrem sa revenim in Austria si poate mai poposim la munte pe aici cateva zile (sa ne racorim, ca am inteles ca sunt mari calduri in iulie in C. ).
Daca a mai fost cineva in zona despre care am pomenit mai sus si ma poate ajuta cu detalii, multam in avans!



Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hobby

Mergi la inceput