Croitorie - sfaturi si idei (capitolul 8)
Raspunsuri - Pagina 7
LiliaToma spune:
Fetelor, ma bag ca musca in lapte. Talent la cusut nu am, dar ma intrebam daca vreo una dintre voi e gata sa coase si pentru altii la comanda...
Guguluff spune:
Kindaras, am pus doua tipare si chestia de intors bretele si am transport 8.4euro. Ma mai gandesc, totusi. Tu cand le primesti?
Lilia, cred ca ar avea cine sa te ajute, dar sa ne spui cam ce articole vestimentare te intereseaza, in general.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall
kindaras spune:
Guguluff, te-ai dus cu comanda pana la capat , pana la pagina pe care scrie 'begin payment '? adica treci si de pagina unde iti alegi cardul .. si cred ca se scade vama sau nu stiu ce- , la trei tipare si 'andreaua' aia mi se pare mult 8 euro. tiparele mele au costat 14,42 euro si pana la 19,93 euro e transportul.
nu stiu cand o sa ajunga .. dar mai mult de o saptamana nu ma astept sa dureze.
Lilia eu te-as ajuta cu drag dar .. de-abia am inceput si de-abia imi ies mie ..
pupici
tomari spune:
Buna -telor,
Alina multumesc ptr raspuns; aceeasi cusatura o folosesc si eu. Am scurtat o per de pantaloni si pe fata se vede pasul (vf-ul V-ului). La tine nici o urma dar la pantaloni de la distanta se vad niste pcte accentuate; aparatul foto e dat imprumut si momentan nu pot face poze (nu stiu daca se pot face si cu ap de filmat )
Am gasit aici o adresa cu modele si tipare care poate sunt de folos
http://www.butterick.com/list/sewing_today_magazine/page-1
macar ptr inspiratie (multe modele identice cu cele de la adresa ta).
Kindaras la adresa respectiva nu trebuie sa-ti faci cont? poate asa sunt mai ieftine (la adresa de mai sus asa este).
Tonia
Guguluff spune:
Tonia, ai dreptate sunt tipare Butterick dar de pe site-ul mama nu trimit in Europa sau oricum ar iesi prea scump. Eu m-am calmat ca totusi am ceva reviste si daca nu reusesc sa ma adaptez la ce am, degeaba arunc banii.
Fetele, are cineva idei de cum se increteste partea de sus de la rochia asta? Rochie
Eu ma gandeam sa pun materialul dublu si sa-i fac pliseuri mici apoi sa-l pliez si sa-i dau tighel si sus la decolteu si jos unde se ataseaza de fusta. O iesi ceva?
Kindaras, am ajuns pana la final cu comanda, si mie imi iesea tot cam 20 si ceva de euro dar totusi nu ma pot obisnui cu preturile astea mari la tipare, cand o Burda e nici 3 euro ei vand un tipar individual cu 5-7-...12 euro, mi se pare enorm. Adica, asa sunt preturile, si pe Burda si in State, dar totusi...
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall
tomari spune:
Alina eu asa as face: 2 bucati croite separat suprapuse incretite la pas f.mare pe care le pliezi sau incretesti cat vrei larg bustului, apoi cusute la mas (pas normal)sa nu se desfaca. Intorci pe fata si dai tighel ptr p de sus iar la partea de jos aceeasi cusat cu pas mare pe care o potrivesti dupa p de sus (de data aceasta ambele deodata). La p de sus cred ca ar trebui lipita putina banda ca sa aiba tinuta m buna. Trebuie incercat pe un mater ca sa vezi cum se comporta si care varianta este mai aspectuoasa. S-ar putea sa treb sa croiesti pe bie daca mater nu e elastic (depinde mult si de mater); e munca m multa dar numai asa vezi difer. Eu de obicei asa procedez. Sper ca nu te-am innodat mai tare .
Am sa mai scanez din rev (m vechi) la care am tipare, diverse modele; oricum tr sa scanez si tiparul scos ptr sac la Elena.
Pana atunci succes si spor la lucru.
Kindaras comenzile ptr tipare sunt dupa dimensiunile tale sau la fel ca in rev? Poate printre cele ce le voi posta vei gasi ceva pe plac si nu va mai fi nevoie sa comanzi tipare (destul de scumpe). Pe mine ma nteresau accesorii dar daca le gasesc aici aprox la aceleasi pret nu are rost.
Tonia
dionisia10 spune:
"voi ce spuneti , poalele la rochia asta de care sunt ? clos , in clini , in cati clini ?? "
Kindaras, eu cred ca este un semiclos, dar facut mult mai larg, ca apoi se increteste; linia de sus a closului este mai mare decat grosimea taliei .
Dar vad ca nu mai e nevoie....
LiliaToma spune:
quote:
Originally posted by Guguluff
Lilia, cred ca ar avea cine sa te ajute, dar sa ne spui cam ce articole vestimentare te intereseaza, in general.
Pai candva aveam in Chisinau o croitoreasa la care mai faceam cate o fusta, o rochita, costumas, etc.
Mi-ar place sa imi mai cos uneori cate ceva... de ex, acuma vine vara, mi-as dori niste rochite...
ppisic spune:
Guguluff, eu cred ca partea superioara de la rochia din link-ul tau e formata din 2 parti.
Cea de pe fata rochiei este plisata/incretita iar dublura (cea de dedesubt )este fara pliuri ( este partea care mentine linia decolteului)
Sper ca m-am facut inteleasa:) Cel putin asa as face eu tiparul, se mentine linia decolteului si datorita dublurii, nu numai in cusatura...
La cusut nu ma pricep prea bine, eu fac doar tiparele dar cred ca ideea este sa faci pliuri (micute) si inre ele se increteste materialul. Poti sa faci operatiunea la masina de cusut dar daca nu ai experienta si 'mecanisme ajutatoare' poate e mai usor sa cosi manual forma platcii si apoi sa o atasezi de dublura...
Succes!
-------------------
Diana