Croitorie - sfaturi si idei (capitolul 8)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Cand e nunta, Guguluff?
Iulia, daca tu ai o forma mai bombata, eu zic ca trebuie si largime in plus pe orizontala, deci ar trebui latit putin tiparul in zona respectiva, intre rascroitura si linia soldului, il evazezi spre rascroitura... Ca sa compensezi ce ai largit te folosesti de pensa din talie din spate, careia poti sa-i modifici adncimea, lungimea.Incearca pe ceva vechi, nu mai strica materiale. Sau coase cu grija de mana si probeaza(si croieste cu rezerve mai mari)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

A aparut in sfarsit Burda...astia se cam lasa asteptati mai nou. Sunt dragute topurile, in rest multe rochii pt marimi mari si cam atat; a, si tinute sport.
Olympia, nunta e la jumatatea lui iulie. Pt cununie ar merge si 3/4 dar pt restaurant clar lunga as vrea. Si cum m-a luminat si pe mine cineva(care nu poate sa se inregistreze pe DC si nici un moderator nu-i raspunde) trebuie sa fie rochie de nasa, deci mai deosebita, mai extravaganta, chiar. Eu am un satin sifoanat(creponat) gri metalizat dar cred ca renunt la ideea de a-l folosi. Ce zici, satin, tafta ce sa folosesc; culori clasice sau tari cum se poarta acum(verde, albastru, etc.)?

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kindaras spune:

salut ,
eu cautam pe net cum sa imi fac un manechin de croitorie si am gasit asta http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=http://www.alleycatscratch.com/lotr/makingem/DuctDummy.htm&sa=X&oi=translate&resnum=3&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dsewing%2Bdummy%2B%26hl%3Dro
linkul nu merge asa , trebuie luat cu copy/ paste si pus sus la url,eu am lesinat de ras cand am citit ...
e despre croitorie , deci ma incadrez in subiect.

Mergi la inceput

Guguluff, eu n-am crezut niciodata in dictate de-astea: trebuie sa fie nustiucum...Trebuie sa fie frumoasa si sa-ti stea bine. Importanta evenimentului cere o rochie deosebita. Ce inseamna extravaganta? Eu prin cuvantul asta inteleg, croi indraznet, spate gol, decolteu mai pronuntat, ceva de vedeta. Tu cum esti ca persoana? Nasa nu trebuie sa fie extravaganta, dupa cum nici mireasa nu trebuie sa fie pudica, daca nu e!Eu cred in stilul personal...Tu vei fi asa cum simti tu pozitia asta de nasa

Mergi la inceput

Kindaras, uite aici link cu manechinul din banda adeziva: http://www.taunton.com/threads/pages/t00002.asp si in josul paginii sunt
4 link-uri cred ca primul e cel mai bun. Apasa pe link si apoi pe poza de la pagina noua si vor fi imagini si explicatii. Stiu ca si eu aveam la bookmark-uri pagina asta dar din lipsa de spatiu am renuntat.
Olympia, asa e. Nu trebuie urmat vreun trend dar totusi... daca sunt inconjurata de multe fitze trebuie sa ma dau cu valul si sa fiu cat de cat "in trend". Intai sa-mi gasesc modelul si dupa aia vad daca mai caut alt material.
Fetele!!! In Burda scrie ceva de un model de rochie de download-at pe gratis de pe site-ul lor dar nu o gasesc... Unde e? Puneti voi link daca ati gasit-o.

Mergi la inceput

Mie mi-au placut modelele de la Pronovias. De ce nu mergi pe unul din ele?

Mergi la inceput

Nu gasesc tipar pt top exact la fel... Si cred ca merge cu un corset pe dedesubt sau sa aiba corset inclus. Ideea e ca as vrea rochie nu separate ca asa as stii sa fac corset intarit si cu balene dar in rochie nu prea stiu cum sa-l includ. Mai caut tipar pt un top exact asa si dupa aia ma pot apuca.
Si mai am o doleanta, nu gasesc intaritura pt guler de camasa barbateasca, la mercerii. Ii zice cumva anume sau nu am cautat eu unde trebuie?

Mergi la inceput

Faci corset si el constituie captuseala partii de sus, este prins,
printr-o bentita "en forme" sau "biais" de fata(pe dinauntru, desigur) si de el e prinsa jupa, sau captuseala fustei, daca o consideri necesara, depinde de material si de temperatura de-afara. Corect ar fi ca o rochie eleganta sa fie captusita, dar daca nu e transparenta si nu se lipeste/electrizeaza de ciorapi, e OK si fara!
Deci ai doua rochii sau o rochie si un corset, cusute impreuna sus si la fermoar, cu rezervele una spre cealalta.

Mergi la inceput

Olympia, merci mult. Am inteles ceva, te mai intreb pe parcurs ce lucrez la rochie. La bentita aia prinsa pe dedesubt nu m-am lamurit dar imi explici atunci.
Am gasit ceva(trebuie sa introduceti codul 23128 la search): http://www.smartcart.com/1sew/cgi/search.cgi?terms=NeueMode_Printable
ma bate gandul sa iau tiparul, parca n-am vazut in Burdele mele exact asa, sper sa nu arunc cu banii degeaba.
Spor la croitorit

Mergi la inceput

Bentita ai e ca un tiv, croit dupa forma decolteului si facut din acelasi material cu rochia, tocmai ca sa nu se vada la muchia de sus captuseala sau materialul mai tare din care faci corsetul. daca finisezi cu passepoil( panglica pe biais), nu mai ai nevoie.

Mergi la inceput