Piei, ispita.... dulce (22)
Raspunsuri - Pagina 5
monica-elizabet spune:
adi, tortuletzul arata super...si cred ca si sectiunea dupa cum o descrii arata delios si gustos felicitari...si super decorat
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
mariussimiuc spune:
Cum am renuntat de ceva vreme la uleiul de floarea soarelui,am folosit uleiul de palmier si la prajituri/paine.Cel de masline nu mi s-a parut tocmai potrivit.A fost OK.
Adi,super tortul,ca de obicei. Ce-ai folosit?Gris instant sau pesmet?
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
monica-elizabet spune:
eu cred ca-s amnezica si fac prostii iar m-am apucat de eclere ca aveam o pofta de nu mai puteam si ca de obicei nu mi-au iesit...desi stiu f bine ca-mi coace aiurea cuptorul...tot nu ma las...poate odata greseste si el si coace bine
iar am sa fac din doua coshulete 1 ecler in loc de unul taiat in doua
EDIT: am reusit sa le tai in doua nu au iesit ele prea inalte dar totusi cred ca le-a fost rusine ca le-am parat la voi si au crescut nitel mai mult ca de obicei
Iata-le Eclere cu crema de vanilie, frisca, glazura de ciocolata amaruie si presarate cu nuca de cocos
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
Balbina spune:
Adi, superb tortul, ca de obicei! Sint convinsa ca a fost o bunaciune!
Celelalte poze nu le pot vedea, pentru ca n-am link direct, ca ai toate albumele private.
Merci, fetelor, de info cu privire la uleiul de palmier, cred ca am sa ma incumet sa-l incerc la o prajitura. Ma gindesc ca poate am curajul sa ma bag la un foietaj homemade.
Moni, as papa eclerele tale asa nereusite cum zici tu ca ti-au iesit tare bine arata.
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Poze
monica-elizabet spune:
multumesc natalia, asa nereusite deja nu mai sunt maine cred ca mai fac unele cu crema de cioco si/sau ness si am primit comanda de la alex sa desenez cheia sol pe ele...
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
adi69 spune:
Monica,yammy eclere...si noua ne plac insa nu ma incumet sa fac,tot din cauza cuptorului care nu coace bine deasupra.
Miha,de data asta am folosit blatul de la krem.Prima data cand am facut kinder am facut blatul cu gris,a fost foarte bun insa daca mananci prajitura in ziua in care ai facut-o se simte putin mai aspru grisul si eu am facut si dus tortul la papat in aceeasi zi si n-am vrut sa risc.
Nati,uite ,pun aici poze cu cozonaci ,baigli si alte cele.Asa e ,am pus albumele pe privat de cand am patit-o cu poza de la praji sah...
O intrebare intrebatoare..cum faceti voi socata(din flori de soc)?N-am mai facut de vre-o doi ani si nu mai stiu,era ceva de genul:ptr 5 litri apa 5 flori,500 sau 600 gr zahar,o nuca de drojdie,si nu mai stiu cate lamai.. Aveti reteta?
Ne-am plimbat duminica pe malul Ciricului si am gasit soc inflorit...
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Balbina
Moni, as papa eclerele tale asa nereusite cum zici tu ca ti-au iesit tare bine arata.
Da da...as papa si eu asa niste nereusite...
Adi,ai folosit gris normal,nu instant,de se simtea aspru in blat? Intrebam pentru eram curioasa daca as putea imprumuta niste cereale de la Amira.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
Balbina spune:
Adi, cite bunatati ai tu acolo, nu m-am putut abtine sa nu intru sa vad pozele, pasca cu ciocolata arata demential, mega umplutura la baigli, cornuri, cozonaci, pancake-uri, tarta olandeza aaaaa, imi vine sa zic ca in titlul subiectului, piei, ispita! Ma ia durerea de stomac, pe bune! Gata, ma intorc la treaba!
Miha, eu tocmai am aruncat o cutie cu fulgi de orez de-ai Vandei, care au depasit termenul de 4 saptamini de cind a fost deschisa cutia. Chiar nu stiam ce sa fac cu ei..
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Poze
adi69 spune:
Da Miha,gris normal am folosit ca n-am in casa acu gris instant.S-a simtit grisul doar in prima zi ,cand am facut-o,insa cu cat statea ,cu atat mai buna se facea..:)A mancat Catalina si cate doua odata,noroc c-o mai opream eu..A! Si i-a placut si sotului,iar sotul meu este un mofturos si un pretentios ...
Nati,par multe insa sant facute in timp..doar ca n-am mai reusit sa pun eu pozele.De altfel,nu prea mai fac dulciuri in ultima vreme..cum faceam odata.
Am gasit azi in piata, la o doamna din Moldova, lapte condensat.Avea numai doua cutii ,insa au altfel de eticheta decat ce luam eu inainte.Ce am mai folosit eu avea pe eticheta un cap de copil iar astea au un cap de iepure,si scrie ca e lapte condensat indulcit cu zahar.O fi bun? Voiam sa fac crema ptr napolitane.
Oare daca nu-l caramelizez nu iese crema buna?
Balbina spune:
Adi, exista foarte multi producatori de lapte condensat, fiecare cu eticheta lui. Din asta cu iepure am si eu, mi-a adus o prietena recent de acasa. O fi editia de Paste.
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Poze